11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Noora Tammisen suunnitelmat selvillä

Noora Tammisen tavoitteet ovat korkealla. Pitkän tähtäimen suunnitelmissa on saavuttaa olympiamitali.

Noora Tammisen amatööriuran tavoite täyttyi syyskuun lopussa naisten MM-joukkuekisoissa saavutetun pronssimitalin myötä. Nyt hän valmistautuu joulukuussa pelattaviin naisten Euroopan tourin karsintoihin, jotka määrittävät tamperelaisen uran jatkon. ”Jos saan kortin, siirryn ammattilaiseksi. Jos en, jatkan vielä vuoden amatöörinä”, Tamminen kertoo. Amatööriysvaihtoehtoa hän pitää auki Aura Golfissa ensi kesänä pelattavien henkilökohtaisten EM-kisojen takia. ”Olisi vielä ihan kiva päästä pelaamaan ne, mutta päällimmäinen tavoite on nyt LET-kortti. Haluan sen ihan tosissaan”, Tamminen sanoo. Ilman Turkissa saavutettua MM-pronssia asetelma voisi olla toinen. Tamminen oli asettanut amatööriuransa tavoitteeksi arvokisamitalin, joka tuli ikään kuin vuoden etuajassa. ”Ajattelin kyllä, että se mitali tulisi ennemmin EM-kisoista, mutta käy se näinkin”, Tamminen naurahtaa.

Noora Tamminen, <a href=Krista Bakker ja Sanna Nuutinen juhlimassa historiallista MM-pronssia Matti Lindholmin ja valmentaja Mikael Mustosen kanssa." src="/wp-content/uploads/2012/11/12100108304390.jpg" width="505">

Noora Tamminen, Krista Bakker ja Sanna Nuutinen juhlimassa historiallista MM-pronssia Matti Lindholmin ja valmentaja Mikael Mustosen kanssa.

Arvostusta naisten golfille Noora Tammisen, Krista Bakkerin ja Sanna Nuutisen saavuttama joukkuepronssi jää historiaan Suomen ensimmäisenä golfin MM-mitalina. Tammisen mukaan mitali tuli loistavan joukkuehengen ansiosta. ”Ensimmäistä kertaa koin, kuinka hyvä joukkuehenki toi kaikille hyvää energiaa. Yleensä joukkuekisoissa on painetta, mutta nyt me vain nautimme hetkestä. Joukkuehengen ansiosta onnistuimme.” MM-pronssi ei ole mullistanut Tammisen elämää millään tavalla, mutta hän toivoo, että se muuttaisi yleistä suhtautumista naisten golfiin. ”Toivon, että MM-pronssi toisi lisää arvostusta naispelaajia kohtaan ihan Golfliitossakin. Että panostettaisiin myös naisiin eikä aina vain puhuttaisi miehistä. Me suomalaiset naisgolfarit olemme hyviä pelaajia ja pystymme pelaamaan hyviä tuloksia”, suorasanainen tamperelainen naulaa. Tulevaa ammattilaisuraa silmällä pitäen MM-pronssi on varmasti Tammiselle arvokas meriitti esimerkiksi yhteistyökumppaneiden hankinnassa. ”Esimerkiksi British Amateurin voitto ei sano mitään sellaisille ihmisille, joille kilpagolf ei ole tuttua, mutta kaikki ymmärtävät mikä on MM-pronssi”, Tamminen sanoo.

Tulevana viikonloppuna Tamminen matkustaa Espanjaan maajoukkueleirille ja valmistautumaan LET-karsintoihin.

Tulevana viikonloppuna Tamminen matkustaa Espanjaan maajoukkueleirille ja valmistautumaan LET-karsintoihin.

Lisää tasaisuutta 22-vuotias Noora Tamminen on hyvänä päivänään erinomainen golfari, mutta usein ongelmana on ollut esitysten epätasaisuus. ”Huonoja kisoja pitää saada pois, jotta taso säilyy tasaisempana koko kauden. Olen pyrkinyt parantamaan tätä asiaa fysiikan kohentamisen kautta.” Tammisen pelillisenä vahvuutena voidaan pitää pallonlyömistä. Hän kerää paljon väylä- ja griiniosumia, mutta viheriöillä hän ei ole parhaimmillaan. ”Puttaaminen on ollut minulle se juttu, joka vaatii parannusta. Pitäisi saada yritys pois ja pystyä puttaamaan rennosti. Siihen olen nyt pyrkinyt”, Tamminen kertoo. Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje