18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Padraig Harrington jo lähtökuopissa – ”En pelaa siellä, missä en usko voittavani”

Padraig Harringtonin menestyksen päivät isoilla kiertueilla ovat jo takanapäin. Vai ovatko? Kuva: Getty Images

Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeni suunnittelee jo uraansa Champions Tourin puolella.

Padraig Harrington tiedetään tunnollisena kilpailijana, jolla on pelatessaan aina sata lasissa. Hän jos joku on sisäistänyt ajatuksen lähteä taistelemaan voitosta, kun oma nimi kuulutetaan ensimmäisellä lyöntipaikalla.

Harrington on myös realisti, ja ymmärtää, että jossain vaiheessa on vain karistettava pääkiertueen pölyt jaloista. Irlantilainen on voittanut PGA Tourilla viimeksi vuonna 2015 ja Euroopan kiertueella vuotta myöhemmin, joten sisäistä neuvottelua on jo hetken aikaa käyty.

Vahvistusta ajatuksille on luultavasti saatu muutenkin tilastoja tutkimalla. Maailmanlistalla sijalla 329 oleva pelaaja on yltänyt sitten vuoden 2018 vain yhdessä kilpailussa kymmenen joukkoon.

”Päämääräni on pelata siellä, missä luulen pystyväni voittamaan. Ei sen kummempaa ole. Joten jos minusta tuntuu, etten pysty voittamaan täällä, niin en pelaa täällä. En ole täällä huvikseni. Missä ikinä pelaankin, lähden siitä ajatuksesta, että voitan kilpailun. Tiedän sen, että jos lähden Champions Tourille, niin paluuta ei ole”, Harrington kertoi Bermudalla meneillään olevan PGA Tourin kilpailun yhteydessä.

Harrington täyttää ensi vuoden elokuussa 50 vuotta, joten hänellä on oikeus kilpailla Champions Tourilla vasta noin 10 kuukauden kuluttua. Kiertueella alkaa olla yhä enemmän hänen aikalaisiaan; tuoreimmista kilpakumppaneista viisikymppisten kiertueella ovat huseeranneet Jim Furyk ja Phil Mickelson, jotka tosin edelleen pelaavat myös PGA Tourilla.

”Katson nykyään ennen PGA Tourin kisoja Champions Tourin kisojen tulokset. Ehkä se jotain kertoo ajatusmaailmastani.”

Ennalta ajatellen pitkälyöntiselle Harringtonille on luvassa kissanpäivät Champions Tourilla. 54 reiän turnausten voittotulokset pyörivät -20:n tuntumassa, mikä kertoo kenttien helppoudesta ja lyhyydestä verrattuna isoihin kiertueisiin.

”Olen nähnyt kavereita, jotka ovat löytäneet Champions Tourilla uuden kevään puttipelissään. Toivon, että minulle käy samalla tavalla”, mietti Harrrington paljastaen samalla pelin suurimman ongelmakohtansa.

Kaikesta huolimatta kolminkertaisen major-voittajan otteet näyttävät kohentuneen syksyn edetessä. Hän saavutti aiemmin tässä kuussa pelatussa Scottish Openissa ensimmäisen top 10 -sijoituksensa kahteen vuoteen, ja oli pari viikkoa sitten käydyssä Scottish Championshipissä 14:s.

Myös Bermudassa torstaina käyntiin pyörähtänyt PGA Tourin kilpailu alkoi hänen osaltaan mukavasti, sillä tulos 67 (-4) riittää 18 reiän jälkeen top 15 -sijoitukseen. Parhaiden eurooppalaisten joukossa, Englannin Danny Willett ja Skotlannin Russell Knox pelasivat saman tuloksen.

Bermuda Championshipin kärjessä on tuloksen 63 (-8) iskenyt ja viime aikoina pirteästi pelannut USA:n Peter Malnati.

Muutettu 30.10. klo 14.41 tieto pelaajan ikäkelpoisuudesta PGA Tour Champions -kiertueelle, jonka kilpailuihin voi osallistua vasta täytettyään 50 vuotta, ei saman vuoden alussa, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)