23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen ja Roope Kakko katsomoon Skotlannissa

Molempien suomalaispelaajien taival Skotlannissa pidetyssä reikäpelikisassa päättyi toiselle kierroksella viimeiselle viheriölle. Mikko Ilosella ja Roope Kakolla jää viisi päivää aikaa valmistautua olympialaisiin.

Saksan Maximilan Kieffer katkaisi Mikko Ilosen etenemisen Paul Lawrien isännöimässä reikäpelikilpailussa Skotlannissa Archerfield Golf Linksilla.

Ilosella oli peliin vahva startti. Hän voitti kaksi ensimmäistä reikää ja oli kaksi up vielä kahdeksikon jälkeen. Tässä vaiheessa Ilonen oli neljä alle parin.
Saksalaisen vire oli kuitenkin viimeisellä kymmenellä reiällä liikaa. Hän teki näiden aikana kolme birdietä ja päätösreiälle eaglen.

Voittoluvuiksi tulivat 2/0. Ilosen epävirallinen kierrostulos oli 67, viisi alle parin. Hänen sijaluvukseen tuli jaettu 17.

”Kierroksen puolivälissä ja etenkin sen jälkeen raudat lentelivät liian laajaan sektoriin. En päässyt riittävän hyviin paikkoihin. Esitys oli muuten hyvin tasainen, puttasinkin mainiosti. Viisi birdietä ei nyt riittänyt. Viimeisellä reiällä kävi vähän huonoa tuuriakin, ajattelin pääseväni jatkorei´ille”, hän tuumi.
”Nyt katseet kääntyvät olympialaisiin, suuntaan Rioon launtaina illalla, perillä olen paikallista aikaa sunnuntaina aamulla. Valmistautumisaikaa pitäisi jäädä sopivasti mitalinmetsästystä silmälläpitäen”, Ilonen kertoi lähipäivien ohjelmastaan.”

Richie Ramsay oli Roope Kakkoa parempi samoin luvuin.

Roope Kakko voitti ensimmäisen reiän, mutta oli enimmän osan kierroksesta takaa-ajajana.

Ramsay oli parhaimmillaan jo kolme up. Kakko voitti kuitenkin kaksi reikää sisääntulon keskivaiheilla. Ennen viimeistä  reikää yksi up ollut skotti varmisti voittonsa tekemällä 18:lla eaglen.

”Annoin etuysillä pari helppoa reikää vastustajalle, siinä käytännössä hävisin matsin. Toisella puoliskolla viritin hyvää kiriä, Ramsay oli kuitenkin hereillä, eikä laskenut enää rinnalle. Tappio tuli ansaitusti, oikea mies meni jatkoon. Minä kävin kiekan jälkeen treenaamassa, lauantaina teen jotain mukavaa perheen kanssa ja lennän sitten illalla Cobacabanan kylkeen Rioon”, Kakko suunnitteli.

Loppuluvuiksi kirjattiin 2/0. Kakon sijaluvuksi 64 pelaajan kisassa tuli jaettu 17.

Hän lentää Edinburghista viikonloppuna Rion olympialaisiin, jossa 72 reiän lyöntipelikilpailu käynnistyy tulevana torstaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje