16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Manassero hakee kolmatta voittoa

Italian "ihmelapsella" Matteo Manasserolla on jo vankka fanijoukko takanaan. © Getty Images

Italian mestaruuskilpailut ovat aikataulullisesti hankalassa paikassa US Openia edeltävänä viikonloppuna. Tästä johtuen kauden kolmanteen majoriin osallistuvista pelaajista vain kaksi kivikovaa italialaista on mukana maansa mestaruuskisoissa Torinossa. Francesco Molinari ja Matteo Manassero aiheuttavat isoa liikehdintää yleisön ja median keskuudessa jo torstaina ja keskiviikkona. He ovat luonnollisesti myös kisan suurimmat suosikit .Kilpagolfilla menee Italiassa paremmin kuin koskaan aiemmin. Molinarin veljekset ovat vakiinnuttaneet paikkansa World Rankinglla 50:n joukossa, Manasserosta odotetaan todellista supertähteä.

Kisassa on mukana myös maan golfin ensimmäinen tähti, 54-vuotias Costantino Rocca, joka pelaa yhdessä lupaavan ammattilaisen Andrea Pavanin kanssa.

Molinari voitti kisan vuonna 2006, toista ET-titteliään hän joutui odottamaan 4,5 vuotta. Molinarin veljeksistä nuorempi oli paras World Tourin kisassa Shanghaissa loppuvuodesta 2010. World Rankingilla hän on tasaisten esitystensä avittamana 20:s.

Matteo Manassero siirtyi ammattilaiseksi pian Mastersin 2010 jälkeen ja sai tulikasteensa Italian avoimissa. Vuosi on ollut lähes uskomaton vain 18-vuotiaalle teinille. Kaksi voittoa ja maailmanlistan sijoitus on 30:s. Edellisessä kisassaan BMW PGA Championshipissa hän tavoitteli vielä päätöspäivänä voittoa ollen lopulta seitsemäs.

”Vuosi on ollut uskomaton. En olisi voinut ammattilaiseksi siirtyessäni kuvitellakaan sitä, millaisia kokemuksia ja voittoja se voisi tuoda tullessaan, Espanjassa ja Malesiassa voittanut Manassero totesi kisan alla mediatilaisuudessa.

Ilosella lyhyt valmistautuminen

Mikko

Mikko Iloselle kilpailu on kauden yhdeksäs ET:lla.Jatkoonpääsyjä on tullut hyvällä prosentilla (5/8). Top-ten-sijoituksen hän saavutti Marokossa (7.) Ote peliin lipsui harmittavasti juuri tärkeiden US Openin ja British Openin karsintojen aikaan.

”Peli on menossa parempaan suuntaan, varsinkin tuskaa tuottaneet draivit toimivat mainiosti ” Ilonen viestitti maanantaisen British Openin karsinnnan jälkeen. Ilonen starttaa torstain kierrokselleen kello 14.20 Suomen aikaa. Mikko Korhonen pelaa edellisessä ryhmässä.

Takana on kuusi kisakierrosta viiden päivän aikana Walesin avoimissa sekä British Openin karsinnassa. ’Tiistai meni lähes kokonaan reisssua tehdessä. Keskiviikkona oli ohjelmassa pro-am joka kuitenkin keskeytettiin osaltani kolmen reiän jälkeen sateen johdosta. Hieman enemmän olisin toivonut pääseväni pelaamaan, toisaalta tänne pelaajien tiloihin on katettu varsin maittavat herkkupöydät’ , Ilonen kertoi sadetta pitäessään. ’Kentän viheriöt laskevat veden lävitseen varsin hyvin. Väylät sensijaan ovat oletettavasti märkiä vielä varsinaisen kisan käynnistyessäkin. Tunnen olevani hyvässä latingissa ja lyönnissä, valmis tekemään tulosta’ hän jatkoi. Ilonen on pelannut Italian mestaruuskisoissa aiemmin viidesti, jatkoon hän on päässyt hyvällä prosentilla, neljä kertaa. Paras sijoitus on tasan kymmenen vuoden takaa enimmäisellä yrittämällä jolloin Ilonen oli 14:s.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje