26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Major

Kevin Kisner tulikuumalla putterilla Openin kärkeen – tähdillä vaikeuksia

Kisnerin pelitaktiikkaan ei sovi paria heikommat reikätulokset. Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson konttasi pahasti torstaina.

Poikkeuksellisen hieno puttipeli oli Kevin Kisnerin onnistuneen kierroksen taustalla Open Championshipin ensimmäisenä päivänä. Hän johtaa kilpailua tuloksellaan 66 (-5) yhdellä lyönnillä ennen kolmen pelaajan joukkoa.

Kisnerin lyönneistä tasan kolmasosa eli 22 oli putteja.

”Jos pystyn samaan puttimäärään kolmena seuraavana päivänä, olen luultavasti pelannut varsin hyvän turnauksen”, hän sanoi.

Kirjattuaan päivän ainoan boginsa Carnoustien kentän viidennellä reiällä, yhdysvaltalainen teki vielä eaglen ja neljä birdieä. Paras vaihe osui sisääntulon keskivaiheille, jossa Kisner iski kolmen birdien suoran.

Kun tuuli yltyi hieman iltapäivän puolella, ei aikaisempien lähtijöiden joukkoon kuuluneen Kisnerin kärkitulos ollut enää horjutettavissa.

”Kenttä sopii minulle. Olosuhteet ovat olleet hyvät, mutta Skotlannissa ne voivat muuttua nopeastikin. Huomiselle on luvattu sadetta, mutta en usko, että se muuttaa kenttää yhdessä päivässä. Täytyy vain jatkaa samaan malliin.”

Jon Rahm oli yksi päivän parhaista eurooppalaisista. Kuva: Getty Images

Kisner käytti torstaina säästeliäästi setin pisintä mailaa.

”Löin ehkä 4–5 kertaa draiverilla. Haluan vain pitää pallon väylällä, sillä tämä ei ole tolkuttoman pitkä kenttä. Viitonen oli pisin käyttämäni rauta, 12:lla löin hybridillä. Pitkillä mailoilla ei ole erityisen paljon käyttöä.”

Nähdyn kaltaisella lähipelillä Kisner on jatkossakin vahvoilla.

”Jos saan pidettyä pallon väylällä, uskon pystyväni kontrolloimaan palloa viheriön ympäristössä. Minulla on sellainen tunne, että joka kerta kun olen griinin seudulla, pystyn tekemään vähintään parin. Se on pelisuunnitelmani.”

Kisner jakaa Carnoustiessa asunnon kovan ryhmän kanssa; Jordan Spiethillä, Justin Thomasilla, Jason Dufnerilla, Zach Johnsonilla ja Jimmy Walkerilla on vyöllään yhteensä kahdeksan major-voittoa. ”Kämppäkaveruksista” vain Kisneriltä ja Rickie Fowlerilta tämä saavutus vielä uupuu.

Tuntuu vain oudolta, kun lyöt rautakuutosella 240 jaardia.

Erik Van Rooyen, Tony Finau ja Zander Lombard jakavat kakkostilaa lyönnin päässä kärjestä. Voittajaehdokkaisiin kuuluvista top 10:een mahtuvat vain kahdeksatta sijaa jakavat Jon Rahm, Rory McIlroy ja Justin Thomas (69).

Tiger Woodsin esityksessä oli aineksia kovempaankin tulokseen. Kuva: Getty Images

Kisan seuratuin hahmo Tiger Woods avasi pelin tuloksella 71. Hän teki kaksi birdieä neljän ensimmäisen reiän jaksossa, ja oli kierroksen puolivälissä tilanteessa kaksi alle. Tiger kuittasi kympillä tulleen bogin välittömästi birdiellä, mutta teki jatkossa vielä kaksi bogia.

”Tulokseni olisi voinut olla huomattavasti parempi. Pelasin kuitenkin jämäkästi ja minusta tuntui, että pystyin kontrolloimaan palloa hyvin. Tuntuu vain oudolta, kun lyöt rautakuutosella 240 jaardia”, Woods sanoi.

Tigerin kommentti lyöntien käsittämättömistä pituuksista kertoo olennaisen Carnoustien väylien kuivuudesta, mikä luonnollisesti karsii ainakin jossain määrin aseita bighittereiltä.

Par-tulos oli Woodsin paras ensimmäisen kierroksen noteeraus pitkästä aikaa major-turnauksissa. Hän on seitsemässä edellisessä majorissa pelaamiaan avauskierroksia yhteensä 30 yli parin. Näiden kierrosten keskiarvo on 75,6.

Voittoa puolustava Spieth, Justin Rose, Tommy Fleetwood, Brooks Koepka jäivät heti kättelyssä kuusi lyöntiä kärjestä. Viimeisellä reiällä triplabogin tehneellä maailmanlistan ykkösellä Dustin Johnsonilla kiinnikurottavaa on peräti kymmenen lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje