16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Iloselle ja Mikko Korhoselle paikka ET:n parikilpailuun

Suomi saa suurella todennäköisyydellä kutsun European Tourin järjestämään 16 maan pelaajien väliseen parikilpailun Lontoossa.

European Tourin tuore pomo Keith Pelley on rummuttanut kiertueen tuotevalikoiman laajentamisen puolesta.  Konkreettisin esimerkki tästä on viikonloppuna Australiassa käytävä henkilökohtainen World Super 6 -kilpailu, joka  huipentuu sunnuntaina pudotuspelimuotoiseen loppuratkaisuun.

Lisää uutuuksia on tulossa, tuorein lanseeraus on toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna (6.–7.5.) Lontoossa, Centurion Clubilla käytävä Golf Sixes -kisa.

Kyseessä on maitaan edustavien pelaajien parikilpailu. Mukaan otetaan 16 maata maailmanlistan perusteella.

Joukkueet jaetaan neljään alkulohkoon. Lauantaina kukin pari kohtaa toisensa kuuden reiän mittaisessa reikäpeliottelussa. Kullakin reiällä molemmat pelaajat lyövät avauksen, josta jatkavat nelinpelinä valitsemaansa palloa. Voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden. Kustakin lohkosta kaksi parasta pääsee jatkoon.

Sunnuntaina pelataan edelleen kuuden reiän mittaiset puolivälierät, välierät sekä finaali.

Koko show hoidetaan siis kahden päivän ja 36 reiän aikana. Jännitystä ja intensiteettiä on luvassa huomattavasti normaalikisaa tiiviimpään tahtiin.

Palkintopotissa on miljoona euroa. Lopullista rahanjakoperustetta ei ole ilmoitettu. Ei myöskään sitä, saavatko pelaajat Race to Dubai -listalle kisasta tulouttamansa eurot.

Oletettavaa on, että voittajan osuus on normaalia prosentti (16,66) korkeampi, alkulohkoihin juuttuneetkin saavat varmasti potista osansa.

Mikko Ilonen pitää harkintamyssyä päässä

Suomalaisista maailmanlistalla korkeimmalla on Mikko Ilonen (218.), Mikko Korhonen (270.) on toinen,  Roope Kakko (458.) kolmas.

Ilonen on saanut kisasta tietoa toistaiseksi ”niukanlaisesti”.

Mikko Korhonen (oik.) ja Karri Kakko hakevat viikonloppuna menestystä Australian länsirannikolta, voimakkaista tuulistaan tunnetusta Perthistä. Kuva: Getty Images

”Keith Pelley on pannut totisesti tuulemaan. Tämä on selkeää jatkumoa hänen ajamalleen linjalle. Hyvin mielenkiintoinen konsepti. Tätä pitää harkita ja vaihtaa ajatuksia ja viestejä Korhosen Mikon kanssa. Hän on valintani pariksi, mikäli olen ilmoittautumisten viimeisenä päivänä suomalainen listakärki ja mahdumme maana mukaan”, Ilonen kertoi tiistaina.

Ilonen kilpailee näillä näkymin seuraavan kerran vasta huhtikuun toisella puoliskolla, jolloin Tourin ohjelmassa ovat Marokon kilpailu, sekä kaksi perättäistä kisaa Kiinassa.

Mikko Korhonen on mukana Australian Perthissa torstaina käynnistyvässä World Super 6 -tapahtumassa, jonka osanottajalista ei ole tasoltaan ennakko-odotusten mukainen Euroopan Tourin pelaajien osalta. Pitkä matka ja pieni palkintopotti käyvät osaselityksestä.

”Pelaajat eivät ainakaan vielä tunnu olevan varauksettoman innostuneita tästä pelimuodosta”, Mikko Ilonen kertoi aistimuksistaan pääkiertueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje