18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Oosthuizen ja Furyk kärkiparina Ohiossa

Ison potin metsästäjä. Rafael Cabrera-Bello on antanut kovia näyttöjä kahdella ensimmäisellä kierroksella Ohiossa © Getty Images

Mike

Mike Cowan nuotittaa Jim Furukin peliä sunnuntaina, jolloin on sääennusteen mukaan luvassa sadetta ja ukkosta &copy Getty Images

World Tourin kilpailun kärkikolmikossa on sunnuntaina pelaajia, joilla on kova motivaatio saavuttaa ykköstila.

Jim Furyk menetti US Openin voiton viimeisillä väylillä. Paikka Ryder Cupiin on vielä varmistamatta, sillä pettymyksensä jälkeen Furyk on ollut tuloksellisesti aivan yössä. Paras sijoitus neljässä kisassa on 34:s, joten sunnuntainen esitys on elintärkeä.

Louis

Louis Oosthuizen on maailmanlistalla toiseksi parhaana etelä-afrikkalaisena 19:s. &copy Getty Images

Lyönnin perässä oleva Louis Oosthuizen koki vastaavan niukan tappion Mastersissa, mutta nousi voittoon heti seuraavassa kisassaan Malesiasssa. Nyt areena on moninkertaisesti suurempi. Oosthuizen löi lauantaina 16:lla myötätuuleen ja alamäkeen uransa pisimmän avauksen PGA Tourilla. Sille kertyi mittaa 391 metriä.

Keegan Bradley on myös menettänyt kuntonsa. Maaliskuun jälkeen ei ole top-20 sijoituksia. Näillä näytöillä paikka Ryder Cupiin on lipsumassa käsistä. Voitto varmistaa paikan joukkueeseen, kakkostilakin tuo sen huomattavasti lähemmäksi.

Takaa-ajajia on muitakin, Rory McIlroy ja Steve Stricker ovat hivuttautuneet viiden lyönnin päähän Furykista.

Tiger Woods (even) paransi lauantaina, eroa kärkeen on kuitenkin 11 lyöntiä. Rafa Cabrera-Bello taipui lauantaina kärkiryhmässä tulokseen 77. Iso mahdollisuus nousta Ryder Cup-joukkueeseen kuivui käytännössä tämän kisan osalta kasaan.

2.pv

Jim Furyk on Ohion kilpailussa ajurin paikalla. Kolmantena päivänä hän saa parikseen superyllättäjä RafaCabrera Bellon, jolle ennakkoveikkauksissa ei paljoa mahdollisuuksia viikonlopulle anneta. 28-vuotias Kanarian Saarilta kotoisin oleva Cabrera-Bello on ällistyttävän tilanteen edessä. Mikäli hän onnistuisi pitämään pelinsä kasassa ja kahdella viimeisellä kierroksella vielä nousemaan Furykin ohi, olisi paikka Ryder Cupissa varma. Kakkostilakin Firestonen kentällä nostaisi häntä raketin tavoin tähtien ohitse.

Mahdollinen se on myös muulla kärkisijoituksella, mikäli espanjalainen menestyy hyvin PGA Championshipissa sekä karsinnat päättävässä Skotlannin kisassa. Cabrera-Bello järisytti isoja tähtiä talvella Dubaissa voittamalla perinteikkään kisan näiden nenän edestä. Majoreissa ja muissa suurkilpailuissa hän on toistaiseksi jäänyt jononjatkoksi.

Cabrera-Bello joutuu asuinpaikkansa johdosta matkustamaan päätourien pelaajista ehkä eniten maailmassa vuosittain. Kaudella 2011 ympäri maailmaa pitkälti yli 30 kisaa pelannut espanjalainen lentää Cran Canarialta lähes poikkeuksetta ensin Madridiin, josta matka jatkuu koneenvaihdon jälkeen.

Euroopan joukkueen viimeiset suorat paikat ratkaistaan käytännössä Ohiossa sekä PGA Championshipissa, Skotlannin kisa on palkintopotiltaan ja painoarvoltaan huomattavasti pienempi. Furyk loisti perjantaina hyvällä lähipelillään. Hän on aiemmin ollut Ohion kisassa toinen, viikonloppuna on upea mahdollisuus katkaista lähes kahden vuoden mittainen voitoton jakso.

Tigerin putti ailahtelee

Tiger

Tiger Woodsilla on viikonloppuna haasteenaan puttpelin terävöittäminen PGA Championshipia varten &copy Getty Images

Luke Donald (-5) pysyy viikonlopun jälkeenkin maailmanlistan kärjessä. Englantilainen on tukevasti kärkikymmenikössä, listan kakkonen Tiger Woods (+2) puolestaan täysin ulapalla tuloksin 70-72.

”Lyön palloa hyvin, mutta en saa tulosta aikaan. Puttipeli on jäässä, mailan tulokulma palloon ei ole kohdallaan”, Woods arvioi.

Sukellus on Bridgestone Championshipissa Tigerille erityisen tuskallista. Hän on pelannut kisan 11 kertaa, voittaja on seitsemän, huonoinkin sijoitus viides. Nyt sijoitus on 44:s, pelaajia on vain 77. Viikonlopun kierrokset ovat Woodsille luonteeltaan valmistautumista PGA Championshipiin.

Openin voittaja Ernie Els (+6) on viimeisten joukossa, ilman mahdollisuuksia voittoon on myös Adam Scott. (+1)

Eurooppalaisista hyvissä asemissa ovat Cabrera-Bellon ja Donaldin lisäksi Lee Slattery (-4), Simon Dyson (-3), Rory McIlroy (-3), Graeme McDowell (-3) sekä Carl Pettersson (-3)

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje