McIlroy valmiina menestymään - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy valmiina menestymään

Rory McIlroy kukisti Australian Openissa Adam Scottin hurjassa kaksintaistossa. Ennusmerkit alkaneelle kaudelle ovat edellisvuotta paremmat.Kuva Getty Images

Golfin suurimmat ähdet tuikkivat Lähi-Idässä seuraavien kolmen viikon ajan kun European Tourin kisoja pelataan Abu Dhabissa, Qatarissa ja Dubaissa. Starttirahaa jaetaan kussakin tapahtumassa enemmän kuin virallista palkintorahaa.

Torstaina Abu Dhabi Golf Clubilla käynnistyvässä kisassa suurimmat suosikit ovat Rory McIlroy, Henrik Stenson, Phil Mickelson, Thomas Björn, Luke Donald, sekä kisan kolme kertaa voittanut Martin Kaymer.

McIlroyn nostavat ykkössuosikiksi hänen kaksi kakkostilaansa samasta kisasta ( 2011 & 2012), kihlautuminen vuodenvaihteessa Caroline Wozniackin kanssa, sekä vakuuttelut siitä, että svingi ja peli ovat sydäntalven jäljiltä taas uomissaan.

”Tunnen olevani paremmin valmistautunut kauden starttiin kuin edelilisvuonna. Tämä kenttä on aina istunut silmääni”, McIlroy myhäili tiistain lehdistötilaisuudessa

Edellisvuonna pohjois-irlantilainen sukelsi lähes koko kauden, joulukuussa saavuttamansa Australian Openin mestaruus oli kuitenkin kova sulka hattuun ja uskonpalauttaja monella tavalla.

Jamie Donaldson pisti Abu Dhabissa supertähdet kyykkyyn edellisvuonna, 2012 saman teki Robert Rock. Isot tähdet saattavat saada taas tiukan vastuksen ennakkoon nimettömämmistä pelaajista.

Ilonen World Ranking-pisteiden perässä

<a href=Mikko Ilonen on ollut kahdessa edellisessä kilpailussaan Dubaissa ja Durbanissa 19. Abu Dhabissa kärkikymmenikköön tunkeutuminen on jäänyt toistaiseksi saavuttamatta. Kvuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/01/14011507342804.jpg">

Mikko Ilonen on ollut kahdessa edellisessä kilpailussaan Dubaissa ja Durbanissa 19. Abu Dhabissa kärkikymmenikköön tunkeutuminen on jäänyt toistaiseksi saavuttamatta. Kvuva Getty Images

Mikko Ilonen pelasi nousujohteisen kilpailun Etelä-Afrikan Durbanissa ollen 19. Tiistaina hän harjoitteli Abu Dhabissa yhdessä valmentajansa Timo Rauhalan kanssa, keskiviikkona on iltapäivällä edessä pro-am.

”Toivon rakentavani paremman viikon kuin edellinen oli. Kenttä on tiukempi, silti oman scooraamisen pitäisi olla parempaa ( Etelä-Afrikassa -1) jotta menestystä tulisi. Täällä on jaossa paljon World ranking-pisteitä, niitä toivoisin saavani mukaani kisan päättyessä”, Ilonen kertoi tavoitteestaan

Kahtena ensimmäisenä päivänä hän pelaa Englannin David Horseyn ja Anthony Wallin kanssa . Torstain starttiaika on 10.25 Suomen aikaa.

Iloselle Abu Dhabi on ollut menestyksen kannalta vaikea paikka. Seitsemällä yrittämällä paras sijoitus on 13., karsiutumisia on neljä, niistä kaksi viimeistä vuosilta 2012 ja 2013.

Roope Kakko olisi mahtunut kisaan mukaan, hän suuntasi kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen Orlandoon harjoittelemaan . Kakon kausi käynistyy Qatarissa ja Dubaissa seuraavilla viikoilla pidettävissä kisoissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje