[6][5]

[6][5]
Kilpagolf

Ogilvyn vuoro loistaa Melbournessa

Geoff Ogilvy on pelannut kaksi viimeistä kierrosta yhteensä 13 alle vaihdettuaan putteria © Getty Images

Geoff

Geoff Ogilvy on toistaiseksi viimienen aussivoittaja majoreissa ( US OPen). 34-vuotiaalla melbournelaisella on ansiolistallaan myös World Tourin reikäpelimestaruus ja World TOurin lyöntipelikisan ykköstila Floridasta. Vaikka hän on pelannutkin jo vuosikausia USA:ssa, tutuin kenttä on Melbournen ”sandbeltilla” sijaitseva Victoria Golf Club.

Lauantaina Ogilvy sivusi kenttäennätystä 63(-8) Australian Mastersissa ja nousi kaksi lyöntiä Ian Poulterin edelle.

”Tämä oli yksi elämäni parhaista kierroksista. Tuntuu lähes uskomattomalta johtaa kisaa kolmen kierroksen jälkeen, sillä ensimmäisen päivän 16:n viheriöllä putterini vääntyi turhauduttuani siihen”, Ogilvy kertoi.

Hän otti toiselle ja kolmannelle mukaan mallet-mallisen putterin, jollaista ei ole käyttänyt sitten amatöörivuosiensa.

”Se on ollut mukana matkoilla jo viikkojen ajan. Minulla ei vaan ole ollut rohkeutta käyttää sitä”, hän jatkoi.

Ian

Viimevuonna Ogilvy voitti kotimaansa kolmesta suuresta kilpailusta kuuluisimman, Australian Openin. Viikonlopun kilpailussa ovat eurooppalaisista mukana Poulterin lisäksi mm. Luke Donald ja Matteo Manassero. Donald on käytännössä menettänyt voittomahdollisuutensa. Eroa Ogilvyyn on kahdeksan lyöntiä.

Australian Masters oli vuosina 1981-1990 Greg Normanille melkoista menestyskulkua. Hän voitti kymmenestä perättäisestä kisasta kuusi.