11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Michelle Wie puolustaa voittoa Kanadassa

Michelle Wie pelasi ensimmäisen kisansa LPGA Tourilla 12 vuoden ja neljän kuukauden ikäisenä © Getty Images

Michelle

Kaikkiaan 156 pelaajaa osallistuu palkintosummalla ( 2,25 milj. US D) mitattuna syksyn suurimpaan LPGA Tourin kisaan Hillsdale Golf & Country Clubilla. Lähes kaikki huiput Yani Tsengin ja Suzann Pettersenin johdolla ovat mukana, samoin Euroopan Solheim Cup-joukkueeseen ensikertailaisena noussu Cristel Boeljon sekä villin kortin maanantaina suurella todennäköisyydellä saava Caroline Hedwall.

Michelle Wie oli viimevuonna paras, syksyllä vasta 22 vuotta täyttävä Wie on kuitenkin kilpailujen määrässä ja menestyksessä mitattuna melkoinen konkari. Kanadan mestaruuskisa on hänelle uran 101:s. Voittoja on kaksi, kakkostiloja peräti kahdeksan ja top-ten sijoituksia 31. Huomionarvoista on se, että Wie ehti pelata amatöörinä lähes puolet (48) kilpailuistaan.

Harva enää edes muistaa sen, teinivuosinaan Wie sai villin kortin PGA Tourin kisoihin kahdeksan kertaa. Jokaisella yrittämällä pelit päättyivät kahteen kierrokseen, sama oli kohtalo hänen pelatessaan Euroopan Tourilla Sveitsin kisaa. Vaikka Wiestä ei perheen odotusten mukaisesti ylivoimaista kuningatarta ole tullutkaan, on hän vakiinnuttanut paikkansa Tourilla menestyjien joukossa. Kuluvalla kaudella plakkarissa on neljä top-ten sijoitusta joista yksi on kakkossija.

Minea Blomqvistilla karsinnat jo käynnissä

Minea

Minni Blomqvistille kisa on kauden yhdeksäs LPGA Tourilla. Jatkoonpääsyjä on kaksi, LPGA Championshipissa Blomqvist loisti kahtena ensimmäisenä päivänä , mutta valahti viikonloppuna sijaluvulle 68:s. Loistava näyttö osaamisesta oli LET:lla Saksan kilpailun toinen sija.

Kauden viimeisissä kisoissaan Blomqvistilla on kova haaste nostaa itsensä suoran kortin saajaksi (top-80) tai edes sadan joukkoon, joka toisi nykyisentasoisen rajoitetun kortin vuodelle 2012. Jollei supermenestystä tule kolmessa seuraavassa kisassa, jäävät Blomqvistilta syksyn Aasian ja Meksikon kisat väliin. Tällähetkellä sijoitus rahalistalla on 121:s, dollareita kasassa 11.922. Elo-syyskuun kolme kilpailua ovat Blomqvistille tietyllä tavalla jo karsintoja, joissa hyvin menestymällä voisi välttää varsinaiset karsinnat. Haaste on kova, sillä 80:n joukkoon nouseminen vaatisi nykyisten ansioiden lähes viisinkertaistamista . Tämä edellyttää käytännössä yhtä top- 10-15 sijoitusta.

Kanadassa Blomqvist pääsee torstain kierrokselleen paikallista aikaa jo aamusta ( Suomessa14.50).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje