23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Major

Chun ennätystuloksella Evian Championshipin voittoon

Korealaiset ottivat kolmoisvoiton kauden viimeisessä major-turnauksessa. Yksikään eurooppalainen ei mahtunut kärkikymmenikköön.

In Gee Chun saavutti sunnuntaina uransa toisen major-voiton Ranskassa pelatussa Evian Championshipissä. Alusta saakka kilpailun kärjessä pysytellyt Chun jätti toisen sijan jakaneet So Yeon Ryun ja Sung Hyun Parkin neljän lyönnin päähän.

Chunin parin suhteutettu lopputulos oli -21, mikä on kaikkien aikojen ennätys miesten major-turnaukset mukaan lukien. Jason Day ja Henrik Stenson jakoivat aikaisempaa ennätystä lyönnin huonommalla tuloksella. Naisten edellinen ennätys oli -19.

Hän pelasi tällä viikolla ensimmäistä kilpailuaan loukkaantumisen aiheuttaman kuukauden tauon jälkeen. Chunista, 22, tuli historian toinen pelaaja sitten maannaisensa Se Ri Pakin, joka on yltänyt kahteen ensimmäiseen pääkiertuevoittoon majoreissa. Hän avasi voittotilinsä viime vuonna U.S. Women’s Openissa.

”En voi uskoa todeksi, että voitin Evian Championshipin tuloksella -21. Etten vain näkisi pelkkää unta”, 487 500 dollaria kuitannut Chun riemuitsi.

Hetken aikaa ehti jo näyttää siltä, että uusi major-ennätys jää haaveeksi. Chun löi 18. reiän avauksensa vasemmalle karheikkoon, ja joutui nostamaan pallonsa sieltä wedgellään vain turvallisesti väylälle. Jäljelle jäi noin 90 metrin matka veden yli viheriölle.

”Olin erittäin hermostunut, mutta caddieni David Jones kertoi tarjoavansa minulle päivällisen, jos teen parin. Saan kuulemma tilata kuinka kalliin annoksen tahansa”, Chun sanoi.

Kilpailu oli korealaisittain täysosuma, sillä kuuden ensimmäisen pelaajan rintaman rikkoi neljännellä sijallaan vain Kiinan Shanshan Feng (-15).

Suurimmista ennakkosuosikeista, Ariya Jutanugarn ja Brooke M. Henderson (-7) jakoivat yhdeksättä sijaa, peräti 14 lyöntiä voittajalle hävinneinä. Evianin voittoa puolustanut Lydia Ko (+2) oli yllättävän vaisu: maailmanlistan ykkönen löytyi tulosluettelosta vasta 43. sijalta.

Englannin Jodi Ewart Shadoff (-5) oli parhaana europpalaisena 12:s. Pohjoismaalaisista Ruotsin Anna Nordqvist (-2) ei aivan mahtunut 20:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje