25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy suosikkina Singaporessa

Rory McIlroyn silmissä siintää kauden viiides ykköstila © Getty Images

Singapore Openia on jo vuosia kutsuttu Aasian majoriksi paitsi palkintosummansa, myös sen perinteiden ja komean isäntäkentän johdosta. Serapong-kenttää on taas terävöitetty joidenkin reikien osalta, järjestäjät kutsuvat aiheestakin ylpeydenaihettaan ”ainutlaatuiseksi”. Näyttäviä veden ympäröiviä väyliä on runsaasti, riskejä voi ottaa ja reittejä oikomalla kenttä lyhenee melkoisesti.

Rory McIlroy on odotetuin vieras. Shanghaissa toissa viikolla kakkoseksi sijoittunut nuorukainen voitti seuraavana päivänä Tigerin lyöntipeliottelussa.

McIlroy voi hyvinkin varmistaa jo Tourin kolmanneksi viimeisessä kisassa rahalistan ykköstilan. Tähän riittää teoriassakin jo viides tila. Ero Peter Hansoniin on 765.000 euroa, Justin Roseen 840.000. Kumpikaan haastajista ei ole mukana Singaporessa tai Hongkongissa, jossa McIlroy puolustaa viimevuotista voittoaan viikon kuluttua.

Käytännössä taistelu rahalistan kuninkuudesta on jo ohi, ilman loukkaantumista tai sairastumista McIlroyn pitäisi kyetä varmistamaan voittonsa jo ennen Dubain päätöskisaa. Kolmessa suuren palkintosumman kisassa hänelle riittää n. 150.000 euron yhteistpotti, tässäkin skenariossa Hansonin pitäisi voittaa Dubain kisa.

Granbergillla edessä tasonmittaus

McIlroylta odotetaan kuitenkin voittoa, ei rahalistan ykköstilan varmistelua. Haastajista nimekkäimmät ovat Adam Scott, Phil Mickelson, Paul Harrington sekä Paul Casey. Scottilla on Singaporesta kolme voittoa, kaiken lisäksi hän ei ollut päällekkäisyyden johdosta mukana 2011. Voittoon Singaporessa on yltänyt myös Phil Mickelson, jolle risk & reward-tyyppinen kenttä on tunnetusti mieluisa.

Puinen

Puinen keppi on Joonas Granbergin vakiovaruste bägissä rytmin harjoittelua varten.

Joonas Granberg on päässyt yhteiskisoihin (Asian Tour / European Tour) Malesian voittonsa ,heinäkuu 2011, ansiosta jo kahdeksan kertaa. Jatkoonpääsyjä on vain yksi, kausi on sujunut myös muuten alavireisesti. Torstaina käynnistyväss Singapore Openissa Granberg oli kaudella 2011 vasta 141:s, pelaajia oli kahden kentän johdosta mukana lähes 200. Granbergilla on vahva kategoria voittonsa myötä myös vuodelle 2013, osallistumisoikeus isoihin yhteiskisoihin kuitenkin lakkaa kalenterivuoden vaihtuessa.

Granbergilla ja keskiviikkona ET:n toisen esikarsinnan aloittavalla Jaakko Mäkitalolla on ohjelmassaan myös seuraavalla viikolla käytävä Hongkong Open. Tähän Mikko Ilonen on ET-kategoriansa kautta seitsemäs varamies, omaten hyvät mahdollisuudet päästä mukaan. Hän on vetänyt nimensä pois samaan aikaan pelattavasta Etelä-Afrikan avoimista. Singaporeen Ilonen ei mahtunut mukaan.

Singapore Openia pelattiin muutaman vuoden ajan kahdella kentällä, jotta mukaan mahtuisi enemmän pelaajia. Tämä aiheutti puhetta ja parranpärinää, sillä kakkoskenttä oli huomattavasti helpompi, sattuman ja kelin vaikutus oli melkoinen. Nyt kierretään vain Serapong-kenttää. Kilpailun kannalta suurin uhka on ukkonen, joka väijyy tähän vuodenaikaan Singaporessa ei-toivottuna vieraana varsin säännöllisesti.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje