Noora Tamminen avaa pelin Dubaissa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Noora Tamminen avaa pelin Dubaissa

Noora Tammiinen pääsi keskiviikkona käynnistyneessä kilpailussa suorittamaan kisan avauslyönnin ykköstiiltä. Kuva: VeVeMedia

Omega Dubai Ladies Open päättää jo yhdeksännen kerran naisten European Tourin kauden. Kisa-areena on totutusti Emiratesin Majlis-kenttä, palkintopottikin on pysynyt vuosien varrella samana, 500 000 euroa.

Mukana ovat käytännössä kaikki Touria vakinaisesti kiertävät, Kiinan Shanshan Feng on muilla kiertueilla pelaavista paras maailmanlistalla ( viides). Feng on myös kilpailun voittaja kaudelta 2012. Ainoa joka on kyennyt kahteen ykköstilaan on uransa jo lopettanut Annika Sörenstam.

Charley Hull on pelaaja, josta odotetaan Euroopan seuraavaa supertähteä ja major-voittajaa. Kuva getty images

Charley Hull on pelaaja, josta odotetaan Euroopan seuraavaa supertähteä ja major-voittajaa. Kuva getty images

Viimevuotinen ykkönen, Thaimaan Pornanong Phatlum saa seurakseen (5.30 Suomen aikaa) rahalistan ykkösen Charley Hullin sekä saman listan kakkosen, Gwladys Noceran. Kaksi viimeksimainittua kisaavat koko Tourin voitosta.

Hull on 23 000 euroa edellä, hän kukisti keväällä Noceran Ranskan kisan uusinnassa, saavuttaen tuolloin uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan voiton. Mikäli Hull voittaa rahalistan, hän tekee sen nuorempana kuin kukaan muu.

Ennätyksiä Hull on rikkonut aiemminkin. Hän oli vuoden 2013 Solheim Cupissa kaikkien aikojen nuorin osallistuja. Kaksinpelissä Paula Creamer sai tuolloin 17-vuotiaalta englantilaiselta selkäsaunan luvuin 5/4.

Suomalaiset kivikovassa seurassa

Pelaajia on mukana 27 eri maasta yhteensä 108. Vanhin osanottaja Laura Davies (51-v) on rahalistalla kymmenes.

Kotimaisten pelaajien kausi LET:lla on ollut vaisumpi kuin kertaakaan vuoden 2004, jolloin Minea Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström nousivat pääkiertueelle.

Kärkisijat ovat jääneet suomalaisilta kauas, eikä Dubaissakaan ennakkosuosikin paineita ole harteilla kivikovan vastuksen vuoksi.

Noora Tamminen on rahalistalla 53., Ursula Wikström (61.) ja Minea Blomqvist-Kakko (70.) ovat myös varmistaneet kortin kaudelle 2015.

Tamminen lähtee Dubain kilpailuun ensimmäisessä kolmikossa klo 5.20 Suomen aikaa, Blomqvist-Kakko 20 minuuttia myöhemmin.

Krista Bakker on Dubaissa, kituuttavasti hän oli vielä kisaa edeltävänä päivänä ensimmäinen varapelaaja. Mikäli joku sairastuu tai loukkaantuu, tourilla ensimmäistä kauttaan pelaava Bakker pääsee mukaan. Elina Nummenpää oli saman listan kolmas.

Bakkerin ja Nummenpään kausi jatkuu jo seuraavalla viikolla LET:n karsintafinaalissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje