[13][26]

[13][26]

Pitkä odotus päättyi, kun Noora Komulainen avasi voittotilinsä LET:n joukkuekisassa Sotograndessa

Jessica Kordan (vas.) joukkue oli Espanjan turnauksen ykkönen. Pinkkiin paitaan pukeutuneelle Noora Komulaiselle voitto oli ensimmäinen pääkiertuetasolla. Kuva: Tristan Jones/LET

Maailmantähti Jessica Korda siivitti ryhmänsä niukkaan voittoon. Myös joukkueen amatööripelaaja nousi menestyksen kannalta isoon rooliin.

Noora Komulaisen edustama Team J. (Jessica) Korda (-33) otti makean voiton perjantaina Espanjassa Sotograndessa päättyneen Aramco Team Series -turnauksen joukkuekisassa. Avauspäivän jälkeen lyönnin johdossa ollut nelikko säilytti loppuun saakka saman marginaalin kakkoseksi sijoittuneeseen Team (Pauline) Roussiniin.

Varsinaisena voiton arkkitehtinä toimi iso tähti Jessica Korda (-15), joka johtaa vielä kierroksen verran jatkuvaa henkilökohtaista turnausta ylivoimaisesti ennen joukkuekisassa ”hopealle” jääneen joukkueen kapteenia. Roussin on maailmanlistalla sijalla 14 olevaa Kordaa kuusi lyöntiä perässä.

Merkittävään rooliin etenkin toisena päivänä Kordan joukkueen menestyksen taustalle nousi kipparin ohella peräti tuloksen, 72, pelannut amatööri Malcolm Borwick. Hänen panoksensa oli tärkeä etenkin niillä hetkillä, kun Komulaisen ja Tereza Meleckan peli hieman takkuili. Tosin joukkuekilpailussa kehnompi kierrostulos ei automaattisesti merkitse sitä, ettei pelaaja saisi kannettua omaa korteaan kekoon. Keskeistä on, että joukkueen pelaajien reikäkohtaiset epäonnistumiset ja jossain määrin onnistumisetkin jakautuisivat mahdollisimman tasaisesti.

Komulainen (+5) oli henkilökohtaisessa kilpailussa 18 reiän jälkeen hienosti top 10:ssä, mutta perjantain vaisu tulos 80 pudotti hänet täpärästi jatkosta. Tsekin Melecka (+9) karsiutui selvemmin.

Vaikka yksilökisa jätti Komulaiselle hampaankoloon, tuo uran ensimmäinen voitto kansainvälisillä kiertueilla kuitenkin lohtua. Voitostaan Team J. Kordan ammattilaiset kuittaavat reilut 34 500 euroa palkintorahaa kukin. Kyseessä on myös Komulaisen uran suurin yksittäinen palkintosumma.

Vuonna 2013 ammattilaiseksi ryhtynyt Komulainen, 31, nousi oitis Ladies European Tourille, jossa hän on saaavuttanut kaikkiaan 12 top 10 -sijoitusta. Näitä hänelle on tilastoitu vuosittain lukuun ottamatta kautta 2021, jolloin pelasi perheenlisäyksen vuoksi vain kolme kilpailua. Henkilökohtaisissa turnauksissa Tampereelta lähtöisin oleva pelaaja on ollut parhaimmillaan neljäs, vuoden 2016 Lalla Mereym Cupissa.

Komulaisen voitto oli suomalaisille toinen tämän kauden joukkuekisoissa. Krista Bakker kuului toukokuussa Bangkokissa ykköstilan ottaneeseen joukkueeseen, ja hän on suomalaisista eniten palkintorahaa tienannut pelaaja viime vuonna alkaneissa Aramco Team -joukkueturnauksissa.

USA:ssa neloseksi rankattu Jessica Korda on voittanut LPGA Tourilla kuusi kilpailua. Yhdysvaltain ja Tsekin kansalaisuudet omaava pelaaja on ollut majoreissa parhaimmillaan kakkonen, tämänvuotisessa Chevron Championshipissä.

Aramco Team Series -turnausten pro am -henkisissä joukkuekisoissa kapteenit nimeävät ryhmäänsä yhden pelaajan ja toinen ammattilainen arvotaan joukkueeseen. Jokaisen ryhmän täydentää omalla tasoituksellaan pelaava amatöörigolfari. Kordan valinta joukkueeseensa oli Tereza Melecka.

Suomalaisten kipparoimista joukkueista Team (Tiia) Koivisto (-22) oli 13:s ja Team (Matilda) Castren (-19) sijoittui 22:nneksi. Kilpailussa oli 36 joukkuetta.

Henkilökohtaisessa kisassa parhaana suomalaisena on 18. sijaa jakava Ursula Wikström (-2).  Finaalikierrokselle etenivät myös jaetulla 40. sijalla olevat Matilda Castren ja Tiia Koivisto (+2) sekä hieman niukemmin Krista Bakker (+4/T58).