Nyt pelataan finaalipaikoista – Wentworthin klassikkokisalla suuri painoarvo suomalaisille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Nyt pelataan finaalipaikoista – Wentworthin klassikkokisalla suuri painoarvo suomalaisille

Kalle Samooja taistelee kynsin hampain paikasta Dubain finaalissa. Ennen Wetnworthia hän on rankingissa sijalla 64.

Dubain finaalia ajatellen BMW PGA Championshipin painoarvo on valtava. Jaossa on lähes yhtä paljon pisteitä kuin loppukauden pikkukisoissa yhteensä.

Euroopan kiertue huipentuu Dubaissa pelattavaan finaaliin 10.–13. joulukuuta. Mukaan pääsee pistelistan 60 parasta. Finaalia ennen ohjelmassa on vielä kuusi kilpailua. Niistä tällä viikolla Wentworthissa pelattava ikoninen BMW PGA Championship on tärkein suurelle osalle kiertueen pelaajista, sillä siinä jaetaan lähes yhtä paljon ranking-pisteitä kuin neljässä sen jälkeen pelattavassa pikkukisassa.

BMW PGA Championshipin arvoa ja merkitystä korostaa sekin, että loppukauden kisojen toteutumisen yllä häilyy syviä varjoja COVID19-tilanteen takia.

Palkintorahaa tällä viikolla jaetaan seitsemän miljoonaa dollaria eli hieman alle kuusi miljoonaa euroa. Race to Dubai -pisteitä kisasta saa 7000. Loppukauden kisoista enemmän saa vain The Mastersista, mutta siihen vain harvalla ja valitulla on paikka. Mastersin lisäksi kalenteriin jää jäljelle vain neljä kisaa, joissa jaetaan yhteensä 8000 Race to Dubai -pistettä ja palkintorahaa neljä miljoonaa euroa.

Selkeän kuvan pistejaosta ja kisan tärkeydestä saa vilkaisemalla palkinto- ja pistearvoltaan yhtä suuren, viime viikolla pelatun Scottish Openin pistejakoa. Kalle Samooja sijoittui kilpailussa jaetulle yhdeksännelle sijalle ja saalisti 131,46 pistettä. Mikko Korhonen jakoi 48. sijan ja keräsi 32,2 pistettä.

Viikkoa aikaisemmin päättyneessä Irish Openissa, joka on 2000 pisteen kilpailu, kuten neljä vielä pelattavaa pikkukisaakin, Samooja olisi saanut 131 pistettä vain olemalla yksin kolmas. Korhoselle 32 pistettä olisi irronnut 12. sijalla. Pisteiden keräämisen kannalta kuluvan viikon kisa on siis ensiarvoisen tärkeä ja sen painoarvo on suuri ajatellen Dubain finaalikisaa.

Dubain finaalissa nähdään varmasti ainakin yksi suomalainen, Sami Välimäki. Hän on kiertueen pistelistalla 15:s eikä asema top 60:ssa ole uhattuna. Välimäki pelaa ensimmäistä kertaa Wentworthissa, mutta ei näe kisaa kovin erityisenä.

”Joo ihan kiva, mutta varmaa aika normaali kisa, kun ei ole yleisöä paikalla! En tiedä vielä (loppukauden kisoja). Suunnittelen vähän kalenteria, kun tulee lisää tietoa kisoista.”

Sami Välimäen mahtava debyyttikausi jatkuu varmuudella Dubain finaaliin asti.

Myös Kalle Samooja on lähellä himoittua finaalipaikkaa. Samooja on listalla 64:s, eroa 60. sijaan on vaivaiset 5,5 pistettä. Myös hänelle startti Wentworthissa on uran ensimmäinen. Välimäen tapaan hänkään ei ole vielä lyönyt lukkoon kisasuunnitelmia loppukauden osalle.

”Täytyisi ensin tietää, mitä kisoja on. Kyproksella luultavasti olen. Muuta en osaa sanoa”, Samooja viestitti.

Mikko Korhonen on pistelistalla 89:s. Korhonen on pelannut Dubain finaalissa kahtena viime vuonna ja janoaa mukaan loppuhuipennukseen tälläkin kertaa. Eroa 60. sijaan on 104,5 pistettä, joten erityisesti Korhoselle onnistuminen Wentworthissa olisi arvokas. Vuosi sitten sijoitus samaisessa kisassa oli 37:s ja kaksi vuotta sitten 15:s. Samanlainen onnistumine riittäisi nostamaan hänet 60 tuntumaan pistelistalla. Mukana Korhonen oli myös 2017, mutta uran ensimmäinen kisastartti Wentworthissa päättyi karsiutumiseen.

Tapio Pulkkasen kohdalla finaalipaikka edellyttäisi kovaa venymistä loppukaudesta. Pulkkanen on rankingissa sijalla 182 ja eroa 60 sijaan on 289 pistettä. Sen hän kuroisi umpeen sijoittumalla Wentworthissa viiden parhaan joukkoon. Vuosi sitten hän olis kilpailussa 26:s ja kaksi vuotta sitten Pulkkanen karsiutui jatkokierroksilta. Kuluva kausi on kuitenkin ollut Pulkkaselle poikkeuksellisen hankala. 15 kisasta jatkopaikkoja on viisi ja paras sijoitus on South African Openin 15. sija tammikuulta.

Täysin varmaa ei siis edelleenkään ole edes se, missä loppuvuoden aikana päästään pelaamaan. Kyproksella koronatilanne on poikkeuksellisen hyvin hallinnassa, joten saarivaltiossa golfia suurimmalla todennäköisyydellä pelataan. Kyproksella ohjelmassa on kaksi kisaa, ensimmäinen loka-marraskuun vaihteessa ja toinen heti seuraavalla viikolla, ja sitä ennen pelataan vielä Skotlannissa ja näillä näkymin myös lokakuun lopussa Italiassa.

Kävipä loppukauden kisojen suhteen mitä tahansa, tällä viikolla panokset ovat Wentworthissa huipussaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje