[14][27]

[14][27]

Itsevarma ja rento Noora Komulainen lyönnin päässä kärjestä LET-kauden avauksessa

Noora Komulainen pelasi mallikkaan kierroksen Bonvillessä. Kuva: Tristan Jones/LET

Myös kolme muuta suomalaista on ennustetun cut-rajan oikealla puolella.

Noora Komulainen aloitti tyylikkäällä tavalla Australiassa Bonville Golf Resortissa käynnistyneen Ladies European Tourin kilpailun. Hän pelasi turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67 (-5), mikä oikeuttaa jaettuun toiseen sijaan.

Yhdeksänneltä reiältä startannut Komulainen teki alkuun nopean birdien ja oli kierrostaan kahden peräkkäisen birdien myötä jo kolme alle kuuden reiän jälkeen. Toinen kenttäpuolisko sujui yhtä mallikkaasti: hän iski reikien 14–17 (kentän 4–7) jaksossa kolme birdieä lisää rymistellen kisan kärkipaikalle.

Kierros ei edennyt loppuun saakka täysin virheittä, sillä päivän ainoa bogey lipsahti viimeisellä reiällä.

”Tosi kiva aloittaa kausi näin. Mulla oli tosi onnistunut off-season ja olo on ollut itsevarma ja rento varmaankin johtuen juuri siitä”, Komulainen sanoi.

”Peli oli tänään erittäin tasaista, ja sain käytettyä kaikki niin sanotut helpot birdie-paikat. Toivottavasti saisi muutaman putin vähän kauempaankin sisään.”

Suomalaisten ensimmäinen kierros sujui kokonaisuudessaan hyvin, sillä Elina Nummenpää (-1/T27), Sanna Nuutinen (par/T38) ja kiertuetulokas Tiia Koivisto (+1/73) ovat ennustetun karsintarajan yläpuolella.

Ursula Wikströmillä (+2/T73) ja Karina Kukkosella (+4/T108) on hieman kirittävää perjantain kierroksella.

LET-kauden avauskilpailun johdossa on USA:n Lauren Stephenson (-6). Eroa Komulaiseen ja hänen kanssaan toista sijaa jakaviin Skotlannin Gemma Dryburghiin, Australian Breanna Gilliin sekä korealaisiin Min Yooniin, Ayean Choiin ja Hye-ji Leehen on yksi lyönti.

Australian Ladies Classic on palkintoarvoltaan 240 000 euron turnaus. Kilpailun voittoa puolustaa Norjan Marianne Skarpnord. Ursula Wikström sijoittui vuodentakaisessa kisassa parhaana suomalaisena 12:nneksi.