[14][27]

[14][27]

McDowell hallitsi tuulet

Graeme McDowellilla oli hymy herkässä voittajan ruudullinen takki yllään. Kuva: All Over Press

Graeme McDowellin taidot tunnetaan ympäri golfia seuraavan maailman. Hän on voittanut US Openin ja esittänyt ratkaisevaa roolia Ryder Cupissa. Tilillä on myös kuusi ykköstilaa Euroopan kiertueelta, mutta sunnuntaina tuli ensimmäinen voitto PGA Tourin tavalliseen ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa.

”Tämä peli potkii sinua useammin kuin taputtaa selkään. Voittaminen on hyvin vaikeaa”, McDowell sanoi.

G-Mac ja US Openin hallitseva mestari Webb Simpson päätyivät RBC Heritage -turnauksessa neljän kierroksen jälkeen tasatulokseen 275 (-9). Uusinnassa ei tarvittu yhtä reikää enempää, kun Simpson ei pystynyt vastaamaan McDowellin pariin. 500 FedExCupin pistettä saanut McDowell tienasi voitollaan hieman toista miljoonaa dollaria ja nousi pistetilastossa kuudenneksi.

FedExCupin pistetilaston selvässä johdossa jatkaa Tiger Woods.

Vaativa sää erotti finaalikierroksella jyvät akanoista. Kansallinen sääpalvelu antoi tuulivaroituksen, joka puhalsi suurimmillaan n. 45 mph (mailia tunnissa). Mailavalinnat ja pallon sijoittelu oli työlästä puuskittaisessa tuulessa, joka tuntui sopivan neljän lyönnin takaa-ajoasemassa olleelle McDowellille.

”Sää oli juuri sellainen kuin ”lääkäri määräsi”. Tarvitsin tällaisen kelin, jotta pääsin ahdistamaan kärjessä olleita.”

Luke Donaldin (oik.) loppukiri jäi sunnuntaina hieman kesken. Bill Haas oli 24:s. Kuva: All Over Press

McDowellin lisäksi vain kaksi muuta pelaajaa pystyi alittamaan sunnuntaina 70 lyönnin rajan. Tuloksen 71 pelanneella Simpsonilla oli viimeisellä viheriöllä mahdollisuus suoraan voittoon, mutta reilu kuusimetrinen birdieputti meni selvästi ohi.

”En tullut tänne kovin luottavaisin mielin, mutta olin uskollinen sille prosessille, jota työstämme”, Simpson sanoi.

Luke Donald ja Kevin Streelman jakoivat kolmatta sijaa kaksi lyöntiä kärjelle hävinneinä. JerryKelly (-6) oli viides. Kisaa kahdella lyönnillä ennen päätöskierrosta johtanut Charley Hoffman (-5) hyytyi ratkaisevalla hetkellä: tulos 77 pudotti hänet kuudetta sijaa jakavien joukkoon.

”Todella vaikeat”, Donald sanoi sääolosuhteista. ”Voimakkain tuuli, jossa olen pelannut tämän vuoden aikana.”

Donald vaikutti ensimmäisen kuuden reiän perusteella (neljä birdietä) nousevan vahvimmaksi voittajaehdokkaaksi, mutta sisääntulossa meno hyytyi. Joka tapauksessa Donald sijoittui Hilton Headin kisassa jo neljännen kerran Top 5:een viiden viimeisen vuoden sisällä.

Sekä McDowell että Simpson missasivat cutin Mastersissa. McDowell mietti, olisiko hänellä ollut samanlaista nälkää menestykseen, mikäli Augustassa olisi mennyt paremmin: ”Hassua, kuinka nämä asiat menevät näin. En vaihtaisi tätä Top 10 -sijoitukseen Mastersissa”, pohjoisirlantilainen totesi.

Päättynyt viikonvaihde oli eurooppalaisittain menestys: jäihän voitto kaikilla neljällä pääkiertueella vanhan mantereen puolelle. Naisten kiertueilla molemmat ykköstilat tulivat vielä pohjoismaihin.