25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Naiset vuorostaan Dubaissa

Caroline Massonilla on vielä mahdollisuudet nousta kauden ykkökseksi LET-kiertueella. Kuva: All Over Press

Kausi 2012 LET-kiertueella saa päätöksensä tällä viikolla ilman suomalaispelaajia. Näin silti, vaikka UrsulaWikströmillä ja Minea Blomqvist-Kakolla olisi ollut Order of Merit -sijoitustensa perusteella paikka Omega Dubai Ladies Mastersiin. Wikström potee edelleen kipeää niskaansa ja Blomqvist-Kakko veti ilmoittautumisensa kisasta pois muutama päivä sitten.

Jälkimmäinen keskeytti kiertueen edellisen kilpailun Intiassa. Blomqvist-Kakko aloitti kisan tuloksella 76, mutta ajautui toisella kierroksella totaalisiin vaikeuksiin kahdella peräkkäisellä reiällä. Espoolaisen käveltyä kentältä ulos, tulostaulu näytti hänen kohdallaan merkintää +13.

Yhdeksän kisaa pelannut Blomqvist-Kakko on tällä hetkellä rahalistalla sijalla 88, kun 80 ensimmäistä saa suoran pelioikeuden ensi kaudeksi. Kun kaikki alle kuusi kilpailua tänä vuonna pelanneet on pudotettu listalta pois, näyttää Blomqvist-Kakon tilanne huomattavasti paremmalta. Ns. exemption ranking on tulkittavissa tarkemmin Dubain turnauksen jälkeen lauantaina.

Ursula Wikströmin sijoitus ansiolistalla on 38:s. Hän kokosi 12 turnauksessa 67 245, 05 euron kausitienestit.

Thompson: Peli paranemaan päin

<a href=Laura Davies ei ole kyllästynyt menestykseen. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2012/12/12120507490634.jpg" align="left" width="237">

Laura Davies ei ole kyllästynyt menestykseen. Kuva: All Over Press

Kauden päätöskilpailun voittoa puolustaa USA:n naisten golfin pelastajaksi ennustettu 17-vuotias Lexi Thompson: ”En ole tänä vuonna voittanut kisoja, mutta pelini on ollut koko ajan paranemaan päin. Minulla on koossa kaksi Top-10-sijoitusta (toinen ja viides), joten kaiken kaikkiaan kausi on ollut ihan hyvä”, hän sanoi.

Thompsonista tuli vuosi sitten kaikkien aikojen nuorin pelaaja, jolla on voitot sekä Euroopan että Yhdysvaltain kiertueelta. LPGA Tourin ennätys ei säilynyt Thompsonin nimissä pitkään, sillä 15-vuotias amatööri Lydia Ko hämmästytti kesällä voittamalla Canadian Openin.

”Hän (Lydia Ko) on poikkeuksellinen lahjakkuus”, 49-vuotias Laura Davies sanoi. ”Olen nähnyt hänet rangella muutaman kerran. Lydia lyö palloa uskomattoman suoraan ja on viileä kuin viilipytty.”

”Olen todella tyytyväinen omiin esityksiini. Minulla olisi ollut mahdollisuus voittaa neljä-viisi turnausta, mutta nyt ei ole tärpännyt. Tämä tietää kuitenkin hyvää ensi kautta ajatellen. Tiedän, että minulla on vielä ruutia jäljellä”, maailmanlaajuisesti 80 kisaa voittanut Davies sanoi.

Keskiviikkona käynnistyvässä Omega Dubai Ladies Mastersissa ratkeaa myös LET-kiertueen rahalistan voitto. Siitä taistelevat Carlota Ciganda ja Caroline Masson, joka on espanjalaista n. 32 000 euroa jäljessä. Kisan kokonaispotti on puoli miljoonaa, josta voittaja kuittaa 75 000 euroa.

Muita Dubain kisan menestyssuosikkeja ovat mm. Caroline Hedwall, Shanshan Feng, Michelle Wie ja Hee-Kyung Seo.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje