- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen täydensi hienon suomalaispäivän Euroopan kiertueella

Mikko Korhonen kiilasi toisella kierroksella kärkikymmenikön tuntumaan. Kuva: Getty Images

Suomalaiset kokosivat perjantain kierroksella peräti 26 birdieä ja yhden eaglen.

Oman Openin toinen kierros oli suomalaisittain menestys, vaikka yksi pelaaja jäikin rannalle viikonlopun kierroksilta. Kentällä viimeisenä ollut Mikko Korhonen (-4) pelasi iltapäivällä tuloksen 67, millä hän nousi jakamaan kilpailun puolivälissä 15. sijaa.

Korhosella oli hyvä tahti päällä etuysillä oltuaan neljän birdien myötä kierrostaan kahdeksan reiän jälkeen neljä alle. Toinen kenttäpuolisko alkoi bogilla, mutta hän ei päästänyt muita tahroja korttiinsa. 15. reiän birdie nosti Korhosen uudelleen 20:n joukkoon ja 18. reiällä uponnut pitkä birdie-putti kohenteli sijoitusta vielä neljällä pykälällä.

”Hyvä kierros tänään, draivi asettui ladulle hyvin ja putti kolisi kivasti varsinkin pidemmältä. Tuuli oli kovaa ja pelaaminen haastavaa, mutta löin tänään palloa hyvin. Odotetaan innolla viikonloppua”, Korhonen sanoi.

Avauspäivänä epäonnistunut (78) Tapio Pulkkanen näytti taistelevan hetken tosissaan jatkopaikasta. Hän aloitti upeasti neljän birdien suoralla, mutta tämän pidemmälle kiri ei riittänyt. ”Hattu-Tapio” teki reikien 7–12 jaksossa kolme bogia, ja peli oli jatkon kannalta menetetty.

Tuloksen 71 pelannut Pulkkanen (+5) jäi lopulta viisi lyöntiä paikasta viikonlopun kierroksille.

Aamupäivällä pelanneista Kalle Samooja piti päivän edetessä pintansa kolmannella sijalla, jolle hän sai seuraa Belgian Nicolas Colsaertsista. Samooja jakoi perjantaina Robert Rockin (-6/T5) kanssa kilpailun kovinta tulosta, 65.

Samoojan kierros sisälsi hurjat yhdeksän birdieä ja yhden eaglen. Kun 67,5 lyönnin keskiarvoon yltäneen suomalaisnelikon toisen kierroksen parin alittaneet reikätulokset lasketaan yhteen, saadaan saldoksi kenties – suomalaisittain – ennätykselliset 26 birdieä ja yksi eagle!

Korhosen tavoin tuloksen 67 perjantaina pelannut Sami Välimäki (-3) on jaetulla 19. sijalla, mikä merkitsee sitä, että kaikki jatkossa olevat kolme suomalaista lähtevät neljännelle kierrokselle kuuden lyönnin sisällä kärjestä.

Paalulla Skotlannin Stephen Gallacher ja Tanskan Rasmus Højgaard ovat lyönnin ensimmäistä European Tour -voittoaan jahtaavan Samoojaa edellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • ZZ Top says:

    Ei voi mitään, Tapio, 10. Väylällä luit breikin väärin, se oli vasemmalta oikeelle kaartava eikä ollut double breikkiä! Mahtavaa työtä Korhonen! Olet virtuoosi.
    Sami Välimäeltä myös hyvää työtyä, olet osoittanut olevasi aito tour-pelaaja. Ribert Rick on kovan tuloksen heittänyt, sitä kelpaa tavoitella. Korhonen, nyt suihkuun nukkumaan ja hyvä tulos viikonloppuna, sillä itsellä kokonaan vapaa viikonloppu pitkästä aikaa (lapset anopilla) joten huudatan koko päivän Viasatia.