21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - PGA Tour

Premier Golf League vastatuulessa: Maailmanlistan kolmen kärki ilmoitti ”olevansa ulkona”

Sekä Brooks Koepka (vas.) että Rory McIlroy (oik.) ovat ilmoittaneet, ettei PGL sytytä.

Maailmanlistan kärkikolmikko vakuuttaa viihtyvänsä PGA Tourilla. Edes PGL:n tuhdit rahapinot eivät tunnu houkuttelevan.

Suunnitelmat uuden, 48 pelaajan ennätyksellisen rahakkaan Premier Golf Leaguen ympärillä putkahtivat julkisuuteen tammikuun lopussa. Sen jälkeen aihe on hiljalleen hautautunut koronaviruksen valloittaessa kaiken palstatilan, mutta osin myös siksi, että hanke ei näytä ottavan tuulta purjeisiinsa.

Ainakin kolme pelaaja on julkisesti vastustanut suunnitelmia ja ilmoittanut jatkavansa mieluummin pelejään PGA Tourilla. Kolme on lukuna pieni, mutta kun kyseessä ovat maailmanlistan kolme parasta pelaajaa – Rory McIlroy, Jon Rahm ja Brooks Koepka – muuttuu yhtälö huomattavasti.

Ensimmäisenä aiheeseen ehti ottaa kantaa McIlroy, joka toisti kantansa The Playersin mediatilaisuuden yhteydessä.

”En pidä siitäkään, mistä rahat tulisivat, ja halusin olla ensimmäinen, joka ottaa kantaa suunnitelmia vastaan. Olen iloinen siitä, että tein niin”, McIlroy sanoi viitaten vankkoihin saudiarabialaiskytköksiin uuden liigan rahoittamisessa.

Seuraavaksi oman kantansa kertoi Koepka, joka lausui yksikantaa ”olevansa ulkona” Premier Golf Leaguesta, jos sellainen joskus käynnistyy, ja todennäköisyys liigan käynnistämiselle laski saman tien hieman.

”Jatkan PGA Tourilla. Minä on usko, että golfkisoja pitäisi pelata vain 48 pelaajan kesken”, hän sanoi.

Viimeisimpänä mielipiteensä lausui ääneen maailmanlistan kakkonen, Jon Rahm.

”Olen nuori pelaaja. Toivottavasti minulla on pitkä ura kiertueella. PGA Tour on järjestänyt asiat erinomaisesti, olen erittäin kiitollinen heille kaikesta, mitä he ovat tehneet”, espanjalainen lausui.

”Luulenpa, että taidan jatkossakin keskittyä PGA Touriin. Loppujen lopuksi olen kilpailija ja PGA Tourin jäsen ja sellaisena aion pysyäkin”, Jon Rahm sanoi.

Ajatusta rahaliigasta on syleillyt huipuista ainoastaan Phil Mickelson. Se on sikäli outoa, ettei hän tämänhetkisen maailmanlistasijoituksensa perusteella olisi edes mahtumassa mukaan siellä kisaavien 48 parhaan joukkoon.

Lue seuraavaksi: Toteutuessaan Premier Golf League mullistaisi huippugolfin, nyt se toimii palkkavipuna

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje