11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Miyazato johtoon Ranskassa

Ai Miyazato lähtee kahden lyönnin johtoasemassa Evian Mastersin finaalikierrokselle. © Getty Images

Kahden vuoden takainen Evian Mastersin sankari Ai Miyazato (-13) on jälleen saman turnauksen voitossa kiinni. Japanilainen pelasi lauantaina tuloksen 67 siirtyen kisassa kahden lyönnin johtoon ennen finaalipäivää. Miyazaton virheetön kolmas kierros sisälsi viisi birdietä.

Jaetulla kakkostilalla Miyazaton pientä etumatkaa tavoittelevat yhdysvaltalaiset Stacy Lewis ja Angela Stanford, Etelä-Korean Rin Hong sekä Japanin Miki Saiki.

”Rakastan tätä turnausta. Sain täältä kaksi vuotta sitten hyviä fiiliksiä, jotka kantoivat muihinkin kisoihin. Toivottavasti voitan huomenna”, Miyazato sanoi.

Maailmanlistalla kymmenentenä oleva Miyazato ei ole yltänyt vielä voittoihin tänä vuonna. Hänen ajatuksissaan on päällimmäisenä ollut Japanin maanjäristyksessä kärsineiden ihmisten humanitäärinen apu.

Kierähtäviä putteja

Yhden major-turnauksen tällä kaudella voittaneella Lewisillä on mahdollisuudet palauttaa jenkit takasin Evian Mastersin voittokantaan neljän vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Natalie Gulbis oli kisan ykkönen.

”Oli hieman turhauttava päivä. Löin todella paljon hyviä lyöntejä, mutta neljä tai viisi puttia lipsahti reiän reunasta ulos”, Lewis manaili.

”Kenttä on niin pehmeä ja tuloksentekoa suosiva, että joku pelaa huomenna varmasti viisi tai kuusi alle. Toivottavasti se olen minä.”

Etelä-Korean In Kyung Kim ja Ruotsin Maria Hjorth jakavat kuudetta sijaa tilanteessa -10. Maailmanhuipuista mm. Morgan Presselillä, Suzann Pettersenillä, Paula Creamerilla ja YaniTsengillä alkaa olla melkoinen kiire kärjen tahtiin.

Pettersen pelasi lauantaina musta nauha käsivarressaan Norjassa sattuneen verilöylyn uhrien muistoa kunnioittaen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje