McDowell jälleen voittotaistelussa RSM Classicissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McDowell jälleen voittotaistelussa RSM Classicissa

Graeme McDowell päivittelee kilpailun tuomarille unohdustaan Seaside Coursen ensimmäisellä väylällä lauantain kierroksella. Kuva: Getty Images

Maanantaina uusinnassa Meksikon turnauksen voittanut Graeme McDowell (-12) pelaa jälleen hyvää turnausta PGA Tourilla. Tällä kertaa menestys on kiikarissa St. Simonsin saarella käynnissä olevassa RSM Classicissa, jossa hän on ennen finaalikierrosta kolmantena. McDowell saa kuitenkin pistää sunnuntaina parastaan, sillä paalulla pysyttelevä ja HSBC Championsissa loistavasti pelannut Kevin Kisner on neljä lyöntiä edellä.

McDowell ei kirjauttanut lauantaina korttiinsa paria heikompaa reikätulosta, birdiesarake karttui viidellä. Tulos 65 oli päivän toiseksi kovin noteeraus Sea Island Resortin Seaside-kentällä, parhaista lukemista (64) vastasi Kisner.

Pohjoisirlantilaiselle sattui lauantaina harvinainen virhe, kun hän nosti pallonsa puhdistusta ja asettamista varten ykkösväylällä.

”Nostin palloni, ja Michael Kim katsoi minua hieman hölmistyneenä. Tajusin samalla mitä tuli tehtyä”, sanoi McDowell, joka unohti, ettei lauantain kierroksella ollut voimassa siirtosääntöä.

McDowellin puolustukseksi hänen 24 edellisellä kierroksellaan 17:ssä on ollut siirtosääntö. Näin oli hänen voittamansa Meksikon turnauksen jokaisella kierroksella sekä RSM Classicin kahtena ensimmäisenä päivänä.

”Olen nostanut, puhdistanut ja asettanut palloa paljon viimeisen kolmen viikon aikana. Minulla oli ykkösellä ikään kuin autopilotti päällä.”

McDowell pelasti yhdestä rangaistuslyönnistä huolimatta parin ykkösellä upotettuaan kolmemetrisen putin reikään.

”Ajattelin, että tästä tulee hauskempi puheenaihe kavereilla pubissa, jos saan putin sisään.”

Hän sanoi antavansa sunnuntaina kaikki tiinsä (jolla pallo merkitään ennen nostamista) taskustaan caddielleen välttyäkseen varmuudella samalta virheeltä.

McDowellin edellisestä pääkiertuetason voitosta ehti vierähtää lähes 1,5 vuotta, kunnes hän käänsi pelin edukseen Meksikossa. ”G-Mac” on tuskaillut pitkin vuotta vaisujen avausten ja puttipelin kanssa, jotka ovat olleet tyypillisesti hänen pelinsä vahvimmat osa-alueet. Saatuaan näihin uudelleen ryhtiä, McDowell saanut tulospelaamisen takaisin totutulle tasolle.

Kisnerin ja McDowellin välissä toisena on Kevin Chappell(-13). Neljänneksi noussut Saksan Alex Cejka (-11) ja seitsemättä sijaa jakava Ruotsin Fredrik Jacobson (-9) täydentävät eurooppalaisten hyvää panosta Sea Islandin kisassa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje