Mäkitalo kiinni finaalipaikassa ET:n karsinnoissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mäkitalo kiinni finaalipaikassa ET:n karsinnoissa

Jaakko Mäkitalo petasi itselleen loistavat asetelmat pelaamalla avauskierroksensa 64 (-7) lyönnillä. Kuva Vesa Koivunen

Sunnuntai oli European Tourin karsinnoissa suomalaisittain ’moving day’, valitettavasti tosin väärään suuntaan. Ennen huomenna pelattavaa ratkaisevaa neljättä kilpailukierrosta jatkopaikassa on kiinni enää vain Jaakko Mäkitalo.

Myös Mäkitalo menetti asemiaan Las Colinasin karsintakilpailussa kolme pykälää, mutta pääsee starttaamaan maanantaihin jaetulta 16:nnelta sijalta tuloksesta -7. Huomenna Mäkitalolle riittää finaalipaikkaan arviolta tulos 68 tai 69, tänään hän käytti kierrokseensa 70 lyöntiä.

Las Colinasin kilpailun muilla suomalaisilla on huomenna varaa pieniin riskeihin, muuten nousu finaaliin jää näkemättä. Tasaisen kilpailun pelannut Kalle Samooja (-4) on iskuetäisyydellä, mutta huomenna turkulaisen täytyy pystyä parhaimpaansa.

Myös hienoa nousua tekevä Janne Mommo (-3) on mukana kisassa, mutta Teemu Putkosen (+1) tilanne on tukala.

Pulkkanen lähellä finaalipaikkaa El Salerin karsinnassa

El Salerin haastavalla kentällä finaalipaikka irtoaa todennäköisesti tuloksella -1 tai -2. Sunnuntaina kahdeksan sijaa tuloslistalla sijalle T19 tipahtanut Tapio Pulkkanen (par) on siitä vain lyönnin parin päässä.

Kotkalaisen tulostaso on kisassa heilahdellut melkoisesti, toivottavasti sunnuntaina nähdään jälleen parasta Pulkkasta.

Antti Ahokas (+3) ei ole kolmella ensimmäisellä kierroksella pystynyt alittamaan kentän paria. Huomenna Ahokkaan on pystyttävä se tekemään arviolta vähintään neljällä lyönnillä, jotta finaalilippu kouraan iskettäisiin.

Henri Satama onnistui sunnuntaina loistavasti. Hän paransi lauantaista tulostaan 10 lyöntiä. Kuva: Juha Hakulinen.

Henri Satama onnistui sunnuntaina loistavasti. Hän paransi lauantaista tulostaan 10 lyöntiä. Kuva: Juha Hakulinen.

Tänään upean kierroksen, 67, pelanneen Henri Sataman (+5) kohdalla finaalipaikka edellyttää unelmakierrosta.

Suomalaisista eniten asemiaan menetti sunnuntaina Lauri Ruuska. Panoramican kentällä ainoana suomalaisena karsintansa pelaava Ruuska kirjasi tänään tuloksen 75, jonka myötä sijoitus laski 31 pykälää sijalle 50.

Ruuskalla on kyky tehdä tulosta, siitä kertoo myös kisan toisena päivänä syntynyt 67 lyönnin kierros. Huomenna kirittävää on arviolta ainakin kuusi lyöntiä, joten Ruuskan on todennäköisesti pystyttävä kiristämään tahtia vielä toisen päivän ennätyskierroksestaankin yltääkseen finaaliin.

Luminen kisassa suomalaisia ei ole mukana. Kaikista neljästä kilpailusta jatkoon selviytyy arviolta 18 parasta pelaajaa. Finalistit ovat selvillä huomenna arviolta kello 17.00 mennessä.

Kuuden kierroksen mittainen karsintakilpailu käynnistyy ensi viikon lauantaina Espanjassa PGA Catalunyan kentällä. Suomalaisista siellä nähdään varmuudella Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)