Brooks Koepka rikkoi jälleen ennätyksiä – jo tavoittamattomassa johdossa? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Brooks Koepka rikkoi jälleen ennätyksiä – jo tavoittamattomassa johdossa?

Voitto nostaisi Brooks Koepkan takaisin maailmanlistan ykköseksi. Kuva: Getty Images

Tiger Woodsin urakka PGA Championshipissä päättyi kahteen kierrokseen. Kilpailussa annettiin myös poikkeuksellinen rangaistus.

Vaikka matka maaliin on vielä pitkä, alkaa Brooks Koepkan väittämä ”majorit ovat helpoimmin voitettavia turnauksia” kuulostaa uskottavalta.

Torstaina Bethpage Blackillä uuden kenttäennätyksen tehnyt tehneen yhdysvaltalaisen esitys ei liiemmin kalvennut toisella kierroksella, johon hän käytti 65 lyöntiä. Koepka teki myös toisella kierroksella seitsemän birdieä. Kilpailun kaksi ensimmäistä bogia syntyivät takaysin ensimmäisellä ja toiseksi viimeisellä reiällä.

”Tämä päivä oli taistelua. En lyönyt palloa kovin hyvin”, neljättä major-titteliään jahtaava Koepka sanoi kuulostamatta yhtään ironiselta.

Bethpage Blackin maine hankalana kenttänä tiedetään, mutta se ei ole estänyt Koepkan hurjastelua New Yorkin Long Islandilla. Tulos 128 on major-turnausten uusi 36 reiän ennätys ja kaksi lyöntiä parempi kuin entinen.

Myös seitsemän lyönnin etumatka seuraaviin – Jordan Spiethiin ja päivän parhaan tuloksen (64) pelanneeseen Adam Scottiin – on suurin PGA Championshipin historiassa.

”Aion jatkaa samaan malliin kuin tähän asti, painaa kaasua alas ja lisätä johtoa”, hän totesi.

Mahdollisen voiton myötä hänestä tulisi kilpailun lyöntipeliaikakaudella (1958-) vasta toinen pelaaja Tiger Woodsin ohella, joka on pystynyt puolustamaan onnistuneesti PGA Championshipin mestaruutta.

Koepkalla oli ennen toista kierrosta lyönnin etumatka Danny Leehen, mutta kisan puolivälissä lähimmiksi haastajiksi nousivat Spieth ja Scott, joista ensin mainittu pelaa lauantain kärkiryhmässä.

Spiethillä on viikonvaihteessa paljon pelissä, sillä hän jahtaa Bethpage State Parkissa Career Grand Slamia eli viimeistä puuttuvaa major-titteliään. Se ei juuri tällä hetkellä tunnu realistiselta, mutta seitsemänkään lyönnin johto huippugolfissa ei ole 36 reiän jälkeen turvallinen. Sen hiipuminen vaatii joka tapauksessa apuja Koepkalta, tavanomaisella esityksellään hänen paalupaikkaansa on enää vaikea horjuttaa.

Eurooppalaisista parhaiten pullat uunissa on neljättä sijaa jakavalla Matt Wallacella (-4) sekä yhdeksäntenä olevalla toisella englantilaisella Justin Rosella (-3). Pohjoismaalaisista korkeimmalla on sijaa T26 hallussaan pitävä Tanskan Lucas Bjerregaard (par).

Kilpailun karsintaraja asettui lopulta +4:n kohdalle. Viivan väärälle puolelle jäi ennakkoon vahvaksi arvioiduista pelaajista muun muassa Jon Rahm, Sergio Garcia, Tiger Woods, Bryson DeChambeau sekä Ryan Moore.

Woodsin esitys näytti ruosteiselta, tehden selväksi, että edellisen (Masters Tournament) ja tämän viikon turnauksen väliin jäi auttamattomasti liian monta viikkoa. Tiger tasapainoili pitkin päivää karsintarajan tuntumassa. Kohtalokkaaksi osoittautui sisääntulon viiden ensimmäisen reiän jakso, johon hän kirjasi neljä bogia.

Toki oma vaikutuksensa oli silläkin, ettei hän tuntenut oloaan hyväksi kilpailun alla. Harjoitussessio sisälsi vain yhdeksän reiän pelin Bethpage Black -kentällä, ja se ei voi pitkälle kantaa.

Turnauksen toistaiseksi erikoisin tapaus sattui David Lipskylle, joka sai kahden lyönnin rangaistuksen myöhästyttyään − siitäkin huolimatta, että oikaisi juosten puttiviheriön kautta − ykköstiiltä. Ensimmäisen reiän birdie vaihtui bogiksi, mutta Lipsky selvitti penaltistaan huolimatta cut-rajan yhdellä lyönnillä.

Lue seuraavaksi: Jatkopaikka karkasi Mikko Korhoselta: "Ei täällä pärjää vetelemällä sinne päin"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)