New Jerseyn playoff-kisan paalulla jatkava Rahm kritisoi voimakkaasti PGA Tourin finaalisarjaa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

New Jerseyn playoff-kisan paalulla jatkava Rahm kritisoi voimakkaasti PGA Tourin finaalisarjaa

Jon Rahmilla asiat sujuvat kentällä, mutta FedEx Cupin playoffien pelisysteemi on hänen mielestään epäonnistunut. Kuva: Getty Images

Jon Rahmin mielestä kahdessa ensimmäisessä pudotuspeliturnauksessa saavutetun menestyksen merkitys jää päätöskisan lähtötilanteessa liian ohueksi.

Jon Rahm (-12) on pelannut Liberty National Golf Clubilla meneillään olevassa Northern Trust -kilpailussa juuri niin mallikkaasti kuin maailmanlistan ykköseltä sopii odottaa. Hän iski kauden ensimmäisen playoff-turnauksen toisella kierroksella tuloksen 67 pysytellen kisan kärjessä lyönnin erolla toiseksi nousseeseen Tony Finauhin.

Espanjalainen pelasi avauspäivänä bogittoman kierroksen, eikä hänen korttiinsa ilmestynyt perjantainakaan yhtään paria heikompaa reikätulosta. Birdiejä on koossa 12, joista neljä tuli toisella kierroksella. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun 110 kilpailua PGA Tourilla tilastoinut Rahm on saapunut kiertueella puolimatkan krouviin ilman bogeja.

Vaikka Rahm on ollut New Jerseyssä tyytyväinen otteisiinsa, FedEx Cupin finaalisarjan nykyinen pelisysteemi joutaisi hänen puolestaan romukoppaan.

”Ajatellaan, jos voitat kaksi ensimmäistä kilpailua, mutta et pelaa hyvin viimeisessä, saatat pudota FedEx Cupin lopullisella listalla hyvinkin kauas. En pidä tätä reiluna, enkä pidä koko systeemistä ollenkaan”, hän sanoi.

Rahm ihmetteli, että pelaaja saattaa voittaa varsinaisella kaudella vaikka kuinka monta kilpailua ja vielä kaksi ensimmäistä playoff-turnaustakin, mutta ei välttämättä sijoitu hyvin FedEx Cupissa, jota on mahdollisesti hallinnut suvereenisti koko kauden.

”Ymmärrän sen, että televisiokatselijoille pitää tarjota jännitystä ja taustalla on voittaja vie kaiken -ajatusmalli. Mutta pelasit ennen Tour Championshipiä sitten miten hyvin tahansa, saat vain kahden lyönnin etumatkan neljän päivän finaaliturnaukseen. Tuollainen johto saattaa huveta jo kahden reiän aikana”, Rahm jyrähti.

Kiertueen on vain kiltisti kuunneltava eturivin pelaajien julkisuuteen esittämiä mielipiteitä, sillä PGA Tour elää ja voi hyvin juuri Rahmin kaltaisista megatähdistä.

Hieman kiitostakin Rahmilta herui PGA Tourin pudotuspelisarjan tämänhetkiselle systeemille. Siinä missä aiemmin tarvittiin matemaatikkoja selvittämään, kenellä on mahdollisuus voittaa FedEx Cup, nyt jokainen kotisohvalla finaaliturnausta katsova tietää tuloslistaa vilkaisemalla missä mennään.

PGA Tourin pelaajat harvoin kritisoivat ”työnantajansa” kuvioita yhtä selväsanaisesti − ja kesken tiimellyksen − kuin Rahm, poikkeuksena muut puheliaat maailmantähdet, joilla on ikään kuin ”varaa” sanoa sanottavansa.

Kiertueen on vain kiltisti kuunneltava eturivin pelaajien julkisuuteen esittämiä mielipiteitä, sillä PGA Tour elää ja voi hyvin juuri Rahmin kaltaisista megatähdistä.

Northern Trustissa Rahmin ja toisena olevan Finaun jälkeen on tasaista, sillä kolmikko Justin Thomas, Keith Mitchell ja Xander Schauffele ovat turnauksen puolivälissä tilanteessa kymmenen alle. Heistä olympiavoittaja Schauffele hurjasteli toisella kierroksella kisan toistaiseksi kovimman, kenttäennätystä sivuavan tuloksen, 62. Saman yhdeksän alle -tuloksen pelasi myös 10. sijaa jakava, onnekkaitakin upotuksia viheriön ulkopuolelta ladellut Jordan Spieth (-8).

Avauskierroksen jälkeen Rahmin kanssa kärkipaikkaa jakanut ja tuloksen 69 pelannut Thomas sai perjantaina kehnon alun, sillä hän teki kahdeksan ensimmäisen reiän aikana neljä bogia. Mitchell puolestaan taituroi 64 lyönnin kierroksellaan kuusi peräkkäistä birdieä.

Rahmin ohella eurooppalaisista myös Alex Norén (-9) mahtuu top 10:een. Piristymään päin ollut ruotsalainen jakaa kuudetta sijaa.

Lue seuraavaksi: PGA Tourin playoff-sarja käynnistyy – näin pelataan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje