Matilda Castrenilta bogiton kierros LPGA-finaalin alkajaisiksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenilta bogiton kierros LPGA-finaalin alkajaisiksi

Matilda Castren ei tehnyt Tour Championshipin avauspäivänä paria huonompaa reikätulosta. Kuva: Getty Images

Castren jatkaa keskikastista huipputurnauksen toiselle kierrokselle.

Matilda Castren aloitti tasapainoisesti Floridan Naplesissa käynnistyneen LPGA:n finaalikilpailun. Hän pelasi CME Group Tour Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 70 (-2), ja on kisassa 18 reiän jälkeen jaetulla 37. sijalla.

Kuusi lyöntiä kärjestä oleva Castren ei tehnyt torstaina Tiburon Golf Clubin Gold-kentällä yhtään paria heikompaa reikätulosta. Bogittoman kierroksen molemmat birdiet syntyivät jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla, 11. ja 17. reiällä.

Suomalainen löi edellisviikon tapaan tarkkoja avauksia, sillä vain yksi ajautui väylän ulkopuolelle. Griiniosumia Castrenille kertyi 15 ja putteriaan hän käytti viheriöillä 32 kertaa.

Kauden päätösturnauksessa debytoivalle Matilda Castrenille perjantain kierroksella seuraa tekee Saksan Esther Henseleit (-2). Kaksikon lähtöaika on kello 16.55 Suomen aikaa.

Castrenin ryhmässä avauspäivänä pelanneet Jennifer Kupcho (T2/-7) ja Hannah Green (T6/-6) olivat ensimmäisen kierroksen parhaimmistoa. Ensin mainittu on yhdessä Celine Boutierin, Mina Harigaen sekä Sei Young Kimin kanssa lyönnin paalulla olevaa Jeongeun Lee6:ta perässä.

Kupcho oli viime viikonvaihteen kisan päätöskierroksen kärkiryhmässä, mutta putosi 77 lyönnin tuloksellaan top 20:n ulkopuolelle. Erinomaisen amatööriuran (mm. Augusta National Women’s -kilpailun voitto ja henkilökohtainen NCAA-titteli) pelannut Kupcho siirtyi reilut kaksi vuotta sitten ammattilaiseksi, mutta ei ole saanut vielä voittotiliään auki.

Vuodesta 2014 lähtien pelattu Tour Championship on palkintoarvoltaan viiden miljoonan dollarin turnaus. Päätöskilpailun voittaja vie nimiinsä myös Race to CME Globe -kokonaiskilpailun ja kuittaa tililleen 1,5 miljoonan taalaa. Kyseessä on naisten golfin suurin yksittäinen palkintosumma.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje