14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Miyazato nousi maailmanlistan ykköseksi New Jerseyssä

Hanna-Leena Salonen oli hyvässä lyönnissä Sveitsin LET-turnauksessa.

Kauden

Kauden komeetta on nyt myös uusi maailman ykkönen. &copy Getty Images

Taistelu naisten maailmanlistan kärkipaikasta käy näinä päivinä kuumempana kuin aikoihin. Kun viime vuodet listan ykköspaikkaa hallussa pitäneet Annika Sörenstam ja Lorena Ochoa lopettivat peliuransa, on terävin kärki muokkautunut äärimmäisen tasaiseksi. Jiyai Shin oli Ochoan jälkeen seuraava listaykkönen, mutta sunnuntaina valta vaihtui uudelleen: hienoa kautta pelaava Ai Miyazato voitti New Jerseyn turnauksen ja tienasi riittävästi pisteitä kiivetäkseen maailman ykköseksi.

Akuutista umpilisäkkeen tulehduksesta toipuva Shin ei ollut New Jerseyn kisassa mukana, mutta olisiko hänkään voinut pelikuntoisena olla Miyazaton saavutuksen esteenä. Japanilainen voitti sunnuntaina jo kauden neljännen turnauksensa LPGA Tourilla, kun kiertueella on pelattu vasta yhdeksän kisaa.

ShopRite LPGA Classicin johdossa ennen finaalikierrosta ollut M.J. Hur jäi Miyazaton käsittelyssä statistiksi, vaikka pelaajien lopullinen ero ei kahta lyöntiä suurempi ollutkaan. Viimeisessä ryhmässä pelannut Hur myönsi Miyazaton (-16) loppukiihdytyksen olleen kuitenkin sitä luokkaa, että hän halusi lähinnä tyytyä varmistelemaan toista sijaa.

Yksi viikonvaihteen suurimpia yllätyksiä oli neljä kuukautta sormivamman vuoksi sivusssa olleen Paula Creamerin valmis peli. Creamer oli ennen finaalikierrosta vielä lyönnin päässä kärjestä, mutta aivan loppuun saakka paras vire ei laimean pelituntuman vuoksi vielä riittänyt. ”Pink Panther” oli lopputuloksissa seitsemäs.

Panokset kasvavat niin LPGA-kiertueella kuin maailmanlistallakin jo alkaneella viikolla. Seuraavaksi on vuorossa kauden toinen major-turnaus LPGA Championship, jonka suurimmaksi voittajasuosikiksi vahvasti pelaavaa Miyazatoa olisi kauden aikaisempien tapahtumien perusteella helppo veikata.

Mutta tiukan haasteen Miyazatolle tämän tavoitteen toteutumiseksi tuovat mm. Suzann Pettersen, Cristie Kerr, Yani Tseng ja Anna Nordqvist. Heistä myös suurimmalla osalla on mahdollisuus nousta puolestaan World Rankingin ykköseksi, mikäli major-pysti sattuu sunnuntaina tarttumaan käteen.

Pittsfordissa, New Yorkissa pelattavassa LPGA Championshipissä on mukana kauden kahdessa ensimmäisessä turnauksessaan selvästi cut-rajan huonommalle puolelle jäänyt Minea Blomqvist.

”Draivien kanssa on yhä hakemista, mutta joukkoon mahtui paljon hyvääkin. Varsinkin lopun birdiet piristivät muuten melko epätasaista suoritusta. Nyt täytyy vain olla kärsivällinen ja edetä askel kerrallaan kohti parempaa”, kommentoi Blomqvist vielä lauanataina päättynyttä urakkaansa New Jerseyssä.

Marko Kuivasaari

Hanna-Leena Salonen taisteli hienon sijoituksen Sveitsissä

Täksi kaudeksi takaisin naisten Euroopan Tourille noussut Hanna-Leena Salonen (-6) pelasi uransa parhaimman turnauksen LET-kiertueella tänä viikonloppuna. Tulostaan kaksi lyöntiä perjantaista alkaen päivittäin parantanut Salonen sijoittui Ticinossa Sveitsissä pelatussa Ladies Swiss Openissa upeasti yhdeksänneksi. Mikko Korhonen venyi ET:n ja CT:n yhteisturnauksessa Ranskassa 11:nneksi. Minea Blomqvist oli toisena viikonloppuna peräkkäin kilpasilla LPGA-kiertueella. New Jerseyn turnauksesta oli kuitenkin jääminen sama laiha lohtu kuin Illinoisissa. Blomqvist jäi kauas kisan finaalikierrokselta.

Naisten Euroopan Tourin rahakkaimpiin kisoihin kuuluva Deutsche Bank Ladies Swiss Open päättyi suomalaisittain mainiosti. Hanna-Leena Salonen näytti viimeisellä kierroksella parasta osaamistaan ja nousi päivän toiseksi parhaimmalla 68 (-4) tuloksella jaetulle yhdeksännelle sijalle kovatasoisessa kisassa.

Taakseen tukun huippunimiä jättäneen Salosen (-6) kierros sisälsi yhden bogin lisäksi viisi birdietä. Kokonaistulokseksi muodostui 210 lyöntiä kierroksin, 72-70-68.

”Lyönti oli myös tänään hyvässä iskussa ja pistin palloa lipulle ihan mukavasti. Griinejä kertyi 15 ja niistä noin puolet parissa metrissä. Putti oli tänään taas hieman parempaa, neljä sisään lyhyistä ja yksi viisimetrinen meni myös”, 9880 euroa kisasta kuitannut Salonen sanoi.

”Kahdella viimeisellä reiällä nousi aivan järkyttävä tuuli, hyvä että lippis pysyi päässä. Pariit niihin oli hyvä tulos, joten olen todella tyytyväinen kisaan ja varsinkin lopputulokseen. Ensimmäinen top-10 pääkiertueella on nyt plakkarissa ja usko omaan tekemiseen vahvistui lisää. Nyt lennän yöksi kotiin ja huomenna mennäänkin jo Portugaliin ja sieltä suoraan Teneriffalle. Toivotaan, että vire pysyy päällä.”

Ursula Wikström pelasi päätöspäivänä kaksi yli parin ja oli 24:s tuloksin 70-69-74, 213 (-3). Kisan voitti Etelä-Afrikan Lee-Anne Pace (-12) lyönnin erolla Skotlannin Vikki Laingiin.

”Tänään ei oikein toiminut mikään ja kaikki oli vaikeaa. Eilen avaukset löysivät hyvin väylille, mutta tänään oli hajontaa vähän enemmän”, pettynyt Wikström sanoi.

Korhonen kunnostautui Ranskassa

Mikko

Mikko Korhonen sai Saint-Omer Openista kunnollista potkua kauden jatkoa ajatellen. Kuva: Antti Luukkonen

Mikko Korhonen osaa tasaisen pelin salaisuudet. Kolme peräkkäistä 71 (par) lyönnin kierrosta Euroopan Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisassa Saint-Omer Openissa ei voi sen paremmin toimia tämän väittämän puolestapuhujana.

Korhosella oli viikonvaihteessa kaikki eväät kiivetä uransa parhaaseen saavutukseen, mutta Saint-Omer Openin edellisvuoden 10:s sija piti vielä pintansa yhden pykälän turvin. Lopulta Korhosella jäi matkaa Charles-Edouard Russon ja Åke Nilssonin jakamaan kahdeksanteen tilaan kaksi lyöntiä.

Lumbresista tienatut 9580 euroa kohensivat Korhosen kausiansioita mukavasti, joita hänellä on Challenge Tourilla koossa nyt n. 17 000 euroa. Lisäys on merkittävä jalansija kauden jatkoa ajatellen: Korhosen kokemusta ja osaamista ajatellen hänellä ei voi ollakaan mitään muuta tavoitetta kuin yrittää nousta kauden päätteeksi kiertueen rankingissa 20 parhaan joukkoon ja sitä tietä Euroopan Tourille.

Saint-Omer Openin voitti Itävallan Martin Wiegele, jolle ykköstila oli ensimmäinen Euroopan Tourilla. Wiegele (-7) on ollut viime aikoina vakuuttavassa vedossa, sillä hän voitti myös kaksi viikkoa sitten kotimaassaan pelatun Challenge Tourin turnauksen.

Voitollaan Ranskasta Wiegele tienasi paitsi 100 000 euron palkintoshekin, myös paikan Euroopan Tourille kauden 2011 loppuun saakka.

Myös Pelle Edbergin, Jamie Elsonin, Matt Hainesin ja Raphaël Jacquelinin kanssa kisan kakkostilan jakanut CT:n rankingykkönen Robert Dinwiddie voi Lumbresista tienaamiensa 36 132 euron turvin olla jo varma ensi kauden ET-paikastaan.

Marko Kuivasaari

Blomqvist koki jälleen karsiutumisen

Minea Blomqvist oli toisena viikonloppuna peräkkäin kilpasilla LPGA-kiertueella. New Jerseyn turnauksesta oli kuitenkin jääminen sama laiha lohtu kuin Illinoisissa. Blomqvist jäi kauas kisan finaalikierrokselta, jota lähtee sunnuntaina ykköspaikalta taivaltamaan M.J. Hur.

Minea

Minea Blomqvistilla on vielä paljon tekemistä kunnollisen pelituntuman löytämiseksi. &copy Getty Images

Minea Blomqvistin (+12) pelit New Jerseyssä pelattavassa ShopRite LPGA Classicissa päättyivät lauantaina selvään karsiutumiseen. Toinen peräkkäinen 77 lyönnin kierros erotti Blomqvistin viimeisestä jatkoon päässeestä pelaajasta 11 lyöntiä.

Äitiyslomalta edellisviikonlopun Illinoisin turnauksessa palannut suomalainen etsii kuitenkin vielä kunnollista pelituntumaa, joka kuukausien tauon ja toisenlaisen fyysisen rasituksen jälkeen on vielä etäisyyksien päässä. Pelaamattomuudesta kertovat selvästi mm. lauantain tuloskortista löytyneet kolme tuplabogia.

New Jerseyn kisan johtopaikkaa pitää hallussaan tilanteessa -11 oleva M.J. Hur. Pitkältä sairauslomalta palannut Paula Creamer on hänestä lyönnin päässä.

Päivän kovimman ja kisan toistaiseksi parhaimman kierrostuloksen, 63, pelannut Katherine Hull (-9) harppasi kolmannelle tilalle yhdessä maailmanlistan kärkipaikkaa tavoittelevan Ai Miyazaton seuraksi.

Pohjoismaalaisista kymmenen parhaan joukkoon New Jerseyssä mahtuu Norjan Suzann Pettersen (-6).

Marko Kuivasaari

Mikko

Mikko Korhosella on sunnuntaina mahdollisuus pönkittää rutkasti asemiaan Challenge Tourin rankingissa.

Korhosen ote pitää Ranskassa

Jo kolmannen peräkkäisen par-tuloksen Euroopan Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailussa Ranskassa pelannut Mikko Korhonen on hyvissä asemissa ennen tärkeän turnauksen päätöskierrosta. Sijalla 16 olevalla suomalaisella on matkaa kisan kärkikymmenikköön vain yksi lyönti. Jamie Elson siirtyi johtoon ennen Robert Dinwiddietä sekä vahvasti noussutta Raphaël Jacquelinia.

Mikko Korhosen vahva pelivire lupaa hyvää Saint-Omer Openin finaalikierrosta ajatellen. Kolme kertaa peräkkäin tuloksen 71 (par) pelanneen Korhosen erottaa kymmenen parhaan joukosta vain yksi lyönti.

Korhonen ehti lauantaina viivähtää jo muutama reikä ennen kierroksen loppua kisan kärkikymmenikössä, kunnes bogit rei’illä 15 ja 18 söivät hieman tulosta.

Menestyminen Saint-Omerissa olisi Korhosen kannalta erittäin tärkeää, sillä vielä kisan 12:nneksi sijoittunut pelaaja tienaa kilpailupalkkioita yli 10 000 euroa. Hyvät ansiot Ranskassa nostavat pienehköjen palkintosummien Challenge Tourilla pelaajan rankingsijoitusta merkittävästi, kun kauden päätteeksi 20 parhaalle on luvassa paikka Euroopan Tourille.

Lumbresissa pelattavan kisan johtoon siirtyi viime syksyn karsinnoissa paikan takaisin Euroopan Tourille saanut Englannin Jamie Elson. 29-vuotiasta ex-Walker Cup -pelaajaa jahtaavat lyönnin päässä kisan suurin voittajasuosikki Ranskan Raphaël Jacquelin sekä Challenge Tourin rankingykkönen Englannin Robert Dinwiddie. Kisan korkeimman maailmanlistasijoituksen omaava Jacquelin pelasi lauantain parhaan kierrostuloksen 66 lyöntiä.

Saint-Omer Openissa olivat mukana myös Antti Ahokas, Roope Kakko sekä Jaakko Mäkitalo, jotka kuitenkin karsiutuivat kisan jatkokierroksilta perjantaina.

Marko Kuivasaari

Wikström nousi kärkikymmenikköön Sveitsissä

Ursula

Ursula Wikströmillä on sunnuntaina hyvät mahdollisuudet kauden parhaaseen sijoitukseen. Kuva: Tristan Jones/LET

Sade ja ukkonen olivat jälleen sotkea pakan Sveitsin Ticinossa pelattavassa naisten Eurooppa Tourin osakilpailussa, Deutsche Bank Ladies Swiss Openissa. Iltapäiväryhmässä pelannut Ursula Wikströmkin pääsi lauantain kierrokselleen vasta kaksi ja puoli tuntia myöhässä. Odottelu ei kuitenkaan Wikströmiä haitannut, sillä hän pelasi tuloksen 69 ja nousi tuloslistalla jo jaetulle yhdeksännelle tilalle yhteistuloksellaan -5.

”Olihan taas ukkosen takia tänään pitkä päivä. Vähän meinasi virta loppua kesken, mutta onneksi sain puristettua loppuun vielä pari birkkua. Kärki pääsi vähän karkaamaan, mutta tämä on sellainen kenttä, että täällä pystyy kyllä tekemään tulosta, joten kyllä näistä asemista on hyvä lähteä metsästämään huomenna top-ten sijoitusta”, Wikström sanoi.

Lauantain tilastot kertoivat Wikströmin osuneen avauksillaan väylille 12 kertaa ja lähestymislyönneillään viheriöille 16 kertaa. Putteja kertyi 32, eli yksi enemmän kuin avauskierroksella.

Suomalaisista myös Hanna-Leena Salonen (-2) paranteli asemiaan ja starttaa päätöspäivään sijalta 27. Riikka Hakkarainen (+6) ja Jenni Kuosa (+10) sen sijaan karsiutuivat sunnuntaina pelattavalta päätöskierrokselta.

”Tänään oli greenillä eiliseen nähden parempaa peliä ja tuloskorttiinkin voi olla tyytyväinen. Alku lähti mainiosti liikkeelle, pallo oli lipulla jatkuvasti ja sain vihdoin niitä birkkujakin sisään. Seiskalle tuli kylläkin kolmeputtinen bogi ja sen jälkeen peli oli hieman varovaisempaa. Griinejä myös tänään 14, eli kyllä hyvä maku suussa lähdetään viimeiselle kierrokselle. Palloa lipulle ja kovalla prosentilla birkut vaan sisään”, Salonen sanoi.

Tätä kiertueen kauden kolmanneksi rahakkainta kilpailua johtaa Englannin Georgina Simpson tuloksellaan -10. Toisena on kisaa avauskierroksen jälkeen johtanut Australian Kristie Smith (-9). Kolmannen sijan jakavat Skotlannin Vikki Laing sekä Etelä-Afrikan Lee-Anne Pace tuloksellaan -8.

Kokenut Tuomas Tuovinen korjasi potin Pickalan FT-kisassa

Tuomas

Tuomas Tuovisen kokemus oli loppusuoralla valttia Finnish Tourin turnauksessa Pickalassa. Kuva: Antti Luukkonen

Finnish Tour 2 Pickalan Park-kentällä sai arvoisensa huipennuksen, kun sekä naisten että miesten sarjassa kärkipaikka vaihtui tiuhaan tahtiin finaalikierroksen edetessä.

Naisten kisassa johtoasemassa vuorottelivat Keimola Golfin Sanna Nuutinen, Tammer-Golfin NooraTamminen ja Vuosaari Golfin Emily Penttilä. Voitto ratkesi vasta viimeisen viheriön putteihin Nuutisen (+1) eduksi. Tamminen sijoittui toiseksi, Penttilän oltua kolmas.

”Kierros lähti vähän tahmeasti liikkeelle. Valmentaja Markku Louhio epäili syyksi, että minulla oli liikaa etumatkaa. Onneksi sain takalenkillä uudestaan otteen peliin ja homma alkoi toimia. Lopun ratkaisureiät jännittivät aikalailla ja olen iloinen, ettei pitänyt lähteä uusintarei´ille – pää ei ehkä olisi kestänyt enää sitä. Viimeisellä väylällä löin lähestymisen hiekkaan. Olin koko viikon lyönyt tosi huonosti hiekasta ja päätin, että lyödään kisassa edes yksi hyvä bunkkerista. Lavasta lähtikin aivan unelmalyönti puoleen metriin lipusta. Hieman se puolimetrinenkin jännitti, kun tiesin sen olevan voittoputti”, Nuutinen sanoi.

”Oli mahtavaa taistella Nooran ja Emilyn kanssa. Ehkä lopun jännittämisestä oli hyötyäkin, sillä pelasin viimeiset reiät hyvin. Missasin kisassa vain kaksi väylää, mutta molemmista syntyi bogit. Tämä oli minulle kauden ensimmäinen ja viimeinen Finnish Tourin kisa, joten voitto oli enemmän kuin tervetullut. Seuraavana on ohjelmassa juhannustaukoa, joukkue-SM-kisoja, treeniviikkoa, naisten joukkue-EM-kisat Espanjassa ja syksyllä lähden USA:han opiskelemaan ja pelaamaan Texasin TCU-yliopistoon.”

Noora Tamminen pelasi koko kisan tasaisen vakuuttavasti päätyen kokonaistulokseen +2.

”Finaalilenkki alkoi hienosti birkulla ja pelasin koko rundin rauhallista hyvää golfia. Ainoa hankaluus oli Parkin kuudes reikä, jota en koko kisan aikana saanut haltuun. Hyviä birkkupaikkoja oli kohtuullisen paljon, mutta en saanut putteja sisään. Nautin silti tiukasta kisasta ja erityisesti loppurei´illä oli hauskaa. Tasoissa mentiin viimeiselle ja Sanna löi lähestymisensä, kun itse osuin griiniin. Olin koko viikon putannut huonosti pidempiä putteja ja niinpä ensimmäinen meni neljä metriä pitkäksi. Sanna teki puolestaan hienon pelastuksen hiekasta ja ansaitsi voittonsa. Olisi ollut mukava mennä uusintarei´ille, Tamminen sanoi.

”Ensimmäisen kerran huomasin todella nauttivani tiukasta tilanteesta. En ollut yhtään hermostunut, pikemminkin innoissani. Kolmen putin viimeistä viheriötä en laita hermostumisen tai minkään muun piikkiin – pitkät putit eivät vain jostain syystä sujuneet Pickalassa. Seuraavana on vuorossa naisten joukkue-EM-kisat Espanjan La Mangassa. Meillä on hyvä tiimi kasassa ja alun lyöntipeleistä lähdetään hakemaan paikkaa ykkösflaittiin. Siihen on todella hyvät mahdollisuudet.”

Kolmanneksi sijoittunut viime vuoden yllätysvoittaja Vuosaari Golfin Emily Penttilä hävisi voittajalle kuusi lyöntiä.

Miesten kisan päätöskierroksen alussa kärkeen rynnisti Markus Ervasti etulenkin kahdella birdiellään. Takaa kuitenkin nousi Tuomas Tuovinen, joka iski sisääntulon alkuun huikeat viisi birdietä putkeen ja nousi kisan voittoon lopputuloksellaan -4. Kokemus oli kisassa valttia, sillä kakkostilan nappasi lopulta Pasi Purhonen lyönnillä ennen kolmanneksi sijoittunutta kisan parasta amatööriä Virpiniemen Roope Kangasta.

”Nousujohteinen kisa kokonaisuudessaan. Peli on ollut viime aikoina tukkoista ja mieltä lämmitti se, että birkkuhanat aukesivat yllättäen ja aika massiivisella tavalla. Kahdelle viimeiselle kierrokselle 15 birkkua on todella paljon ja se auttaa sietämään niitä pakollisia bogejakin. Sisääntulon kuusi birkkua ja 30 lyöntiä on oma ennätykseni, enkä heti muista tällaista viiden birkun putkeakaan. Minulla ei ollut hajuakaan kokonaistilanteesta, mutta viimeisillä rei´illä alkoi käydä pieni kuhina ympärillä, joten osasin epäillä, että jotain on tekeillä. Tiukentunut tuuli sai tänään aikaan sen, että haitariliikkeet olivat mahdollisia. Mieltä lämmittää se, että tällä kertaa hyvä nousu osui omalle kohdalle”, Tuovinen sanoi.

”Finaalipäivän rundi käynnistyi heikosti ja tein kolme bogia putkeen. Sain kuitenkin tuubin kiinni ja heikon jakson katkeamaan 8. väylän metsiköstä taiteillulla birkulla. Kun birdiehana aukesi, niitä tuli jokaista lajia: oli pitkää ja kaarevaa puttia, keskimittaista ja lyhyttä. Kaikki kelpasi. Väylillä 16 ja 17 kädet alkoivat hieman täristä, mutta onneksi sain väännettyä niille hyvät parit. Viimeisellä väylällä laitoin wedgen 125 metristä noin reiluun metriin ja tuuppasin lyhyen alamäkiputin sisään. Helpolla ei voitto tänään tullut, sillä tuuli vaikeutti peliä melkoisesti. Toisaalta juuri se myös loi mahdollisuuden nousta listoilla. Seuraavana ovat vuorossa Finnish Tour 3 Lohjan St. Laurencessa ja Gant Open Turussa. Kotitantereilla touhuillaan.”

Purhonen (-2) jäi hieman haikelemaan voiton perään, mutta antoi rehdin tunnustuksen paremmalleen.

”Pelasin erittäin hyvän kierroksen tänään ja olisi ollut kiva voittaa, mutta Tuovisen takalenkin tahdille ei yksinkertaisesti voinut mitään. Juuri tuollaisella pelillä ja tuloksella voitetaan kisoja. Löin 11/14 väyläosumaa, joten annoin itselleni mahdollisuuksia taistella voitosta. Mielestäni pelasin suhteellisen virheetöntä peliä näissä olosuhteissa, vaikka kortista löytyykin neljä bogia. Etukäteen oli ajatuksissa, että tässä kelissä ei kukaan vedä aivan mieletöntä vauhtia, mutta Tuovinen osoitti nämä ennakkokaavailut vääriksi vetämällä uskomattoman hienosti”, Purhonen sanoi.

”Hatunnoston ansaitsevat myös Pickalan Parkin uudistuksista vastanneet henkilöt. Muutokset ovat vieneet kenttää vahvasti eteenpäin ja se on nykyisellään aito kisakenttä, joka vaatii virheetöntä avauspeliä. Muut kentät voivat kaikin mokomin ottaa mallia Pickalan uudistuksista. Nuorille pelaajille on välttämätöntä päästä pelaamaan pitkiä kenttiä, joilla on tiukat karheikot. Täällä oppii pelaamaan golfia. Seuraavaksi on edessä väliviikko ja sen jälkeen suunnistan Ruotsiin Challenge Tourin Princess-kisaan.”

Korhosen pelit jatkuvat Ranskassa

Pieni

Pieni lisärutistus Lumbresissa nostaisi Mikko Korhosen sijoitusta CT:n rankingilla merkittävästi. Kuva: Antti Luukkonen

Mikko Korhonen pelasi Euroopan ja Challenge Tourin yhteiskisassa Saint-Omer Openissa toistamiseen tuloksen 71 (par) selvittäen tiensä vaivatta turnauksen jatkokierroksille. Sijalla 24 olevalla Korhosella on matkaa kymmenen parhaan joukkoon vain kaksi lyöntiä. Kärjessä on yksi kisan suurimmista voittajasuosikeista, Robert Dinwiddie.

Mikko Korhonen pelasi tavoilleen uskollisesti toisen peräkkäisen par-tuloksen Saint-Omer Openin toisella kierroksella ja ylsi samalla helposti ET:n ja CT:n yhteiskisan jälkimmäiselle puoliskolle. Kun Korhonen teki avauskierroksella yhden birdien vastapainoksi yhden bogin, oli vastaava suhde perjantaina 3-3.Tasainen pelaaja on kisassa 36-reiän jälkeen 24:ntenä, josta matkaa kymmenen parhaan joukkoon on vain kaksi lyöntiä.

Challenge Tourin pelaajille menestyminen Saint-Omer Openissa olisi erittäin tärkeää, sillä kilpailun palkintopotti 600 000 euroa on kakkoskiertueen näkökulmasta muhkea. Monelle CT:n rankingin kärkipäässä olevalle pelaajalle sijoitus Lumbresissa viiden parhaan joukkoon voisi merkitä jo vahvaa jalansijaa ensi kaudeksi Euroopan Tourille pelioikeuden saavien joukossa.

Muita ilonaiheita ei suomalaisittain Ranskasta kuulunutkaan, sillä niin Antti Ahokas (+6), Roope Kakko (+6) kuin Jaakko Mäkitalokin (+8) lähtivät kisasta perjantaina laulukuoron puolelle.

Saint-Omer Openin johtoon siirtyi CT:n rankingykkönen Robert Dinwiddie (-6), joka löi perjantaina kisan toistaiseksi parhaimman kierrostuloksen 65 lyöntiä. Virheettömän kierroksen pelannut englantilainen oli hyvin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka aamulla oli vielä aihetta pieneen huoleen.

”Venäytin rangella ensimmäisen lyöntini yhteydessä jotenkin niskaani ja muutaman lyönnin jälkeen oli mentävä jo fysioterapeutin luoksi. Onneksi sillä ei ollut vaikutusta svingiin, kuten aluksi pelkäsin. Toivottavasti kunnollisen levon jälkeen tuntuu aamulla paremmalta”, Dinwiddie sanoi.

Kesäkuun alussa kotimaassaan Itävallassa pelatun Challenge Tourin turnauksen voittanut Martin Wiegele ei yltänyt toisella kierroksellaan (71) avauspäivän tasolle, mutta sai kuitenkin pidettyä itsensä toisena. Eroa Dinwiddieen on vain yksi lyönti.

Tuloksessa neljä alle olevat Jamie Elson, Mark F Haastrup ja Matt Haines jakavat kolmannen sijan.

Marko Kuivasaari

Blomqvistilla vaisu aloitus New Jerseyssä

Minea Blomqvistin kauden toinen kilpailu ei käynnistynyt iloisissa merkeissä. Tuloksen 77 pelannut suomalainen on ShopRite LPGA Classicissa sijalla 132 avauspäivän jälkeen. Pääsy finaalikierrokselle edellyttää lauantaina Blomqvistilta kovaa tulosta, joka on kauden olemattomalla kilpailutuntumalla enemmän kuin kiven takana.

Kisan johdossa on yllättäen Sherri Steinhauer, joka pelasi tuloksen 64. Toisen sijan jakavat TaniaElosegui sekä Natialie Gulbis. He ovat Steinhaueria lyönnin jäljessä.

Kisan suurimmista voittajasuosikeista Ai Miyazato pelasi tuloksen 66. Tuloksellaan 67 kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat vielä mm. Yani Tseng, Laura Davies, Suzann Pettersen sekä Paula Creamer.

Marko Kuivasaari

Tunnelma tiivistyy Pickalassa

Markus

Markus Ervasti nousi perjantaina mukaan Pickalan kisan voittotaisteluun. Kuva: Antti Luukkonen

Tulostaso Pickalassa pelattavassa Finnish Tourin toisessa osakilpailussa oli perjantaina kutakuinkin avauspäivää vastaava. Naisten kisassa Keimola Golfia edustava Sanna Nuutinen (-2) pelasi turnauksen toistaiseksi kovimman tuloksen, 69 lyöntiä, ja otti kärkipaikan neljän lyönnin erolla ennen Tammer-Golfin Noora Tammista. Kolmantena Espoon Golfseuran Anne Hakula (+3) ja neljäntenä tilanteessa +3 oleva Vuosaari Golfin Emily Penttilä.

”Olen viime aikoina lyönyt palloa hyvin ja pelannut ihan mukavastikin, mutta tuloksenteko on ontunut. Tänään lohkesi ja putit alkoivat uppoamaan. Keskustelin viikolla valmentajani Markku Louhion kanssa aiheesta ja hän kysyi, otanko todella, jos birkkuputti on tarjolla. Piti oikein pohtia, olenko aidosti ottamassa sitä vai puttaamassa helppoa paria”, Nuutinen sanoi.

”Vaikka pelasin hyvän kierroksen, tuntui siltä, että lyöntejä jäi vielä kentälle. Jossiteltavaa siis jäi, mutta en silti halua ryhtyä siihen. Nautiskelen vain hyvistä lyönneistä ja muistelen niitä huomenna. Olen iloinen, että haluan ottaa lisää birkkuja.”

Miesten kisassa kärki tiivistyi ja johtopaikan jakavat nyt tilanteessa -4 olevat Nurmijärven Golfklubin amatööri Henri Satama ja Nokia River-Golfia edustava ammattilainen Janne Mommo. Taisteluun voitosta nousivat toisena pelipäivänä myös kotikentällään Pickalassa pelaava Mika Piltz ja Aasian Touria pelaava Toni Karjalainen, jotka ovat kärkikaksikkoa kaksi lyöntiä perässä.

”Oli tasainen ja hyvä fiilis pelata tänään. Birkut tulivat läheltä yhtä lukuunottamatta, kun 13. väylällä chippasin sisään. Muutamalla reiällä tuuli pyöri mukavasti ja jouduin arpomaan mailavalintojen kanssa. Parit bogit eivät jääneet harmittamaan mieltä ja seuraavaksi aion suunnistaa kuntosalille vetämään nopeusvoimaharjoitteita, jotta saadaan nopeat lihassolut hereille huomiseksi”, Satama sanoi.

”Peli kulki mallikkaasti, vaikka edellisenä yönä sain nukuttua vain kolme tuntia – taitavat asuntokaupat pyöriä mielessä. Puttasin tosi hyvin ja kaikki birkut tulivat hieman kauempaa. Laitoin neljä kappaletta neljämetrisiä birkkuputteja sisään, joten tyytyväinen täytyy olla sekä siihen, että puttien kokonaismäärään. Ei ollut missään vaiheessa paniikkia, vaikka aina ei väylään osunutkaan”, päivän parhaalla tuloksella (68) viidenneksi noussut Markus Ervasti sanoi.

”Huomisesta on todettava sen verran, että siitä tulee hauskaa, sillä nippu on tiukasti kasassa ja lisäksi tuulen ja sateen astuessa kuvaan mitä tahansa voi vielä tapahtua – noin kymmenellä hepulla on mahdollisuus korjata voitto kotiin ja nousuja tullaan näkemään.”

”Karheikot ovat tiukat ja tuuheat, joten voittoa tavoittelevien on syytä laittaa avauksensa raitaan. Pickalassa on tehty todella onnistuneita uudistuksia ja kenttää on hieno pelata. Jopa tuulet ovat uudella tavalla pelissä. Hieno taistelu luvassa huomiselle asianmukaisissa puitteissa.”

Wikström aloitti mukavasti Sveitsissä

Hanna-Leena

Hanna-Leena Salonen toivoo, että Sveitsin kisassa alkaisi hänen uusi tulemisensa.

Ursula Wikström aloitti Sveitsin Ticinossa pelattavan naisten Eurooppa Tourin osakilpailun, Ladies Swiss Openin mainiosti. Wikström kiersi Gerre Losonen kentän perjantaina 70 (-2) lyönnillä, jolla hän on kisassa 14:ntenä. Alun perin kilpailun piti käynnistyä jo torstaina, mutta rankkasateet pehmittivät kentän sen verran pahasti, että aloitus piti siirtää perjantaille.

Kilpailuun starttasi suomalaisista myös Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa sekä Hanna-Leena Salonen. Heistä parhaiten onnistui Salonen, joka on paria sivuavalla tuloksellaan sijalla 47. Hakkarainen (74) löytyy sijalta 72 ja Kuosa (76) sijalta 99.

”Kohtuullisen tyytyväinen olen päivän peliin, puttia lukuunottamatta. Löin jälleen palloa mainiosti, 14 griiniä ja avaukset yhtä lukuunottamatta hyvin pelissä. Putti ei uponnut tarpeeksi isolla prosentilla, joten huomenna skarpataan tuloksesta muutama lyönti griinillä. Usko on edelleen kova tuloksentekoon, toivottavasti täällä alkaa uusi tuleminen”, Salonen sanoi.

Kisaa johdossa on Australian Kristie Smith, joka löi avauskierroksellaan palloa 65 kertaa. Toisen sijan, lyönnin australialaisen takana, jakavat Englannin Georgina Simpson sekä Skotlannin Vikki Laing.

Wikström aloitti päivän urakkansa kymppitiiltä, jolla korttiin merkittiin heti harmillinen tuplabogi.

”Löin siinä avaukseni väylän vasemmalle puolelle karheikkoon, josta tuli sitten säädettyä muutama ylimääräinen lyönti. Tulokseeni olen ihan tyytyväinen. Huomiseksi pitää vielä vähän terävöittää lähestymislyöntejä, niin eiköhän se siitä. Kaiken kaikkiaan oli kiva taas päästä tosi toimiin”, Wikström sanoi.

Hän kuittasi tuplaboginsa heti kahdella peräkkäisellä birdiellä nousten takaisin mukaan taisteluun kärkipaikoista. Wikströmin tuloskorttiin kirjattiin perjantaina peräti seitsemän birdietä.

”Kenttä on kovien sateiden jälkeen vielä paikoitellen aika märkä ja tänään väylillä sovellettiin yhden mailan siirtosääntöä. Koko ajan se kuivuu ja griinit ovat hyvät, joten senkin suhteen kaikki näyttää hyvälle.”

Nyt käynnissä oleva kilpailu on 525 000 euron palkintorahojen myötä kiertueen kolmanneksi rahakkain. Voittajan osuus potista on on lähes 80 000 euroa.

Blomqvist hakee New Jerseystä revanssia – Creamer pitkästa aikaa mukana

Minea Blomqvist tavoittelee Illinoisin kisan epäonnistumisen jälkeen ehyempää suoritusta Gallowayssa tänä viikonloppuna pelattavassa LPGA-turnauksessa. ShopRite LPGA Classic päättää myös Paula Creamerin muutaman kuukauden mittaisen sairausloman.

Pink

Pink Panther taivuttelee tulevana viikonloppuna Dolce Seaview Resortin griineillä. &copy Getty Images

Yhdysvaltain naisten kiertue palaa viikonvaihteessa neljän vuoden tauon jälkeen Seaview Dolce Resortiin, Gallowayhin, jossa on vuorossa ShopRite LPGA Classic. Kisassa on koossa 1,5 miljoonan dollarin potti, josta voittaja kuittaa sunnunataina itselleen 225 000 taalaa. Turnauksen osallistujalista on nimekäs, sillä kisaan on starttaamassa maailmanlistan 13 parhaan joukosta 12 pelaajaa.

Kisan suurimmat voittajasuosikit ovat luonnollisesti myös maailmanlistan kermaa. On jonkunlainen ihme, mikäli joukosta: Ai Miyazato, Suzann Pettersen, Cristie Kerr, Yani Tseng tai Anna Nordqvist ei jollakulla ole ainakin toinen käsi voittopokaalissa kiinni sunnuntain ratkaisujen aikana.

Turnauksen historia juontaa juurensa vuoteen 1986, jolloin kisa tunnettiin nimellä Atlantic City Classic. Ensimmäisen turnauksen voitti Juli Inkster, joka edelleenkin aktiivisena kiertuepelaajana on mukana myös tämän vuoden kisassa. Muita tänä viikonloppuna turnaukseen starttaavia Classicin aikaisempia voittajia ovat Se Ri Pak, Janice Moodie, Angela Stanford ja viime viikonlopun Illinoisin kisan voittanut Kerr.

Lorena Ochoan jäähyväisturnauksen jälkeen maailmanlistalla ykköspaikan ottanut Jiyai Shin ei pelaa Gallowayssa, sillä hän toipuu parhaillaan akuutista umpilisäkkeen tulehduksesta.

Viime viikolla Illinoisissa äitiyslomansa päättäneen Minea Blomqvistin kauden avaus meni totaalisesti penkin alle. Hän pelasi turnauksen kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 81-79 ja jäi 18 lyönnin päähän kisan jatkokierroksilta. Siispä New Jerseyssä Blomqvistilla on vain parannettavaa.

Niin ikään pitkään sivussa ollut Paula Creamer pelaa viikonvaihteessa ensimmäisen turnauksensa sitten kauden avanneen Thaimaan kisan, jossa hän joutui keskeyttämään peukalovamman vuoksi ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kaikkiaan kahdeksan kilpailua LPGA-kiertueella voittaneen ”Pink Pantherin” peukalo operoitiin huhtikuussa, joten tervehdyttyään maailmanlistan 13:s uhkuu varmasti pelihaluja.

Minea Blomqvist starttaa New Jerseyn turnauksen avauskierrokselleen yhdessä Meaghan Francellan ja Kelli Kuehnen kanssa perjantaina klo 15.05 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Wiegele ja Moriarty kaappasivat Ranskassa ensimmäisen paalupaikan

Martin

Martin Wiegele alkaa olla Challenge Tourilla merkitty mies. &copy Getty Images

Martin Wiegele osoitti Euroopan ja Challenge Tourin yhteiskisan Saint-Omer Openin avauskierroksella, että hänen hyvä pelivireensä on yhä tallella. Tuloksen 66 pelannut itävaltalainen jakaa kisan johdon yhdessä Irlannin Colm Moriartyn kanssa. Wiegele voitti kesäkuun alussa kotimaassaan pelatun CT-turnauksen, jonka avulla hän kiipesi kiertueen rankingissa kahdeksanneksi.

”Oli täydellinen alku, vaikka olosuhteet olivat melko kovat. Myös griinit ovat täällä aina melko konstikkaat, joten paljon paremmin en olisi voinut pelata”, Wiegele sanoi.

Jaetulla kolmannella sijalla on viisi pelaajaa, joukossaan mm. Ruotsin Joakim Bäckström sekä satunnaisesti Euroopan Tourilla väläyttelevä Ranskan Michael Lorenzo-Vera. He ovat kärkeä kaksi lyöntiä jäljessä.

Suomalaisista kahden kiertueen yhteiskisan aloitti parhaiten Mikko Korhonen, jonka par-tulos 71 riittää 24. sijaan. Roope Kakon, Antti Ahokkaan sekä Jaakko Mäkitalon sijoitus on päälle sadan.

Marko Kuivasaari

Tasainen alku Pickalassa

Janne

Janne Mommo (oik.) aloitti Pickalan FT-kisan tahdikkaasti.

Finnish Tourin toinen osakilpailu käynnistyi tänään loistavissa olosuhteissa Pickalan 6329 metriä pitkällä Park-kentällä. Noin 18 asteen poutasää ja kevyt tuulenvire takasivat FT-kauden toistaiseksi parhaat pelikelit. Näin ollen tulostaso kohosi niille lukemille, joissa sen maan pääkiertueella kuuluu ollakin. Naisten kärki pelasi par-tulokseen ja kärjen takana on lyönnin päässä joukko pelaajia, joten kisasta on luvassa todella tiukka. Miesten kisassa kärki pelasi neljä alle ja kaikkiaan yksitoista pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä taistelemassa voitosta.

Naisten kisassa johtopaikan jakavat Ahvenanmaan Golfklubin Jenny Häggblom sekä Vuosaaren Golfklubin Emily Penttilä, tuloksellaan 72. Tammer-Golfin Noora Tamminen ja Espoon Golfseuran Anne Hakula ovat kärkikaksikkoa lyönnin jäljessä.

”Oli pelikeli pitkästä aikaa. Alussa oli hieman hankalaa, mutta onneksi sain lopussa kiristettyä tahtia muutaman birkun myötä. Yksi alle takaysi on ihan ok. Puttasin tosi hyvin ja muutenkin homma toimi. Olen parissa kisassa onnistunut sössimään alun, joten nyt näyttää paremmalta. On kiva fiilis lähteä kahteen viimeiseen päivään”, Tamminen sanoi.

”Ykkösväylällä etenin bunkkereiden kautta viheriölle ja siellä otin kolme puttia. Hankalan alun jälkeen peli käynnistyi ja löin hyvin palloa. Laitoin pari pitkää puttia sisään, mutta vastapainoksi pari lyhyttä ohi. Pidän todella paljon Pickalan Park-kentästä, eikä tänään olisi siirtosääntöä edes tarvittu. Huomenna lähdetään pelaamaan samanlaista peliä kuin ensimmäisen kierroksen loppupuoliskolla. Katsotaan mihin se tällä kertaa riittää”, pohti puolestaan Hakula.

Miesten kilpailussa kärkeen rynnisti Nokia River-Golfin Janne Mommo, joka pelasi puhtaan ja vahvan kierroksen tulokseen 68 lyöntiä. Kakkosena päivän kisassa on lyönnin päässä oleva Nurmijärven Henri Satama.

”Oli hyvää tasaista peliä tänään. Löin kymmenen väylää ja viisitoista griiniä. Matkalla ei ollut isompia tapahtumia, mikä on todella hyvä juttu. Tällä kaudella on kortissa ollut aivan liikaa äksöniä ja asiaan on kiinnitetty huomiota. Hyvä, että työ alkaa kantaa hedelmää. Ajelin raitaan ja löin griinejä, ei se tänään sen kummempaa ollut. Missit olivat todella pieniä, mikä on golfissa äärimmäisen hyvä asia. Vähän tylsän näköistä korttia on aina mukavampi katsella. Lyöntiin on haettu rentoutta ja sitä löytyi tänään”, Satama sanoi.

Jaetulla kolmannella tilalla majailevat Aasian Touria pelaava Toni Karjalainen sekä Viipurin Golfia edustava Jonne Asikainen.

”Helpolla tulivat tänään bogit. Kun palailin reissusta, oli paljon hässäkkää ja pääasia, eli pallon lyöminen, jäi vähemmälle huomiolle. Nyt, kun olen päässyt taas hommiin käsiksi, alkaa näyttää paremmalta. Tänään oli ihan hyvä rundi, mutta silti tuntui, että kentälle jäi pari lyöntiä odottelemaan tulevia kierroksia. Birkut syntyivät tänään myös sangen vaivattomasti, sillä pallo osui mukavasti kepille. Oli todella kiva pelata, kun palaset ovat kohdallaan. Oli myös mukava havaita, että Suomessa on tosissaan ryhdytty trimmaamaan kenttiä kisakuntoon. Karheikon funktio on tehdä seuraava veto haastavammaksi. Laitetaan väylät kapeammiksi ja karheikot pidemmiksi. Sellaiset olosuhteet valmistavat äijiä isommille areenoille”, Karjalainen sanoi.

EM-joukkueet 2010 on valittu

Golfkausi on jo hyvässä vauhdissa ja joukkueiden EM-kilpailut lähestyvät. Suomen Golfliiton päävalmentaja Staffan Johansson on valinnut pelaajat, jotka lähtevät edustamaan Suomea tämän kesän kilpailuihin niin miesten ja naisten kuin tyttöjen ja poikienkin osalta.

Linda

Linda Henriksson pelaa Suomen värien puolesta La Mangan EM-kisoissa. Kuva: Pasi Kokko

Euroopan mestarit ratkotaan kaikissa sarjoissa heinäkuun alussa, tarkemmin ottaen heinäkuun 6.-10. päivänä.

Miesten kilpailu pelataan Ruotsin Österåkerissa ja naiset kamppailevat mestaruudesta Espanjassa La Manga Clubilla. Poikien kilpailu pelataan puolestaan Turkin Istanbulissa ja tyttöjen Tanskan Aalborgissa.

Miesten, naisten ja poikien joukkueet koostuvat kuudesta pelaajasta ja tyttöjen neljästä. Jokaiseen joukkueeseen on lisäksi nimetty yksi varamies tai -nainen.

Miesten joukkue:

Hakula Toni, EGS, Pulkkanen Tapio, KG, Salminen Mikael, SHG, Samooja Kalle, AG, Satama Henri, NGK ja Veijalainen Miro, VG. Varalla: Kaivola Nicklas, PGK.

Naisten joukkue:

Henriksson Linda, VGCC, Höglund Sofia, KoG, Nummenpää Elina NRG, Nuutinen Sanna EGS ja Tamminen Noora, TG. Varalla: Vuorenpää Minna, AGK.

Poikien joukkue:

Eckhardt Albert, StLG, Kangas Roope, VGCC, Kukkonen Juhana OGK, Lehtovuori Mikko LG, Tanninen Aleksi, HGCC ja Tuovinen Henri, PGK. Varalla: Selesniemi Juho, KaG.

Tyttöjen joukkue:

Castren Matilda, EGS, Hakula Anne EGS, Kukkonen Karina OGK ja Penttilä Emily SHG. Varalla: Vartiainen Oona, HGCC.

Lähde: Suomen Golfliitto

Ladies Swiss Open supistettiin kolmen kierroksen kilpailuksi

Ticinossa tänä viikonloppuna pelattavan LET-turnauksen ensimmäinen kierros jouduttiin siirtämään perjantaille huonon sään vuoksi. Jo kisan keskiviikkoinen pro-am -kierros peruutettiin samasta syystä.

Kisan aloitusta rustattiin torstaina muutamaan otteeseen, kunnes kisajärjestäjät ilmoittivat klo 12 päivän pelien lopullisesti peruuntuneen. Samalla Ladies Swiss Open päätettiin pelata 54-reikäisenä turnauksena, cutin ollessa normaalisti kahden kierroksen jälkeen.

Lausannen turnauksessa on mukana kiertueella pelaava koko suomalaisnelikko: Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa, Hanna-Leena Salonen sekä Ursula Wikström.

Marko Kuivasaari

Florentyna Parker odottaa mieluista syntymäpäivälahjaa sunnuntaina

Naisten Euroopan kiertueen edellisen turnauksen Hollannissa voittanut Florentyna Parker innostui saavutuksestaan niin paljon, että maistaisi voiton huumaa uudelleen jo torstaina alkavassa Ladies Swiss Openissa. Parker viettää syntymäpäiviään sunnuntaina, joten mieluisimmasta lahjasta ei ole epäselvyyksiä. Sveitsin kisaan starttaa myös koko kiertueen suomalaisnelikko.

Ursula

Ursula Wikström on pystynyt LET:n suomalaisista ainoana ryhdikkäisiin esityksiin tällä kaudella.

Kun kauden yhdeksäs naisten Euroopan Tourin turnaus on ovella, antavat suomalaisten parhaat otteet kiertueella vielä odottaa itseään. Nelikosta Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa, Hanna-Leena Salonen ja Ursula Wikström vain viimeksi mainittu on ajoittain yltänyt tällä kaudella omalle tasolleen.

Wikströmin kauden parhaat saavutukset ovat Turkin kisan kahdeksas ja Slovakian kisan 14:s sija. Kiertueen edellisessä turnauksessa, ABN AMRO Ladies Openissa hän oli 21:s. Wikström on ansainnut tänä vuonna kahdeksassa pelaamassaan kilpailussa yhteensä 20 601 euron ansiot, joka riittää kiertueen rankingissa sijalle 21.

Muut suomalaiset ovat olleet kauden ensimmäisellä kolmanneksella pahasti kuutamolla. Kuosa on 4005 euron ansiollaan tienestilistalla 93:ntena, Hakkaraisen ja Salosen hieman yli 1000 euron ansioiden riittäessä listan häntäpään sijoituksiin.

Hollannin kisan vajaat kaksi viikkoa sitten nimiinsä kuitannut Florentyna Parker nousi uransa ensimmäisen LET-voiton avulla kiertueen ansiolistalla neljänneksi. Parker johti Rotterdamin kisaa toisen kierroksen jälkeen, eikä sen jälkeen suostunut enää luopumaan kärkipaikastaan.

Sunnuntaina 21 vuotta täyttävä Parker kiikaroi voiton makuun päästyään mahdollisimman mieluista syntymäpäivälahjaa, joka olisi luonnollisesti Ticinon kisan ykköstila.

”En malta odottaa, että olisin taas turnauksen johdossa – se on upea tunne. Hollannin kisan voitto kasvatti itseluottamusta, mutta en voi olettaa voittavani jokaista turnausta. Haluan nauttia saavutuksestani ja katsoa mitä tapahtuu”; Hampurissa asuva englantilainen sanoi.

”Tietysti jos lyönti kulkee ja putit uppoavat, niin aina on mahdollisuuksia.”

Marko Kuivasaari

Saint-Omerin turnauksella iso painoarvo Challenge Tourin pelaajille

Viikonvaihteessa Saint-Omerissa, Ranskassa pelattava Euroopan Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisa saattaa tietää menestyjälle varmaa paikkaa pääkiertueelle ensi kaudeksi. Potti on CT:n kalenterin puolella ylivoimaisesti vuoden kovin.

Myös

Myös Mikko Korhonen tavoittelee kauden muhkeimmassa CT-kisassa hyvää sijoitusta. Kuva: Antti Luukkonen

Järjestyksessään 14:s Saint-Omer Open käynnistyy torstaina Lumbresissa Ranskassa. ET:n ja CT:n yhteiskisan palkintoarvo on 600 000 euroa, joten jo kärkipään sijoitus saattaa tietää Challenge Tourin rankingissä ylhäälle olevalle paikkaa ensi kaudeksi Euroopan Tourille.

Yksi innokkaana Ranskan turnausta odottavista on CT:n ansiolistaa johtava Robert Dinwiddie. Kaikkiaan 44 455 euroa kauden tähänastisista kisoista tienannut Dinwiddie on myös huomannut viikonvaihteen kilpailun suuren merkityksen.

”Tämä on iso viikko Challenge Tourin pojille. Kisan palkintopotti on niin korkea verrattuna tavalliseen Challenge Tourin kilpailuun. Voitolla on suuri merkitys, mutta minulle riittänee jo neljäs sija lunastaakseni paikan takaisin Euroopan Tourille. Se olisi hienoa – varmistaa kortti kauden puolivälissä: voisi loppukauden pelata ilman mitään huolia”, Dinwiddie sanoi kiertueen kotisivuilla.

Muita merkittäviä Ranskan kisassa mukana olevia pelaajia ovat mm. Ryder Cupissa esiintyneet Andrew Coltart, Peter Baker sekä Joakim Haeggmann. Listalta löytyy myös Euroopan lupaavimpiin amatööreihin lukeutuva Victor Dubuisson, joka voitti viime vuonna henkilökohtaisen Euroopan mestaruusturnauksen.

Dubuisson pelasi viime kaudella kolme Challenge Tourin turnausta ja sijoittui kussakin 20 parhaan joukkoon. Lyonin kisassa ranskalaisnuorukainen oli jopa jaetulla kolmannella sijalla.

Saint-Omer Openin suurin voittajasuosikki on kuitenkin isäntämaan Raphaël Jacquelin, joka löytyy Race to Dubai -listalta sijalta 71.

Suomalaisväriä Ranskan turnaukseen tuovat Roope Kakko, Mikko Korhonen, Jaakko Mäkitalo sekä jo pirteämpää peliä Skotlannissa esittänyt Antti Ahokas.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje