18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Molder Bairdia sitkeämpi

Pitkä taistelu kääntyi sunnuntai-iltana Bryce Molderin eduksi. © Getty Images

Bryce Molder oli 2000-luvun alussa lahjakas yliopistogolfari, jolle oli helppo luvata ruusuista tulevaisuutta Yhdysvaltain kiertueella. Tuskin neljä kertaa All-American-tittelin saavuttaneena hänkään olisi arvannut, että ensimmäistä ammattilaisvoittoa saisi odottaa lähes kymmenen vuotta.

Golfissa ei mikään ole päivänselvää. Tämä toteamus konkretisoitui sunnuntaina Kaliforniassa, kun turnauksessa samaan -17-tulokseen päätyneet Molder ja Briny Baird tarjosivat yleisölle koko rahan edestä jännitystä. Kauden pisin playoff päättyi vasta kuudennella yrityksellä Molderin nimiin.

Vaikka voitot olivat vuosi toisensa jälkeen kiertäneet parivaljakkoa Yhdysvaltain kiertueella, ei hermostuneista otteista ollut uusinnassa tietoakaan. Molderin parimetrisen voittoputin upottua sisään, hän oli jatkoreikiä tilanteessa neljä alle.

Molemmilla oli uusinnassa paikkansa ratkaista homma kotiin, mutta kenties Molder ansaitsi enemmän voittonsa. Hän pääsi CordeVallen lyhyellä 17. reiällä yrittämään kolmesti eaglea realistisen etäisyyden päästä, mutta joka kerta pallo vain nuolaisi kupin reunaa.

Peli oli kallistua jo varsinaisilla rei’illä Bairdin nimiin, kun hän chippasi 17:llä pallonsa sisään eaglen arvoisesti. Molderin vastaus tuli pian viimeisellä reiällä: ilman neljän metrin päästä uponnutta birdieputtia olisi Bairdia juhlittu ensimmäisen kerran voittajana PGA Tourilla.

Bairdin korpivaellus jatkuu

Jos 12 vuoden ja 348 turnauksen jälkeen yhä ilman voittoja tarpovaa Bairdia yhtään lohduttaa, varmistivat San Martinissa tienatut 540 000 dollaria hänelle suoran pelioikeuden Yhdysvaltain kiertueelle kaudeksi 2012. Ehdollisella pelioikeudella kaudella 2011 pelaava Baird oli ennen Frys.com Openia tienestilistalla sijalla 148.

Myös kisassa kolmanneksi sijoittunut Bud Cauley (-15) saanee pelioikeuden PGA Tourille ensi kaudeksi. Kun syyssarjasta on pelaamatta kaksi turnausta, on Frys.com Openista 340 000 taalaa tienannut Cauley ansiolistalla 114:ntenä.

Vasta yhdeksän turnausta ykköskiertueella pelannut Cauley ryhtyi kesällä ammattilaiseksi. Mikäli 21-vuotias nuorukainen onnistuu tavoitteessaan, tulee hänestä vasta kuudes pelaaja sitten vuoden 1980, joka on saanut kortin PGA Tourille ilman karsintoja. Tähän on viimeksi pystynyt Ryan Moore kuusi vuotta sitten.

Tiger

Tiger Woods imuroi viikonvaihteessa CordeVallen väylien varsille runsaasti yleisöä. &copy Getty Images

Tiger Woods (30:s) pelasi turnauksessa ensimmäisen kerran yli vuoteen kolme kuutosella alkanutta kierrostulosta. Eroa jäi voittajaan silti kymmenen lyöntiä. Startti oli loukkaantumisista kärsineelle Woodsille vasta kauden yhdeksäs ja samalla viimeinen PGA Tourilla.

Sunnuntaina sattui myös erikoinen välikohtaus, kun eräs mieskatsoja ryntäsi seitsemännellä viheriöllä ollutta Woodsia kohti. Mies viskaisi mennessään hotdogin Woodsin suuntaan, ja tuli pian eristetyksi koko kilpailualueelta.

PGA Tourin syyssarja jatkuu tällä viikolla Sea Islandissa, Georgiassa. Torstaina käynnistyvän McGladrey Classicin voittoa puolustaa Heath Slocum.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje