Nyt on PGA Tourin vuoro lyödä lisää rahaa tiskiin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Nyt on PGA Tourin vuoro lyödä lisää rahaa tiskiin

Getty Images

Kuten odottaa saattaa, PGA Tour kävi pikaiseen vastaiskuun saudien julkaistua suunnitelmansa uudesta superliigasta ja muiden kiertueiden jo korotettua palkintopottejaan.

Palkkavipu toimii. Ja rikkaat rikastuvat. Siinä on summattuna kansainvälisen huippugolfin iso kuva syksyltä 2022.

Kun saudirahalla rakennettu Premier Golf League parisen vuotta sitten julkaisu suunnitelmansa, kiirehti PGA Tour välittömästi julkaisemaan uuden Player Impact Program -bonusjärjestelmän, jonka hedelmistä pääsevät nauttimaan kiertueen kärkinimet ja valovoimaisimmat pelaajat.

Kuluvan syksyn aikana on kuitenkin käynyt selväksi, että suunnitelmat uudesta kiertueesta kuopattiin vain pintamaan alle, josta ne nyt on kaivettu uudestaan päivänvaloon.

Vastaisku tuli heti, kun European Tour kiirehti julkaisemaan uuden pääsponsorin, jonka voimin palkintopotit käytännössä tuplattiin. Kasvusuunnitelmista ehti uutisoimaan myös Asian Tour sekä LPGA Tour.

Ja mitä tekee PGA Tour?  Tietenkin lyö tiskiin lisää kahisevaa!

Huippugolfissa rahasta on tulossa yhä tärkeämpi mittari merkitykselle ja arvostukselle, ainakin kiertueiden omilla mittareilla.

PGA Tourin kokonaiskisan, FedEx Cupin bonusrahat kasvavat 60 miljoonasta 75 miljoonaan dollariin. Voittajan osuus on 18 miljoonaa dollaria. Finaalisarjan kahden ensimmäisen kisan potit kasvavat 11,5 miljoonasta dollarista 15 miljoonaan.

Kokonaan uusi bonusjärjestelmä on Play15, jonka kautta jokaiselle vähintään 15 kisaa pelaavalle pelaajalle annetaan 50 000 dollarin bonarit. Player Impact Programin pottia kasvatetaan 10 miljoonalla 50 miljoonaan. Kiertueen näkyvin kasvo nettoaa kahdeksan miljoonan bonukset.

Suunnitteilla on miljoonaluokan korostuksia moniin kiertueen tunnetuimpiin kisoihin. Lisäksi luvassa on kansainvälisten kisojen sarja, josta ei tarkempia tietoja vielä herunut.

PGA Tour on valtava bisnes. Kaudella 2022 sen budjetoidaan tuottavan 1522 miljoonaa dollaria, joista kulujen osuus on 716 miljoonaa. Palkkioina pelaajille kanavoidaan 838 miljoonaa ja 32 sujautetaan varastoon.

Huippugolfissa rahasta on tulossa yhä tärkeämpi mittari merkitykselle ja arvostukselle, ainakin kiertueiden omilla mittareilla. Jo nyt palkintorahat ovat tähtitieteellisiä. PGA Tourin johtaja Jay Monahan kuitenkin uskoo, että kasvun varaa on entisestään.

”Meillä on edellytykset kasvaa seuraavan 10 vuoden aikana nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Keskitymme tuotteemme vahvistamiseen entisestään ja investoimme jäseniimme”, Monahan sanoi.

Lue seuraavaksi: Saudit eivät luovuta – superliigaa kehitellään nyt Greg Normanin johdolla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Freddie says:

    Premier Golf League ja Saudi Golf League ovat itseasiassa. PGL kertoo, että heillä tällä hetkellä ei olisi Saudi-rahaa mukana, vaan yrittävät PGA Tourin kanssa yhteistyötä.. No joka tapauksessa, tämä oli selkeä vastareaktio näille suunnitelmille. PGL:n konsepti kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, joukkuekisat jne. mutta vaikeaksi taitaa mennä toteutus.