Mikko Korhonen ilmiliekeissä Madridissa – espanjalaisilla neloisjohto kotikilpailussaan - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen ilmiliekeissä Madridissa – espanjalaisilla neloisjohto kotikilpailussaan

Mikko Korhonen esitti huippuotteita Espanjan avoimien toisena päivänä. Kuva: Luke Walker/Getty Images

Korhonen teki jälleen eaglen.

Suomen ykköspelaaja Mikko Korhonen löi järeämpää klapia uuniin Espanjan avointen toisena päivänä. Heti neljännellä reiällä hän teki eaglen leimahtaen vauhdikkaaseen lentoon koko loppukierroksen ajaksi. Eaglea seurasi päivän ensimmäinen birdie.

Birdieitä tuli vielä kolme lisää ja kierrostulos painui miinuksen puolelle kuuden lyönnin verran. Korhosen 65 lyönnin kierros oli koko porukan parasta antia yhdessä kotikisaa pelaavien Rafa Cabrera Bellon ja Samuel Del Valin kanssa.

Korhonen kaipasi eilisen kierroksen jälkeen terävyyttä otteisiinsa, vaikka onnistui myös avauspäivänä tekemään eaglen. Perjantaina hän vastasi omaan huutoonsa pelaamalla bogeyttoman kierroksen. Korhonen nousi tuloslistalla 36 pykälää ja jakaa nyt kahden päivän jälkeen kuudetta sijaa neljän lyönnin päässä kärjestä.

”Oli kyllä tosi hyvä päivä. Pysyin väylillä ja löin paljon viheriöosumia. En lyönyt huonoja lyöntejä oikeastaan ollenkaan. Yhden vedin väyläbunkkerista reiällä 15 vähän ohuena osumana viheriön taakse metsään, mutta sieltä sitten birdie koteloon”, Korhonen kertoi.

Suomalaisässän lisäksi espanjalaispelaajat olivat vakuuttavia, kotiyleisönsä iloksi. Kisan kärkipaikan jakavat Cabrera Bello ja Adri Arnaus tuloksella -11. Yllättäjä Del Val seuraa lyönnin päässä heistä. Jon Rahm on neljäntenä kaksi lyöntiä kärkiparin perässä.

Niin televisiolähetyksessä kuin paikan päälläkin seurattiin eniten Rahmin, Arnauksen ja Cabrera Bellon muodostamaa peliryhmää. Espanjalaiskolmikko kirittikin toisiaan yhä kovempiin suorituksiin ja janosivat birdieitä reikä toisensa jälkeen. Muun muassa viimeisellä reiällä Rahm otti pelottomasti draiverin käteen lyhyellä par-nelosella ja pääsikin lyömään kakkoslyöntiään lyhyen matkan päästä viheriötä, raffista tosin. Rahmin ennakkoluulottomuus palkittiin, kun hän päätti kierroksensa birdieen.

35-vuotias Cabrera Bello on kokenut pelaaja Euroopan kiertueella. Espanjan avoimet on hänen 328:s kilpailu ET:llä. Perjantaina hän kirjoitti omaa historiaansa, sillä koskaan aikaisemmin grancanarialainen ei ole onnistunut pelaamaan 36 ensimmäistä reikää ilman bogeya.

Kahden ensimmäisen päivän yllätyspelaaja on eittämättä Samuel Del Val. Hän on maailmanlistalla vasta sijalla 1413. Hänen edellään on muun muassa 12 suomalaispelaajaa.

Kilpailun toinen suomalainen Kim Koivu ei onnistunut läpäisemään cutia. Ensimmäistä täyttä kauttaan ET:llä pelaava Koivu jäi viikonlopun kierroksista kahden lyönnin päähän. Molempina päivinä Koivu pelasi tuloksen +1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje