18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Mickelsonilla diagnosoitu nivelpsoriasis

Tilanne hallinnassa. Phil Mickelson harjoitteli täysipainoisesti Whistling Straitsilla tiistaina. © Getty Images

Phil Mickelson kertoi muutamia päiviä ennen 40-vuotissyntymäpäiviään vaimoilleen Amylle tuntevansa olonsa erinomaiseksi.

”Minulla ei ole särkyjä eikä vaivoja ja selkäni tuntuu hyvältä. Tunnen itseni vahvemmaksi ja notkeammaksi kuin koskaan”, hän muisteli todenneensa puolisolleen.

Joitakin päiviä myöhemmin valmistautuessaan US Openiin, Mickelson nousi sängystään outojen vaivojen saattelemana: akillesjänteessä tuntui painetta, vasen etusormi ja oikea ranne vaikuttivat venähtäneeltä.

Ibuprofeeni ja tulehduskipulääkkeet auttoivat vasuria vaivoissaan sen verran, että hän venyi Pebble Beachin kisassa neljänneksi. Mutta kun säryt levisivät Havaijin lomalla lonkkiin, nilkkoihin, olkapäihin ja käsivarsiin, Mickelson alkoi olla todella huolestunut.

Diagnoosiksi määriteltiin nivelpsoriasis, jossa elimistön oma immuunisysteemi alkaa hyökätä terveisiin soluihin ja kudoksiin. Oireet aiheuttavat tulehduksia nivelissä ja jänteissä. Mickelson sai tulehduskipulääkkeiden avulla pidettyä itsensä pelikuntoisena British Openissa, mutta lääkitsee nyt itseään seitsemän päivän välein ottamallaan Enbrel-ruiskeella.

”Lääke rauhoittaa immuunisysteemiä ja estää sitä hyökkäämästä niveliin. Olen käyttänyt lääkettä nyt pari viikkoa ja vaikutukset ovat olleet hyvin positiviisia”, Mickelson sanoi PGA Championshipin lehdistötilaisuudessa.

Enbrel-ruiske on elvyttänyt vaivat, mutta Mickelson aikoo käyttää sitä aluksi vuoden verran. On mahdollista, etteivät oireet palaa enää sen jälkeen, mutta jos näin käy, hän voi aloittaa uuden hoitojakson.

”Minun pitäisi pysyä elämään normaalisti ilman haitallisia oheisvaikutuksia, joten en ole tästä nyt hirveän huolissani.”

Kun pitkäaikainen ennuste sairauden taltuttamiseksi ilmeni hyväksi, maailmanlistan kakkonen katsoi parhaakseen ottaa asian puheeksi PGA Championshipin tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

Phil Mickelson starttaa US PGA Championshipin avauskierrokselle torstaina yhdessä kauden kahden muun major-voittajan, Graeme McDowellin sekä Louis Oosthuizenin kanssa klo 13.35 paikallista aikaa.

Marko Kuivasaari

Osallistu US PGA -majorveikkaukseen ja voita Callaway-tuotteita!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje