3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroy ja Horschel riti rinnan Atlantassa

Saako Rory McIlroy sunnuntaina kirsikkansa kakun päälle: Kuva: Getty Images

Rory McIlroy nousi lauantaina Tour Championshipiä alusta saakka johtaneen Billy Horschelin kanssa tasoihin. Kummallakin on kisan voittaessaan mahdollisuus tarttua PGA Tourin tämänvuotiseen mestaruuteen ja hulppeaan kymmenen miljoonan dollarin bonuspottiin.

McIlroyn putteri takkuili kahdesti kolmen putin verran, kunnes hän onnistui upottamaan lähes kahdeksanmetrisen 15. reiällä. Eaglen ohella viimeisen reiän onnistunut chippi-par paksusta raffista oli merkittävässä roolissa McIlroyn lyödessä taululle tuloksen 67.

Horschelin sisääntulo ei ollut yhtä terävä. Kolmen lyönnin johto hupeni, kun takaysillä ei tullut kahden bogin vastapainoksi yhtään birdietä.

”Jännittävä päivä on tulossa”, sanoi Horschel, joka pelasi 11. peräkkäisen 70 lyönnin rajan alittaneen kierroksen.

Mitään ei ole East Lake Golf Clubilla vielä ratkaistu. Pakka on täysin auki, kun kaikkiaan kymmenen pelaajaa on neljän lyönnin päässä kärjestä 54 reiän jälkeen.

Jim Furyk on kahden lyönnin päässä tilanteessa -9 olevasta kärkikaksikosta. Asioiden mennessä sopivasti Furykin kannalta, myös hänellä on sunnuntaina mahdollisuus nousta FedExCupin suurimmaksi sankariksi. Se edellyttää ison ympyrän sulkeutumista; Furyk juhli edellistä voittoaan neljä vuotta sitten nimenomaan East Lakella.

Rickie Fowler, Justin Rose ja Jason Day (-6) jakavat neljättä sijaa. ”Turnaus alkaa toden teolla vasta sunnuntain kierroksen sisääntulossa”, Fowler elätteli toiveitaan voitosta.

McIlroyn peli ei ole ollut aivan samanveroista, kun hän kesällä juhli kolmen ison turnauksen voittoa pienen ajan sisällä. Maailman ykkönen haluaa kuitenkin huipentaa uran parhaan kautensa mieleisellään tavalla. ”Olen täällä laittaakseni pisteen iin päälle”, hän sanoi.

”Lähipelini pelasti minut tänään. Etenkin 11. reiän par-putti oli tärkeä, kun Billy (Horschel) missasi niukasti birdien hetkeä aikaisemmin”, McIlroy mietti.

Kuka tahansa pisteissä viiden joukossa oleva voittaakin Tour Championshipin, hän on varmuudella FedExCupin ykkönen kaudella 2014. PGA Tourin pudotuspelien historiassa ensimmäisen kerran kaksi Top 5 –pelaajaa on Atlantan kisan viimeisessä startissa finaalikierroksella.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje