Marcus Kinhult ja Edoardo Molinari saivat kortin karsinnoista - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Marcus Kinhult ja Edoardo Molinari saivat kortin karsinnoista

Marcus Kinhultilla on mahdollisuus varmistaa kortti European Tourille kaikkien aikojen nuorimpana ruotsalaispelaajana. Kuva Getty Images.

Karsintafinaali PGA de Catalunyan Stadium Coursella päättyi kolmen miehen tasatulokseen kärjessä. Espanjan 22-vuotias Adrian Otaegui, USA:n Daniel Im sekä Etelä-Afrikan 40-vuotias konkari Ulrich Van den Berg päätyivät kuuden kierroksen aikana tulokseen 17 alle parin.

Kolmen kierroksen jälkeen johtanut amatööri Marcus Kinhult selvitti vaivatta paikkansa pääkiertueelle, eroa viimeisen kortin lunastaneeseen oli kolme lyöntiä. Kinhult on Ruotsin kaikkien aikojen nuorin ET-pelaaja. Länsinaapurien kokonaispanos finaalissa jäi kuitenkin huonoksi, 22 muuta yrittäjää jäivät ilman korttia.

Pohjoismaihin toisen kortin lunasti Tanskan Lasse Jensen.

Edoardo ( vas.) ja <a href=Francesco Molinari ( oik.) ovat golfissa maailman paras veljespari.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/11/11112307185587.jpg">

Edoardo ( vas.) ja Francesco Molinari ( oik.) ovat golfissa maailman paras veljespari.Kuva Getty Images

Urallaan jo aiemmin ansioituneista tähdistä työpaikkansa uusi Italian Edoardo Molinari, jonka päätöspäivän tulos 69 nosti US Amateurin aikanaan voittanutta Molinaria 18 sijaa ylöspäin ja viimeiseen tulokseen, jolla kortti irtosi.

Molinarilla on ansiolistallaan myös World Cupin voitto veljensä Francescon kanssa, Ryder Cup edustus (2010) sekä huippuvuosi 2010, jolloin hän ansaitsi yli kaksi miljoonaa euroa ja oli rahalistan 11.

Englantilaisten panos oli todella vakuuttava. Kymmenen saarivaltion pelaajaa oli 27 päätourille työpaikan saaneen joukossa.

Gant Openin Turussa kesällä voittanut Saksan Dominic Foos ( 18-v) kehitti hurjan loppukirin pelaten yhdeksän viimeistä neljä alle. Se ei riittänyt, eroa jäi kaksi lyöntiä, Foos pelaa kaudella 2016 Challenge Touria.

5.pv

European Tourin karsintafinaaliin selvisi kaksi amatööriä, joista Marcus Kinhult on ollut koko ajan etusivun uutinen. Nuorukainen aloitti hurjalla tuloksella 66 Stadium Coursella. Kolmen kierroksen jälkeen hän jakoi johtopaikkaa. Tiistain ja keskiviikon taistot Stadium Coursella ovat olleet vaikeampia rasteja (76-72).

Vaikeudet kulminoituivat neljännellä kierroksella puttipeliin. Kinhultin puttien määrä oli 36.

Sijoitus on kuitenkin vielä rajan oikealla puolella (12.). Eroa kärkipaikkaan on seitsemän lyöntiä, viimeistä jatkopaikkaa hallussaan pitävien tulos on kolme lyöntiä Kinhultin vastaavaaa heikompi.

Torstaina World Amateur Rankingin kolmosen työpaikka kaudelle 2016 varmistuu.

Jos se on European Tour (1-25) karsinnoissa, on sijoituksellakin melkoinen merkitys kisojen määrään. Mikäli Kinhult jää rajan taakse, saa hän kuitenkin halutessaan paikan Challenge Tourille.

Kinhult on ollut kuluvalla kaudella tulikuuma pelaaja. Hän voitti perinteisen suurkisan Lytham Trophyn lisäksi Junior Invitationalin USA:ssa.

European Tourilla tahti on ollut murhaavan kovaa. 33. Nordea Mastersissa, kymmenes Omega European Mastersissa. Uran ensimmäisessä ET-kilpailussaan ( Nordea Masters 2014) Kinhult johti puolivälissä ollen lopulta 21. Kierroskeskiarvon on lähes tasan 70 lyöntiä 12 kierroksen aikana, mikäl lienee ET:n ennätys amatöörille kolmessa ensimmäisessä kisassa.

Henrik Stenson mukaan lukien Kinhult on Ruotsin kaikkien aikojen paras amatööripelaaja. Länsinaapurit ovat saavuttaneet European Tourilla sata ykköstilaa 30 pelaajan voimin, mutta päätourille nuorina nousseet superlupaukset ovat olleet vähissä.

Kinhultin päällä lepää suuria odotuksia torstaina, samoin vuoden 2016 aikana, mikäli hän kuudennen kierroksen kiirastulensa selvittää.

Ilosen kukistaja palaa Tourille

Karsinnan kärjessa on kaksi kokenutta pelaajaa. USA:n Daniel Im ( 30-v) on voittanut Challenge Tourilla, European Tourille hän teki 2014 ranskalaisen visiitin.

Ross McGowan on hakenut viimeisen neljän vuoden ajan vauhtia Challenge Tourilta. Gant Openissa sijoitus oli 12. Kuva Getty Images

Ross McGowan on hakenut viimeisen neljän vuoden ajan vauhtia Challenge Tourilta. Gant Openissa sijoitus oli 12. Kuva Getty Images

Ross McGowan pelasi 2009 loistavan ”suonenvetokauden” muuten keskinkertaisella uralla. Hän voitti Mikko Ilosen nenän edestä Madrid Mastersin hurjalla tuloksella 25 alle. Koko kauden ansiot olivat 1,558 miljoona euroa, sijoitus rahalistalla 12.

Vertailun vuoksi, McGowanin ansiot uran 116 muussa ET:n kisassa ovat jääneet alle miljoonan euron.

Ilonen pelasi Madridin kisassa kaksi keskimmäistä kierrosta tuloksin 63-63 ja varmisti kakkostilallaan kortin seuraavalle kaudelle.

Voiton myötä tulleet kaksi seuraavaa kautta jäivät McGowanin toistaiseksi viimeisiksi, ura on ollut hurjassa syöksyssä.

Im ja McGowan ovat ennen päätöskierrosta niin kaukana rajan yläpuolella, että vain täydellinen epäonnistuminen voisi viedä heiltä paikan ET:lle kaudeksi 2016.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje