Olympia Fields otti luulot pois tähtipelaajilta – playoff-kisan kärkisijoilla poikkeuksellinen nimilista - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Olympia Fields otti luulot pois tähtipelaajilta – playoff-kisan kärkisijoilla poikkeuksellinen nimilista

Hideki Matsuyama oli yksi harvoista pelaajista, jotka alittivat torstaina par-tuloksen. Kuva: Getty Images

BMW Championshipissä pelataan lähes päinvastaisissa olosuhteissa kuin pudotuspelit avanneessa Bostonin turnauksessa.

PGA Tourin keskimmäistä playoff-koitosta isännöivän Olympia Fields Country Clubin kenttä näytti hampaansa heti kättelyssä. Pelaajat tuntuivat päässeen U.S. Openin kaltaisiin olosuhteisiin, ja parin alitukset olivat ensimmäisenä päivänä vähissä.

Parasta kyytiä tarjoili Hideki Matsuyama, jonka tulos 67 oli lyönnin verran parempi kuin Tyler Duncanilla. Kaksi lyöntiä kärjestä oleva Mackenzie Hughes täydentää kärkikolmikon, muita parin alituksia BMW Championshipin avauspäivänä ei nähty.

Kierroksellaan kuusi birdieä ja kolme bogia tehnyt Matsuyama, 28, nousi neljä vuotta sitten kohinalla maailman terävimpään eliittiin voittamalla 1,5 vuoden sisällä neljä PGA Tourin kilpailua. Japanilaisen viidestä ykköstilasta kaksi on tullut WGC-sarjan kisoista, ja viimeisimmästä on kulunut jo kolme vuotta.

Hän paistatteli kesällä 2017 maailmanlistan kakkosena, mutta on viimevuosina pysytellyt säännöllisesti sijan 20 huonommalla puolella. Kuntopuntari ei ole liikahtanut hetkeen kumpaankaan suuntaan, sillä kesän seitsemästä kilpailusta viidessä Matsuayama on päätynyt sijojen 20−29 välimaastoon. Karsiutumisia hänelle on tilastoitu kaksi.

Tuloslistan kärkikymmenikköä silmäillessä ei uskoisi, että torstaina alkoi kilpailu, jossa haetaan tärkeitä asetelmia ensi viikolla Atlantassa kaiken huipentavaan Tour Championshipiin. Pelaajat, kuten Tyler Duncan, Harry Higgs, Carlos Ortiz ja Mark Hubbard eivät ole saaneet voittotiliään PGA Tourilla auki, ja 13 ensimmäisen joukossa Rory McIlroy on ainoa, jolla on jenkkikiertueelta useampi kuin yksi voitto.

McIlroy ei ole sijoittunut pitkän tauon jälkeisissä kilpailuissa kertaakaan top 10:een. Hänen otteitaan on kesän turnauksissa vaivannut konservatiivisuus, jolla ei ole käyttöä kärkipään sijoituksia ratkaistaessa.

”Sanoin viime viikolla, että jos tarvitsette jonkun, joka pelaa tuloksen parin ja -2:n väliin, ottakaa yhteyttä.”

”Nämä olosuhteet innostavat minua. Minusta tuntuu, että täällä on yhtä vaivatonta pelata kenttä par-tulokseen kuin viime viikolla Bostonissa. Mistä se sitten ikinä johtuukaan”, pohjoisirlantilainen ihmetteli.

Tigerilla ehkä vähiten ja minun kohdallani suurin määrä ihmisiä, jotka ovat koskaan seuranneet peliämme.

Kierroksen tuloskeskiarvo oli par 70 -kentällä 72,8. Kuuma aamu kuivatti jo ennestään napakoita pintoja, ja paikoin viisituumaisesta (noin 13 senttiä) karheikosta oli käytännössä mahdotonta saada palloa pysähtymään koville viheriöille.

PGA Tourin voittoennätystä jahtaavan Tiger Woodsin on sijoituttava Chicagon eteläpuolella pelattavassa kilpailussa top 5:een, jotta hänet nähtäisiin ensi viikon finaaliturnauksessa. Tavoite mutkistui, kun 35. sijaa jakava Tiger päätti 73 lyönnin avauskierroksensa kolmeen bogiin.

Kolme lyöntiä pienemmällä tuloksella urakkansa selvittänyt Carlos Ortiz pelasi ensimmäisen kerran Woodsin kanssa samassa ryhmässä. Normaalisti megatähden peliä seuraa valtava yleisömassa, mutta katsojilla ei ole nyt asiaa väylien laitamille. Ryhmän mukana kulki torstaina lähinnä televisiointiyhtiön väkeä.

”Tigerilla ehkä vähiten ja minun kohdallani suurin määrä ihmisiä, jotka ovat koskaan seuranneet peliämme”, Ortiz sanoi.

FedEx Cupin pisteykkönen, ensimmäisen playoff-kilpailun, Northern Trustin, voittanut Dustin Johnson pelasi torstaina tuloksen 71, millä hän jakaa 14. sijaa. Näistä asetelmista McIlroyn seuraksi Tour Championshipiin olisi muista eurooppalaisista lähdössä ainoastaan Norjan Viktor Hovland, joka käytti kierrokseensa DJ:n tavoin 71 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje