Brooks Koepka jatkoi torstaina siitä mihin kuukausi sitten jäi. Nimi on tulostaululla ensimmäisenä. Kuva: Getty Images
Major |
20.7.2017

U.S. Open -sankari Koepka palasi tositoimiin Openissa – ja millä tyylillä

Jenkit näyttivät kaapin paikan Open Championshipin ensimmäisellä kierroksella. Rory McIlroy nousi pohjamudasta ennustetun cut-rajan paremmalle puolelle.

Ruosteisesta paluusta ei ollut tietoakaan, kun U.S. Openin juhannuksen alla voittanut Brooks Koepka asteli Royal Birkdale -kentälle. Hän pelasi Open Championshipin avauspäivänä tuloksen 65 (-5), mikä oikeuttaa jaettuun kärkipaikkaan.

Yhdysvaltalaisilla on kilpailussa kolmoisjohto, sillä viisi alle parin pelasivat myös Jordan Spieth sekä kierroksen ulosmenossa loistanut (29) Matt Kuchar.

Koepkan pelissä ei näkynyt, että hän vietti taukonsa lähes harjoittelematta.

”Teitä saattaa naurattaa, mutta pelasin vain yhden kerran managerini kanssa 6. tai 7. heinäkuuta. Se oli ensimmäinen kerta kun koskin mailoihin U.S. Openin jälkeen. Yhtenä päivänä oli yhdet kuvaukset, ja sitten tulin tänne. Siinä kaikki”, Koepka sanoi.

Koepka kertoi kaikesta huolimatta olleensa luottavainen, kun peli Southportissa käynnistyi. Hän teki ensimmäisen birdiensä kahdeksannella reiällä ja laittoi sisääntulon alussa isompaa vaihdetta silmään kolmen peräkkäisen birdien muodossa.

Ainoan boginsa hän kuittasi heti seuraavalla, 17. reiällä tulleella eaglella.

Lauantaina Royal Birkdalen kentälle saapunut Koepka oli sitä mieltä että mailojen pitäminen nurkassa teki hänen pelilleen vain hyvää.

”Jos pelaa neljä tai viisi viikkoa putkeen, sitä tulee helposti välinpitämättömäksi. Kunnon huilaaminen auttaa lataamaan akkuja ja tekee hyvää myös fyysisesti.”

Britti Paul Casey jakaa parhaana eurooppalaisena neljättä sijaa tuloksellaan 66.

Englantilaiset Ian Poulter ja Richard Bland sekä Espanjan Rafael Cabrera Bello (67) mahtuvat myös kymmenen joukkoon. Ruotsin Alexander Norén (68) jakaa 12. sijaa, muita pohjoismaalaisia ei mahdu löydy top 20:sta.

Isoista menestyssuosikeista kotikulmillaan pelaava Tommy Fleetwood oli torstaina tuuliajolla. Tulos 76 koostui neljästä bogista ja yhdestä tuplasta.

Rory McIlroyn kooma näytti jatkuvan Openin alkumetreillä. Pohjoisirlantilainen oli kuuden reiän jälkeen tilanteessa viisi yli, mutta taisteli vahvan sisääntulon ansiosta kelvollisen tuloksen 71.

Entisen Open-voittajan mandaatilla kilpailuun päässeistä parhaiten urakkansa aloitti Etelä-Afrikan Ernie Els (68).

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.