16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mikko Ilonen kolmanneksi seuratuin suomalaisurheilija Rion olympiakisoissa

Ilosen edelle nousivat vain kisojen ainoa suomalaismitalisti ja keihäänheittäjä. Myös muut suomalaisgolfarit kiinnostivat mediaa odotettua enemmän.

Mikko Ilonen oli Rion olympiakisojen kolmanneksi näkyvin urheilija Olympiakomitean teettämän tutkimuksen mukaan. Meltwaterin toteuttamassa tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisurheilijoiden näkyvyyttä digitaalisessa mediassa kesä–elokuussa 2016.

Ilosen edelle medianäkyvyyden määrässä kiilasivat vain keihäänheittäjä Antti Ruuskanen (967 osumaa) ja Suomen ainoan mitalin, pronssia nyrkkeilystä, tuonut Mira Potkonen (815).

Ilonen (629) päihitti näkyvyydessä niin keihäänheittäjä Tero Pitkämäen (573), aituri Nooralotta Nezirin (484) kuin painija Petra Ollinkin (398). Heidän lisäkseen kymmenen seuratuimman urheilijan joukkoon nousivat Tuula Tenkanen, Ari Mannio, Oskari Mörö ja David Söderberg.

Golfareiden saama mediahuomio oli muutenkin ilahduttavan suurta. Roope Kakko (389) oli seurannassa 11. sijalla ja Ursula Wikström (288) sijalla 17. Myös Noora Tamminen kiinnosti mediaa huomattavan paljon (246).

Golfareiden mediaosumien määrää lisää osaltaan se, että kilpailu on muista lajeista poiketen neljän päivän mittainen. Lajina golf sai kuitenkin medianäkyvyyttä huomattavan paljon.

Tarkastelussa huomioitiin 3800 medialähdettä; sanomalehtiä, uutistoimistoja, ammattilehtiä, sähköistä mediaa, tv:tä ja radiota ajanjaksolla 1.6.–31.8.2016.

Eniten artikkeleita Suomen olympiajoukkueen urheilijoista tuottivat Yle Urheilu, MTV ja Turun Sanomat.

Tutkimuksessa tarkasteltiin myös urheilijoiden näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Tarkastelu on suuntaa antava, koska sitä ei ole mahdollista toteuttaa yhtä kattavasti kuin digitaalisen median kohdalla. Sosiaalisessa mediassa ylivoimaisesti seuratuin urheilija oli Mira Potkonen. Ilosen edelle sosiaalisessa mediassa nousivat myös Antti Ruuskanen ja Petra Olli.

Lähde: Olympiakomitea, Meltwater

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje