16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Naisgolfin uusi kuningatar ?

Yani Tseng on vahvin ehdokas Lorena Ochoan seuraajaksi naisgolfin ykkösenä © Getty Images

Yani

Australiassa on pitkät perinteet tasokkaiden naisten kisojen järjestämisessä. Australian Openin voitti edellisviikolla Yani Tseng, joka tulevan viikonlopun kisassa tavoittelee samaa ANZ Ladies Mastersissa. Kultarannikolla pelattava kisa on vuodesta1990 houkutellut osallistujiki joukon maailmantähtiä. Torstaina käynnistyvässä kilpailussa Tseng on suurin suosikki, Karrie Webb ( seitsemän voittoa), Laura Davies (3×1), Katherine Hull (1x), Lee Anne Pace, Alexis Thompson, Melissa Reid ja monet muut LET:lla voittoihin yltäneet pelaajat pistävät taiwanilaisen varmasti koville.

Alexis

Thompson on huippulupaus USA:sta. Ammattilainen joka ikänsä vuoksi ei vielä saa pelioikeutta LPGA Tourille vaikka taidot sitä edellyttäisivätkin. Hän oli edellisvuonna Evian Mastersissa häkellytävästi kakkosena. Torstaina Thompson viettää 16-vuotissynttäreitään työn merkeissä. Sekin on hyvä muistaa, että Korean Amy Yang voitti kisan 16-vuotiaana amatöörinä tähtien nenän edestä vuonna 2006. Alexis Thompsonin ykköstila ei järkyttäisi kenenkään sielunrauhaa.

Yani Tsenin oitto nostaisi hänet maailmanlistalla ykköseksi. Paikalle, joka oli kovin tuulinen edellisvuonna Lorena Ochoan lopetettua uransa. Hetken huumaa listaykkösenä ovat maistelleet mm. Ai Miyazato, Christie Kerr ja nykyinen kärkinimi Shin Ji-yai.

”Olen 12-vuotiaasta asti haaveillut nousevani maailman ykköseksi, nyt se on mahdollista ja se tuntuisi todella upealta saavuttaa. Tällä kentällä puttaaminen on hyvin tärkeässä roolissa, viheriöillä ratkaisut tulevat”, kolme kertaa majorin voittoa juhlinut Tseng määritteli alkuviikosta.

Karrie Webb on ainakin alkuun kisan seuratuin pelaaja seitsemän ykköstilansa johdosta.

”En näe mitään syytä miksen voisi voittaa myös viikonloppuna. Vedin aamulla hyvän viimeistelyharjoituksen joka antoi lisää itseluottamusta. Toivon olevani sunnuntaina niiden pelaajien joukossa jotka taistelevat voitosta”, Webb valoi uskoa tuleville päiville.

Kenttä sopii Blomqvistille?

Ursula

Mukana on 144 pelaajaa, joista 50 on päässyt mukaan Euroopan Tourin kategoriansa kautta. Jenni Kuosa ei lopulta mahtunut mukaan, Minea Blomqvstille ja Ursula Wikströmille olosuhteet ovat tuttuja monen vuoden ajalta. Blomqvist on pelannut ANZ Ladies Mastersin vuosina 2005-2008 ja päässyt aina jatkoon. Paras sijoitus tuli heti 2005, jolloin viimeisen kierroksen uinahdukset pudottivat hänet 11:ksi. Mikäli kenttäpeli kantaa, voi viheriöillä tunnetusti tehokas Blomqvist pelata ainakin lyhyitä jaksoja kärjen tahtiin.Ennakkoasetelmissa suomalaiset ovat haastajia, sijoitus varsin kovassa seurassa 25:n ensimmäisen joukkoon olisi varsin hyvä suoritus.

Sekä Blomqvist että Wikström karsiutuivat Australian Openista.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje