Matias Honkalan kiri riitti voittoon Hirsalassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Matias Honkalan kiri riitti voittoon Hirsalassa

Matias Honkala otti nopean spurtin 18. reiän jatkolyönnin perään.

Naisissa Daniella Barrett oli omaa luokkaansa, ja senioreissa mentiin Antti Vaalaksen tahdissa.

Bogittoman 66 lyönnin kierroksen päätöspäivänä pelannut Matias Honkala (-11) otti voiton Audi Finnish PGA Golf Tourin Hirsalan osakilpailussa. Nevas Golfia edustava Honkala voitti kilpailun niukalla yhden lyönnin erolla Janne Kaskeen (-10). Kolmas oli Niclas Hellberg (-5).

Naisamatöörien sarjassa Aura Golfin Daniella Barrett johti kilpailua alusta loppuun, ja voittotulos oli lopulta -3. Muut palkintopallisijat menivät Oona Kuroselle (+4) ja Emilia Tukiaiselle (+5).

Hirsalan kilpailun yhteydessä pelattiin myös Suomen PGA:n mestaruuksista. PGA:n mestariksi kruunattiin Janne Kaske, ja seniorimestaruuden voittoon pelasi Antti Vaalas. Hänen yhteistuloksensa 36 reiän kilpailussa oli +12.

Kolmen lyönnin takamatkalta päätöspäivään lähtenyt Honkala esitti lauantaina huippugolfia, eikä kierrokseen mahtunut yhtäkään bogia. Seitsemän birdien avustuksella syntyi myös Hirsalan kentän uusi kenttäennätys, 66.

Klubitalolla oli huojentunut Honkala, joka myönsi, ettei voitto tullut helpolla.

”Alkoi jossain vaiheessa kierrosta vähän jännittämäänkin. En katsonut tuloksia kertaakaan ennen viimeistä lähestymistä. Tuli sellainen tunne, että nyt on pakko katsoa. Olin kuitenkin pelannut hyvin ja tiesin, että olen kisassa mukana. Oli kyllä siistiä pelata ja kiva, että se päättyi voittoon!” kauden avausvoittonsa Audi Finnish PGA Golf Tourilla ottanut Honkala kertoi.

Naisten kilpailussa Daniella Barrettilla oli reilu johto ennen päätöspäivää, mutta lauantain etuysillä Hirsalan kenttä osoitti haastavuutensa, kun Barrettin tuloskorttiin merkattiin tupla- ja triplabogey veteen menneiden avausten jälkeen.

Takaysillä nähtiin kuitenkin taas ensimmäisiltä kierroksilta tuttua Barrettia, kun hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää neljä alle parin.

”Pääsin takaysillä avauksilla hyvin väylälle, ja sitä kautta pääsin hyville birkkupaikoille. Pelasin viime viikolla Harjattulassa backtiiltä, ja siellä jouduin lyömään paljon pitkiä rautoja greenille. Täällä ne pitkät raudat toimivat tosi hyvin”, Barrett sanoi.

Miamin yliopistossa opiskeleva Barrett jäi syksyksi Suomeen opiskelemaan etänä, kun Floridan koronatilanne on niin paha, että yliopistogolfin syyskauden kilpailut peruttiin. Voittoon päättynyt kilpailu toikin sopivasti hyvitystä ikävään tilanteeseen.

”Kyllä tämä oli kiva voitto. Ja onhan tässä vielä yksi kisa jäljellä, missä pääsee näyttämään osaamistaan”, Barrett sanoi ja viittasi kolmen viikon kuluttua Nordcenterissä pelattavaan kauden finaaliin.

Senioreiden sarjassa voittoon pelannut Kytäjä Golfin pro Antti Vaalas pelasi Hirsalassa kierrostulokset 82–76. Vaalas paketoi monen opettavan ammattilaisen tunnelmat, kun häneltä kysyttiin kilpailun kulusta.

”Toivoin, että golf on helppoa. Tiesin ja odotin, että se on ihan pirun vaikeaa. Ja sellaistahan se olikin. Kun on pelannut niin vähän, niin menee aina vähän aikaa, että osaa edes mennä pallolle siinä lyöntitilanteessa. Tulee pelattua aivan liian vähän”, Vaalas myönsi naureskellen.

Honkala, Barrett ja Vaalas pääsivät kaikki pitämään voittopuhetta kilpailun jälkeen ja kaikilta tuli samanlainen viesti Hirsalan kentästä.

”Kenttä oli todella upeassa kunnossa. Greenit olivat aivan loistavat. Jos puttasi hyvin, pallot menivät reikään. Niin hienosti ne rullasivat”, Honkala tiivisti voittajien ajatukset.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje