[11][17]

[11][17]
European Tour - Kilpagolf

Nordic Liigassa onnistunut Ruuska: "Finnish Tourin kilpailun voitto antoi hyvän fiiliksen tälle viikolle"

Lauri Ruuska kiilasi Tanskassa hienosti kuudenneksi. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska näyttäisi olevan matkalla kohti uransa parasta kautta.

Lauri Ruuskan (-10) kausitilastot karttuivat perjantaina jälleen yhdellä top 10 -sijoituksella Nordic Liigan turnauksissa. Hän pelasi Silkeborg Ry Golfklubin kentällä Tanskassa käydyn turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 73, ja sijoittui mainiosti jaetulle kuudennelle tilalle.

Viidenneltä sijalta päätöskierrokselle lähtenyt Ruuska ei ollut perjantain areenana toimineella Silkeborg Unico Banen Syd-Vest -kentällä täysin kotonaan. Hänelle kirjattiin ensimmäisellä kenttäpuoliskolla yhden birdien ohella neljä bogia, ja kärki alkoi mennä menojaan.

Takaysi käynnistyi kahdella birdiellä, mutta tämän isompaa loppukiriä Ruuska ei saanut viritettyä. Hän teki sisääntulon ainoan bogin toiseksi viimeisellä, jonka kuittasi vielä mukavasti 18. reiän birdiellä.

”Ihan kohtalainen kisa. Viime viikon Finnish Tourin kisan voitto antoi hyvän fiiliksen tälle viikolle. Kaksi ensimmäistä päivää avoimemmalla kentällä oli aikamoista birdie-tulista, mutta viimeinen kierros Silkeborgin kentällä oli vähän haastavampi”, Ruuska sanoi.

”Ensimmäisellä ysillä oli lyönnin kanssa hieman ongelmaa, mutta takaysillä peli oli jo aika mallikasta.”

Kilpailussa oli Nordic Liigan ranking-pisteiden ohella muutakin panosta: kolme ensimmäistä kuittasi paikan parin viikon kuluttua pelattavaan Made in Denmarkiin, joka on Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluva turnaus. Eroa kahden viimeisen kisapaikan ottaneisiin pelaajiin Ruuskalle kertyi viisi lyöntiä.

”Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, vaikka paikka olisi ollut voittoon tai ainakin kolmen parhaan joukkoon.”

Kausi 2019 on edennyt Ruuskalta myötätuulessa. Jyske Bank Made in Denmark Qualifier -kilpailussa tuli kolmen talvisarjan kisan jatkeeksi jo neljäs top 10 -sijoitus Nordic Liigassa. Ennen tätä kautta vuonna 2015 ammattilaiseksi siirtynyt TarinaGolfin pelaaja oli saavuttanut Pohjoismaiden kiertueella yhden voiton ja yhden seitsemännen sijan.

”Pelissä on paljon hyviä merkkejä tulevaan ja tasaisuus suorituksissa antaa hyvin itseluottamusta. Kisoja on paljon edessä, joten toivottavasti päästään kohta taistelemaan tosissaan voitosta myös ulkomailla”, Ruuska pohdiskeli.

Niin ikään tuloksen 73 kolmannella kierroksella lyönyt Linus Väisänen (-5) oli turnauksessa 24:s. Päivän paras suomalainen (70), Mikko Lehtovuori (-4) päätyi 30. sijalle. Muut suomalaiset jäivät karsintarajan väärälle puolelle.

Kilpailun voitto jäi kotiyleisön riemuksi Tanskaan. Oliver Jørgensen (-17) jätti toisen sijan jakaneet Ruotsin Oscar Bergmanin ja Norjan Elias Bertheussenin kahden lyönnin päähän. Tämä kolmikko lunasti paikan Tanskan ET-kilpailuun.

Race to Himmerland -rankingin perusteella loput kolme jaossa ollutta ET-kisapaikkaa veivät Tanskan Morten Ørum Madsen, Islannin Gudmundur Kristjansson ja Tanskan Nicolai Kristensen.