McGirt otti ohjat haltuunsa Rivieralla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McGirt otti ohjat haltuunsa Rivieralla

William McGirt missaa niukasti birdieputin kolmannen kierroksen viimeisellä reiällä. Kuva: © Getty Images

Tämänvuotinen Northern Trust Open voi olla jollekin pelaajalle toiveiden täyttymys. Turnauksen kärkipäähän on ankkuroitunut useampikin kilpailija, joka ei liiemmin ole päässyt nauttimaan menestyksestä. ”Isot pojat” ovat kuitenkin lähituntumassa. Tällainen asetelma saattaa tehdä Los Angelesin Rivieralla pelattavan kisan päätöskierroksesta vielä jännitysnäytelmän.

Kilpailun johtoon nousi lauantaina William McGirt, joka teki 13 reiän sisällä kahdeksan birdietä. Tulos 65 tiesi hänelle kahden lyönnin etumatkaa kolmen kierroksen jälkeen.

Neljättä kauttaan PGA Tourilla pelaava McGirt ei ole yltänyt voittoihin pääkiertueella. Hänen viimeisin voittonsa on eGolf Tourilta, jossa ykköstila tuotti 16 000 dollarin palkintoshekin. McGirt kertoi, etteivät sormet ja varpaatkaan riitä laskemaan, kuinka monella ammattilaisten minikiertueella hän on pelannut.

”Kun pelaat kahdeksan vuotta minikiertueilla, ja muutaman karsinnoissa kokeman särkyneen sydämen jälkeen pääset PGA Tourille, sinun on todellakin arvostettava sitä missä nyt olet”, McGirt sanoi.

McGirtillä (-12) on Los Angelesissa kahden lyönnin etumatka kakkossijaa jakaviin GeorgeMcNeilliin ja Charlie Beljaniin.

McNeill työskenteli pro shopissa, kunnes sai raivattua tiensä pääkiertueelle. Sen jälkeen hänen tilastonsa ovat karttuneet kahdella voitolla, mutta Mastersia McNeill ei ole koskaan päässyt kokemaan. Beljan hävisi vuosi sitten voiton Rivieralla uusinnassa, mutta hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen hieman aikaisemmin.

Beljan kärsi paniikkikohtauksesta lokakuussa 2012 pelatussa Orlandon turnauksessa, mutta juhli kaksi päivää myöhemmin kilpailun voittoa.

Neljättä sijaa vasuri Brian Harmanin (ei voittoa pääkiertueella) kanssa jakava Jason Allred on sukunimestään huolimatta melkoinen keltanokka. Hän ei ole pelannut PGA Tourin kilpailua sen jälkeen kun pääsi karsinnoista vuoden 2010 US Openiin. Allred selviytyi Northern Trust Openiin maanantaikarsinnasta, ja taistelee sunnuntaina ainakin kovasta sijoituksesta.

Voittaessaan Allred saisi PGA Tourille kahden vuoden pelioikeuden, ja mahdollisuuden pelata kiertueen playoffeissa. Tämän lisäksi hän lunastaisi osallistumisoikeuden Mastersiin ja PGA Championshipiin sekä moneen muuhun isoon turnaukseen.

Siinä kyllikseen porkkanaa pelaajalle, jonka vaimo odottaa perheen kolmatta lasta. Laskettu aika on helmikuun lopussa.

Mainitun viisikon takana, neljän lyönnin päässä kärjestä, ovat mm. Bubba Watson, CharlSchwartzel, Dustin Johnson, Jordan Spieth sekä jo kauden neljättä voittoaan jahtaava Jimmy Walker. Heistäkin kuka tahansa voi saada vielä ison roolin sunnuntain lopullisessa käsikirjoituksessa.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje