Open-valmistautuminen käynnistyy Länsi-Virginiassa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Open-valmistautuminen käynnistyy Länsi-Virginiassa

Bubba Watsonilta puuttuvat Top 3 -sijoituksen tältä kaudelta. Länsi-Virginiassa olisi sopiva paikka tehdä korjaus asiaan. Kuva: All Over Press

PGA Tour jatkuu torstaina Länsi-Virginiassa alkavalla Greenbrier Classic -turnauksella. Kun British Openiin on aikaa enää kaksi viikkoa, ovat kiertueen monet tähtipelaajat ottaneet suunnakseen White Sulphur Springsin. Menestystä kisassa tavoittelevat mm. Phil Mickelson, BubbaWatson, Webb Simpson sekä Congressionalilla viime viikonvaihteessa voittanut Bill Haas.

Vuonna 1914 valmistunut Old White TPC -kenttä on alun perin Charles Blair Macdonaldin ja Seth Raynorin käsialaa. Kenttään tehtiin seitsemän vuotta sitten muutoksia Lester Georgen suunnitelmien pohjalta, tavoitteena oli kuitenkin säilyttää Old Whiten varhaisten vuosien kaltainen pelattavuus.

Kun Stuart Appleby pelasi ensimmäisen Greenbrier Classicin finaalikierroksella tuloksen 59 (lopputulos -22) vuonna 2010, päätettiin kenttää vaikeuttaa seuraavaa turnausta varten. Tavoite toteutui, sillä Scott Stallingsin voittotulos oli 12 lyöntiä suurempi kuin Applebyllä.

Ted Potter Jr:n viimevuotinen voitto oli yllätys. Hän löi toisen odottamattomasti kärkikahinoihin nousseen Troy Kellyn kolmannella uusintareiällä. Kaudella 2012 tulokaskauttaan pelannut Potter selvitti cut-rajan kuudessa kaikkiaan 13 kilpailustaan, mutta White Sulphur Springsissä rävähti; hän pelasi jokaisen kilpailukierroksen alle 70 lyönnin, joukossa kaksi ”kuusnelosta”.

Greenbrier-klubilla on pelattu myös isoja kansainvälisiä turnauksia, tosin vuoden 1979 Ryder Cupin ja 1994 Solheim Cupin näyttämönä toimi Greenbrier Course.

Tasokas osallistujajoukko takaa kiivaan taistelun kilpailun voitosta. Viimeaikaisten näyttöjen perusteella Graham DeLaet ja Roberto Castro voivat olla Länsi-Virginian kisassa korkealla. DeLaet on sijoittunut tällä kaudella viisi kertaa kymmenen joukkoon, viimeksi kesäkuun lopussa Marylandissa. Kanadalainen oli Greenbrier Classicissa vuosi sitten 12:s.

Castro oli Congressionalin kisassa toinen ja vuodentakaisessa Greenbrier Classicissa seitsemäs. Castro osaa pelata kovia tuloksia, mitä mm. viime kauden kisan finaalikierros (63) ilmensi. Myös Scott Stallings on kehittynyt pelaajana vuoden 2011 voittonsa jälkeen, vaikka ei aivan tulikuuma viimeisten viikkojen aikana ole ollutkaan.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje