[13][26]

[13][26]
Major

Jälleen uusi korealaissankari naisten majoreissa – caddie roiskasi kolmannen kerran lampeen

Voiton riemu toi kyyneleet Jin Young Kon silmäkulmaan 18. viheriöllä. Caddie David Brooker on tottuneempi major-voittaja. Kuva: Getty Images

Korealaisilla on tältä vuosikymmeneltä koossa käsittämätön määrä major-voittoja.

Jin Young Ko (-10) saavutti Rancho Miragessa viikonvaihteessa käydyssä ANA Inspiration -turnauksessa ensimmäisen major-voittonsa. Hän pelasi finaalikierroksen kuumassa säässä tuloksen 70 jättäen toiseksi sijoittuneen Mi Hyang Leen kolmen lyönnin päähän.

Tilanne kävi tiukaksi, kun Kolle kirjattiin sisääntulon keskivaiheilla kaksi bogia. Maailmanlistan viitonen hallitsi kuitenkin hermonsa tehtyään tittelin sinetöineet birdiet 16. ja 18. reiälle.

Voitto oli 450 000 dollarin palkintosumman saaneelle 23-vuotiaalle pelaajalle toinen kolmen viikon sisällä. Kaikkiaan neljä ykköstilaa LPGA Tourilla haalinut Ko on esittänyt alkukaudesta vakuuttavia otteita sijoituttuaan kuudessa kilpailussa viidesti kolmen joukkoon.

”Tämä on todella suuri kunnia”, kiertueen rahalistaa johtava Ko sanoi ennen voittajan perinteistä hyppyä Poppie’s Pond -lampeen.

Kon caddielle David Brookerille lampiloikka oli uran kolmas. Hän kantoi kilpailussa vuoden 2004 voittajan Grace Parkin bägiä ja uusi tempun Lorena Ochoan kanssa neljä vuotta myöhemmin.

USA:n Lexi Thompson (-6) sijoittui kolmanneksi ja Espanjan Carlota Ciganda (-5) parhaana eurooppalaisena neljänneksi. Pohjoismaalaisista Ruotsin Anna Nordqvist (-1) oli 21:s.

Turnauksen viimevuotista yllätysvoittoaan puolustanut Ruotsin Pernilla Lindberg ei selviytynyt jatkokierroksille. Paljon paremmin ei sujunut maailmanlistan ykkösellä Sung Hyun Parkilla, joka romahti Mission Hills Country Clubilla sijalle 52.

Korealaisten dominointi kuluvan vuosikymmenen majoreissa on ollut häikäisevää. Maa ei ole jäänyt sitten vuoden 2010 kertakaan ilman major-titteliä, joita se on rohmunnut 39 edellisestä kilpailusta peräti 18. Lajin toinen mahtimaa, USA on yltänyt vastaavana aikana yhdeksään voittoon.