- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kanadalaisyllättäjä hyydytti Mickelsonin  

Nick Taylor otti kovan päänahan kuuluisalla kentällä. Kuva: Getty Images

Phil Mickelsonille tarjoutui avaimet kilvoitella toisesta peräkkäisestä voitosta Pebble Beachillä. Toinen päätöskierroksella kompuroinut pelaaja teki ratkaisevan liikkeen 15. reiällä.

Pebble Beachin tämänvuotisesta turnauksesta oli tulla juuri sellainen näytös kuin kalifornialaisyleisö osasi toivoa. Kotiosavaltion tähti Phil Mickelson puolusti sunnuntain viimeisessä ryhmässä vuoden 2019 voittoaan, ja hän ehtikin kaventaa Nick Taylorin tuhdin etumatkan kahteen lyöntiin. Tämän lähemmäksi Mickelson (-14) ei enää vastustajaansa päässyt, ja Winnipegin kiekkokaupungista kotoisin oleva Taylor (-19) otti hienossa paikassa uransa maukkaimman voiton.

Molemmat esittivät useiden onnistumisten tahdittamana vahvaa peliä kierroksen ensimmäisellä kolmanneksella. Mickelson alkoi tehdä etuysin lopussa isoja virheitä, kunnes Taylor liittyi seuraan sisääntulon alkupuolella.

Tuuli yltyi kovaksi iltapäivän edetessä mikä tuotti ongelmia myös lyhyissä lähestymisissä. Taylor teki reikien 11–14 jaksossa kaksi bogia ja yhden tuplabogin, ja viiden lyönnin etumatka kaventui kahteen lyöntiin. Vaikka Mickelson tyri samaan jaksoon kaksi bogia, sai kokenut mestari voittoon vaadittavat avaimet uudelleen haltuunsa.

Taylor chippasi pallon kuppiin 15. reiällä, mikä katkaisi vaisusti hanttiin laittaneen ”Leftyn” selkärangan. Kanadalainen otti voiton neljän lyönnin marginaalilla ennen loppurytäkässä Mickelsonin ohi kiilannutta Kevin Streelmania (-15).

Voitto oli Taylorille, 31, uran toinen ja ensimmäinen yli viiteen vuoteen PGA Tourilla. Hän on ensimmäinen pelaaja Pebble Beachillä sitten vuoden 2005, joka johti kilpailua alusta loppuun saakka. Edellisen kerran vastaavan tempun länsirannikon hulppeissa maisemissa teki Mickelson.

”Uskoin pystyväni tähän, koska olen tehnyt sen ennenkin. Mutta että tein sen pelatessani Philin kanssa, antaa paljon uskoa tulevaan”, Taylor muotoili voittopuheessaan.

Ykköstila varmistaa Taylorille kahden vuoden pelioikeuden USA:n kiertueelle ja avaa pääsyn tämän vuoden Mastersiin, Players Championshipiin ja PGA Championshipiin.

Mickelson ei ollut kisan jälkeisessä haastattelussa erityisen pahoillaan, vaikka hyvä tilaisuus pääsi luisumaan käsistä.

”Kaksi edellistä viikkoa ovat nostaneet huomattavasti motivaatioani ja momentumia. Tästä on hyvä jatkaa”, sanoi toissa viikolla Saudi-Arabian ET-kilpailussa niin ikään kolmanneksi sijoittunut konkaripelaaja.

Hän esitti sunnuntaina otteen näyttävistä lähipelitaidoistaan sivaltamalla pallonsa tv-tornin yli ja pelastamalla parin 13. reiällä.

Mickelson olisi kakkostilalla noussut takaisin maailmanlistan top 50:een, josta hän on nyt viiden sijan päässä. Se merkitsee sitä, että hänen pelattava tällä viikolla Los Angelesissa käytävässä turnauksessa kohtalaisen mallikkaasti saadakseen paikan 20.–23. helmikuuta ohjelmassa olevaan Meksikon WGC-turnaukseen.

Vasuri on sijoittunut Genesis Invitationalissa neljästi kolmen joukkoon viiden edellisen vuoden sisällä, joten Riviera Country Clubin kenttä tuntuu istuvan hänen pelitapaansa.

Ruotsin Henrik Norlander (-4) jakoi Pebble Beachillä parhaana eurooppalaisena 25. sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)