[14][27]

[14][27]

Mikko Korhoselle voitto, kahden vuoden pelioikeus ja paikka major-kilpailuun

Mikko Korhonen ja Volvo China Openin voittajan keltainen takki. Kuva: Getty Images

Komean palkintosekin vastaanottanut Korhonen päihitti Benjamin Hebertin ensimmäisen uusintareiän birdiellään.

Mikko Korhonen otti upeasti uransa toisen European Tour -voiton Kiinan Shenzhenissä päättyneessä Volvo China Open -kilpailussa. Hän päätyi kisassa neljän kierroksen päätteeksi tasatulokseen − 268 (-20) − Benjamin Hebertin kanssa, mutta päätti ranskalaisen pyristelyt ensimmäisen playoff-reiän birdiellään.

Korhonen kiristi ruuvia kilpailussa lauantaina ja sama tahti jatkui sunnuntain kierroksella. Tulos 66 käsitti seitsemän birdieä ja yhden bogeyn. Monivaiheinen päivä tarjosi johtopallossa pelanneelle Korhoselle, Hebertille sekä Jorge Campillolle omat tilaisuutensa, koko kolmikon käytyä jossain vaiheessa kierrosta pariinkin eri otteeseen paalupaikalla.

Peli näytti kallistuvan Korhosen suuntaan tämän upotettua pitkähkon birdie-putin 17. reiällä. Hebertiltä löytyi lopussa vielä yksi vaihde, mutta osat vaihtuivat parivaljakon palattua hetken kuluttua uudelleen 18. lyöntipaikalle.

Tällä kertaa Korhosen avaus oli Hebertin vastaavaa rohkeampi päätyen chippiä ajatellen suotuisammalle alueelle. Jälkimmäinen valutti hetken kuluttua lähilyöntinsä viheriön takaosaan, mistä putti jäi aavistuksen lyhyeksi. Korhosella ei puolestaan ollut vaikeuksia omassa 3,3-metrisessä birdieen johtaneessa putissaan.

Voittaminen ei ole helppoa. Kaikki upottivat isoja putteja sunnuntaina, joten yritin vain keskittyä omaan tekemiseeni mahdollisimman hyvin.

Campillon oma etsikkoaika osui kierroksen puoliväliin, missä viime viikon turnauksen voittaja täräytti neljän birdien suoran. Hän kuitenkin sortui sisääntulon puolivälissä kahteen peräkkäiseen bogiin. Espanjalaisella oli vielä 18. reiällä tilaisuutensa venyä uusintaan, mutta birdie-putti jäi vain hyväksi yritykseksi.

Korhosen peliesitystä ilmensi koko päivän rentous ja voittajalta edellytettävä viileys. Hän löi lisäksi palloa erinomaisella rytmillä, ja lyönnit olivat tarkkoja. Kun puttipelikin oli suurimmaksi osaksi kellonsepän tarkkaa, meni voittajan ”viitta” täysin oikeille harteille.

”Putteri ratkaisi tänään ja oikeastaan koko tällä viikolla. Tiesin, etteivät Jorge Campillo ja Benjamin Hebert tule antautumaan, vaan että minun on pystyttävä tekemään birdiejä. Voittaminen ei ole helppoa. Kaikki upottivat isoja putteja sunnuntaina, joten yritin vain keskittyä omaan tekemiseeni mahdollisimman hyvin”, Korhonen sanoi European Tourin haastattelussa.

Uusinnan ratkettua jatkokierroksilla pelanneet muut suomalaiset, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja odottivat Korhosta 18. viheriöllä samppanjapullojen kanssa ja kastelivat mestarin perinpäiväisesti.

Mikko Korhoselle Kiinan turnauksen voitto oli paitsi erityisen maukas, myös uran hehkein saavutus.. Hän kuittaa ykköstilastaan kahden vuoden automaattisen pelioikeuden Euroopan kiertueelle ja noussee maailmanlistalla 85. sijan tuntumaan. Se merkitsee sitä, että Korhonen nähdään parin viikon kuluttua pelattavassa vuoden toisessa major-kilpailussa, PGA Championshipissä.

Kilpailu oli Korhoselle uran 168:s Euroopan kiertueella. Kaikkiaan suomalaispelaajat ovat pystyneet voittamaan Euroopan kiertueella kahdeksan kilpailua. Vähintään kahteen voittoon ovat pystyneet vain Korhonen ja tänä vuonna uransa lopettanut Mikko Ilonen, jolla on viiisi ykköstilaa.

Kilpailun kokonaispalkintopotti oli 20 miljoonaa Kiinan Yuania eli noin 2,66 miljoonaa euroa. Korhonen kuittaa voitostaan noin 444 000 euroa. Hän tulee nousemaan Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla sijalle 17.

Pulkkanen (-12) pelasi finaalikierroksella tuloksen 71, ja päätyi jaetulle 14. sijalle.

”Päinvastainen kisa viime viikkoon verrattuna. Viime viikolta jäi hyvä maku onnistuneen viikonlopun jälkeen ja nyt taas vähän sapettaa. Ei muuta kuin uutta matoa koukkoon ensi viikolla. Varmaan taas kokemuksia rikkaampana”, Pulkkanen sanoi.

Lyönnin Pulkkasta vähemmän sunnuntaina tarvinnut Samooja (-4) oli 55:s.

”Samanlaista vääntöä kuin muinakin päivinä. Paljon hyvää, mutta myös törkeästi huonoa. Melko virheiden sävyttämä kisa”, hän sanoi tiedotteessa.

Samooja ei omista otteistaan syvempää analyysia lähtenyt tekemään, vaan halusi siirtää huomion Korhosen suoritukseen.

”Jäätävä suoritus. Todella huikea homma hienolle miehelle. Imetään  ”Korpan” voitosta vähän energiaa omaan peliin, otetaan posit mukaan ja matkataan Britteihin.”

European Tour jatkuu tulevalla viikolla Tommy Fleetwoodin kotikulmillaan Southportissa isännöimällä Betfred British Masters -kilpailulla. Hillside Golf Clubilla pelattavassa turnauksessa on mukana Suomen koko ET-nelikko.