16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Miguel Angel Jimenez muisti hengittää Ranskan avointen uusinnassa

Miguel Angel Jimenez otti rennosti ja pisti jo 16:n kerran voittosikarin palamaan Ranskan avointen päätteeksi © Getty Images

Le National-kentän yhdeksällä viimeisellä reiällä tapahtuu yleensäkin paljon päätöspäivänä. Silti tämänvuotinen Ranskan avoin jää historiaan yhtenä vaiherikkaimmista. Kärkimiehistä Martin Kaymer, Robert -Jan Derksen ja Steve Webster hyytyivät pahasti. Kaymer sortui sisääntulon kahteen tuplan, Derksen teki par-nelosella kymmenen. Miguel-Angel Jimenez puolestaan loisti upottamalla kuuden reiän jaksoon viisi birdieputtia. Espanjalaisen kohtaloksi näytti muodostuvan 18:s jossa hän uitti lähestymisensä ja teki tuplan. Varmalta näyttänyt voitto muuttui kolmen miehen uusinnaksi.

Alle kolmekymppiset Francesco Molinari ja Alejandro Canizares saivat kuitenkin uusinnassa tunnustaa 46-vuotiaan konkarin samalla reiällä paremmakseen. He erehtyivä avauksissaan, Jimenez oli keskellä väylää. Canizares löi kahdesti veteen, Molinari joutui bunkkerin kautta ottamaan välilyönnin vesiesteen eteen. JIimenezin käsi tärisi myös hieman toisessa lyönnissä, chippi ja lopulta par-putti noin neljän metrin matkalta varmistivat voiton joka oli uran 16:s ja kymmenes sen jälkeen kun hän on täyttänyt 40 vuotta.

Le

Le Nationalin 18:n avaus oli hetki joka erotteli voittajan kakkosiksi jääneistä. Jimenez osui keskelle väylää.

”Kokemuksella on erittäin iso merkitys golfissa. Uusinnassa minä osuin keskelle väylää, pelikaverini olivat sen molemmin puolin. Yksi tärkeimmistä opeista tiukoissa paikoissa kentällä on se, että jatkaa tasaista hengittämistä, muistuttaen itseään kahdesta asiasta. Rentoudu ja hengitä, Jimenez paljasti voittoreseptinsä.

Jimenezille ykköstila oli toinen Ranskassa. Ensimmäinenkin jäi katsojien ja median mieleen. Lähipelitaituri voitti Trophee Lancomenen 1998 upottamalla päätösreiällä ( par-3) toisen lyöntinsä kuppiin bunkkerin takaa. Tämä suoritus valittiin koko vuoden parhaaksi ET:lla

Ranskan avoimista tullut500.000 euron potti nostaa hänet Ryder Cupin pistelistalla yhteensä kuudenneksi. Nykyiset eurot eivät vielä riitä suoraan paikkaan, mutta kohtuullinenkin menestys seuraavien vajaan kahden kuukauden aikana käytävissä suurkisoissa veisi malagalaisen jo neljännen kerran Ryder Cupiin.

Alejandro Canizares sai lohdutuksena uransa suurimman shekin ja paikan Openiin. Molinari voi lohduttautua sillä, että myös hän nousi ainakin hetkellisesti (8:s) niiden yhdeksän pelaajan joukkoon jotka saavat elokuun lopulla suoran paikan Ryder Cupiin.

Irlantilaiskolmikko

Irlantilaiskolmikko joista ainoa epävarma Ryder Cupin on juuri tällä hetkellä Padraig Harrington (oik.) Vasemmalla Rory McIlroy, keskellä Graeme McDowell &copy Getty Images

Rory McIlroy (66) nousi sunnuntain parhaalla tuloksella neljänneksi, skandinaaveista ykkönen oli Peter Hanson, sijaluku kuudes.

ET:n seuraava kisa pelataan torstaista eteenpäin Skotlannisa. Loch Lomondiin matkustaa myös perjantaina avioitunut Mikko Ilonen.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje