McIlroy USA:n Ryder Cup –joukkueelle: Saatte pistää parastanne - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

McIlroy USA:n Ryder Cup –joukkueelle: Saatte pistää parastanne

Rory McIlroy puhui Ryder Cupista Lontoon keskustassa pidetyssä sponsorin tilaisuudessa. Kuva: Getty Images

Golftähdet eivät yleensä pidä suurta meteliä menestymisestään ennen isoja turnauksia. Rory McIlroy heitti kuitenkin USA:n Ryder Cup –leiriin pienen hehkutuksen viikko ennen haasteottelun alkua. Sen mukaan McIlroy katsoo päihittävänsä jokaisen, jonka amerikkalaisten kapteeni Tom Watson asettaa pelaamaan häntä vastaan Gleneaglesissa.

”Laittoivat sitten kenet tahansa vastustajakseni, se ei ole minulle ongelma”, McIlroy sanoi sponsorinsa järjestämässä tilaisuudessa. ”Haluan johtaa joukkoja edestä ja esimerkin voimalla. Olen tarpeeksi luottavainen pelivireeseeni pystyäkseni kaatamaan vastustajan toisensa jälkeen.”

McIlroyn vahvan itseluottamuksen taustalla on hieno kausi, joka on tuonut hänelle voitot BMW PGA Championshipissä, British Openissa, US PGA Championshipissä sekä Bridgestone Invitationalissa. Upean voittosarjansa myötä pohjoisirlantilainen syrjäytti Adam Scottin kesällä World Rankingin kärjessä.

Tom Watson sanoi aiemmin tällä viikolla, että hänen ryhmänsä keskittyy nujertamaan Skotlannissa Euroopan joukkueen strategiset pelaajat, kuten McIlroyn ja vuoden 2012 turnauksen ratkaisevassa roolissa olleen Ian Poulterin. McIlroy sanoi olevansa valmis ottamaan haasteen vastaan.

”Tiedän että päänahkaani himoitaan, mutta saan siitä vain lisää virtaa. Sitä suurempi etu mitä enemmän vastapuoli puhuu minusta. Tiedän kuinka suuren boostin he saisivat jos häviäisin, mutta minun tehtäväni on varmistaa, ettei näin käy. Olen kaksinkertainen major-voittaja tältä kaudelta, ja minun on kannettava sen mukainen vastuu joukkueessamme.”

McIlroy pelasi edellisessä Ryder Cupissa kolme matsia maanmiehensä Graeme McDowellin kanssa; näistä kaksi päättyi heidän voittoonsa. Hän voitti yhden ottelun Poulterin parina ja nujersi sunnuntain singeleissä kovana taistelijana tunnetun Keegan Bradleyn.

McIlroyn ja McDowellin väleihin on saattanut tulla pieni särö, ensin mainitun ja tämän entisen manageritoimiston välisen oikeusjutun vuoksi. McDowell pelaa samaisen Horizon Sports’in suojissa, mutta on suunnittelut jättävänsä tallin meneillään olevan vuoden päätteeksi. McIlroy sanoi, ettei oikeusjutulla ole mitään vaikutusta Euroopan joukkueen toimintaan Skotlannissa.

”Haluaisin pelata G-Macin kanssa”, hän totesi. ”Uskon että jokainen näkee, minkälainen kemia keskenämme vallitsee. Ei ole syytä, miksi nyt olisi toisin. Pelasimme kaksi viikkoa sitten Denverissä, ja menimme sen jälkeen yhdessä syömään päivällistä. Meidän kahden väleissä ei ole ongelmia.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje