Mikko Ilonen kolmantena pyöränä konkariryhmässä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen kolmantena pyöränä konkariryhmässä

Mikko Ilosen syysvireestä saadaan ensimmäinen työnäyte torstaina kello 9.45 käynnistyvällä kierrokslla. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen palaa kuukauden mittaiselta kilpailutauolta KLM Openissa, joka pelataan Kennemerin kentällä. Iloselle rata on tuttu, edellisvuonna hän oli kisassa kuusi lyöntiä voittajalle hävinneenä 11.

’Aurinko paistaa Hollannissa, iltapäivällä on vuorossa pro-am. Tiiistaina kiersin jo puolet kentästä. Kenttä on sateiden johdosta pehmeä, joten hyvä keli tulee sopivaan aikaan’, Ilonen kertoi keskiviikkona ennen harjoituspäivän käynnistymistä.

Pelikavereikseen hän saa Englannin David Howellin (533) sekä Ranskan Raphael Jacquelinin (511), joilla on yhteensä 1044 pelattua kisaa European Tourilla.
Kolmikko lähtee kierrokselleen torstaina kello 9.45 Suomen aikaa.

Ilosen kisamäärä on sekin kunnioitettava, 330.

’Vitsailinkin tiistaina Howellin kanssa siitä, että ovat taas laittaneet tour-jyrät yhteen. Olen kiertänyt hänen kanssaan kuluvalla kaudella monta kertaa, myös harjoituskierroksia. Sellainen tutina on, että ryhmästämme voi tulla hyvää menestystä useammaltakin kuin yhdeltä pelaajalta ’, Ilonen povaili.

Voittajatyyppejä ja hyviä sijoittujia

Pienimuotoinenkin vertailu näiden kolmen pelaajan kesken tuo esiin melkoisia eroavaisuuksia.

Ilonen on tilastollisesti hyvä voittaja. Hänellä on yhteensä 34 sijoitusta kymmenen joukkoon, näistä viisi on voittoja. Toiseksi tai kolmanneksi Ilonen on jäänyt kahdeksan kertaa, sijaluvuilla 4-10 nimi on 22 kisan kohdalla.

Raphael Jacquelin on kilpailujen määrällä mitattuna kokenein ranskalaispelaaja European Tourilla. Kuva Getty Images.

Raphael Jacquelin on kilpailujen määrällä mitattuna kokenein ranskalaispelaaja European Tourilla. Kuva Getty Images.

Jacquelin ja Howell menevät tilastojen valossa sarjaan ”hyviä sijoittujia jotka voittavat harvoin”.

41-vuotias Jacquelin on vuonna 1997 käynnistyneellä European Tour-urallaan voittanut neljä kertaa. Toisia ja kolmansia sijoja on yhteensä peräti 22, sijalukuja 4-10 hurja määrä, 43. Näiden lisäksi ”sulamisia” viimeisenä päivänä kärkikymmenikön ulkopuolelle on tavanomaista enemmän.

David Howellilla( 40-v) on Ilosen tavoin viisi ykköstilaa. Toiseksi hän on sijoittunut 12 kertaa, kolmanneksi kahdeksassa kisassa. Kaikkein hämmästyttävin luku on Howellin sijalukukujen 4-10 kohdalla, joka on 62.

David Howellin edellinen voitto on Skotlanninn Gleneaglesin kentältä vuodelta 2013. Kuva Getty Images

David Howellin edellinen voitto on Skotlanninn Gleneaglesin kentältä vuodelta 2013. Kuva Getty Images

Summa summarum, viisi voittoa, ja 82 kisaa joissa joissa hän on ollut sijoilla 2-10.

Mikko Ilosen veikkaus siitä, että ”konkarikolmikko” menestyy Hollannissa on hyvin perusteltu.

Kennemerin kenttä istuu Korhosen silmään

Mikko Korhonen on karsiutunut kahdessa edellisessä kilpailussaan Tanskassa sekä Tsekissä. Rahalistan sijaluvulla 106. ( 184 477 e) oleva Korhonen on kuitenkin luottavainen KLM Openin käynnistyessä.

Mikko Korhosen tuorein sijoitus maailmanlistalla on 406. Kuva Sveitsin osakilpailusta:Tapio Pekkola

Mikko Korhosen tuorein sijoitus maailmanlistalla on 406. Kuva Sveitsin osakilpailusta:Tapio Pekkola

Korhonen on pelannut Hollannin osakilpailun kolmasti aiemmin. Hän oli Hilversumin kentällä 2011 sijaluvulla 16. Myös Kennemerissa menestys on ollut hyvää, kahden edellisvuoden sijoitukset ovat 26. ja 36.

”Pidän kovasti tästä kentästä. Lyöminenkin on paranemaan päin, vaikka Ilosen Mikko vei skinit tiistaina. Rauhallisuus ja kärsivällisyys ovat ne asiat, joita kierroksen aikana pitää olla omassa työkalupakissa”, Korhonen muistutti itseään.

Hollannin kisa käynnistää Korhoselle neljän kisan putken. Seuraavilla viikoilla hän kilpailee Italiassa, Saksassa sekä Skotlannissa.

Tulevat viikot ovat Korhoselle hyvin merkityksellisiä. Rahalistalla 110 ensimmäisen joukossa pysyminen vaatii vielä hyviä sijoituksia ja arviolta 40 000-50 000 euron lisätienestejä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje