28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Saudit eivät luovuta – superliigaa kehitellään nyt Greg Normanin johdolla

Getty Images

Premier League kuopattiin kertaalleen, mutta kulisseissa työtä on jatkettu.

Saudi-Arabiassa golfista on muodostumassa melkoinen päähänpinttymä. Saudit ovat ottaneet vahvaa jalansijaa Ladies European Tourilla Aramco Team Series -kisojen kautta ja hiljattain julkistettiin noin sadan miljoonan euron arvoinen yhteistyösopimus Asian Tourin kanssa.

Öljyrahassa kylpevän kuningaskunnan mittapuulla puhutaan suolarahoista. Saudien päätähtäin on miesten huippugolfissa ja PGA Tourin haastamisessa. Jo muutaman vuoden ajan on puuhattu Premier Golf League nimeä kantavaa kiertuetta, jossa vain maailmanhuiput pelaisivat toisiaan vastaan hurjista rahasummista.

Täysin ymmärrettävästi PGA Tour tyrmäsi ajatuksen suoralta kädeltä, onhan kyseessä suora haastaja sille.  Se ilmoitti vastavetona heti kättelyssä, että saudisarjaan siirtyvät pelaajat menettävät PGA Tourin pelioikeutensa.

Pelaajista mm. Rory McIlroy, John Rahm, Brooks Kopeka ja Justin Thomas ovat ilmaisseet, ettei heitä moinen idea kiinnosta, vaan he ovat ja haluavat pysyä lojaaleina PGA Tourille.

Vastaavasti Phil Mickelson, Bryson DeChambeau ja Dustin Johnson ovat vilautelleen vihreää valoa ajatukselle. Ihmekös tuo, kun herroille on tiettävästi tarjottu jopa 50 miljoonan dollarin allekirjoituspalkkioita.

Uusin peliliike nähtiin viime viikolla, kun kiertuesuunnitelmista kerrottiin median edustajille New Yorkissa. Samalla ilmoitettiin, että uuden 18 kisaa käsittävän kiertueen nokkamies tulee olemaan kaksinkertainen major-voittaja Greg Norman.

Norman, 66, on aikaisemminkin ollut ideoimassa vastaavia haastajia PGA Tourille. Nykyinen World Golf Championship -sarja, jossa on neljä osakilpailua, on osaltaan näiden suunnitelmien tulos. Vuonna 1999 käynnistetty WGC on kuitenkin hurjista palkintorahoista huolimatta jäänyt merkitykseltään hyvin vähäpätöiseksi major-kilpailuiden rinnalla.

Premier Golf League torpattiin kertaalleen vuoden 2020 alkupuolella sen jälkeen, kun ajatus lanseerattiin julkisesti. Suunnitelmia ei silti selkeästikään ole kuopattu. Saudit eivät luovuta, vaan havittelevat entistä näkyvämpää asemaa kansainvälisessä huippugolfissa.

Lue seuraavaksi: Premier Golf League vastatuulessa: Maailmanlistan kolmen kärki ilmoitti ”olevansa ulkona”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)