Arto Teittiselle kolmas komennus U.S. Openiin - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Major

Arto Teittiselle kolmas komennus U.S. Openiin

Arto Teittinen on myös EGA:n kilpailutoimikunnan jäsen.

Kesän työrupeamasta on muodostumassa niin iso, että maamme meritoitunein golftuomari päätti jättäytyä pois päivätyöstään kesän ajaksi.

Maamme arvostetuin ja kokenein golftuomari Arto Teittinen on kutsuttu tuomariksi 16.–19. kesäkuuta pelattavaan U.S. Openiin. Kilpailu on Teittiselle uran neljäs major-turnaus tuomarin tehtävissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Teittinen on ollut jakamassa oikeutta U.S. Openissa myös kahtena edellisenä vuonna. Uran ensimmäinen major-komennus puolestaan oli vuoden 2013 The Open.

U.S. Open järjestetään tänä vuonna Oakmont Country Clubilla, Plumissa, Pittsburghin kaupungin koillispuolella Pennsylvanian osavaltiossa. Kenttä on täynnä historian havinaa ja sillä on pelattu enemmän U.S. Openeja kuin yhdelläkään toiselle kentällä, kun tämän vuoden tapahtuma on jo yhdeksäs laatuaan.

”En käsittääkseni ole erityisesti mokaillut tai muuta, mutta kun nämä ovat kutsuperusteisia, niin ei näistä voi tietää. Olen tietysti kovin iloinen siitä, että sain kutsun tänäkin vuonna”, Teittinen sanoo.

Majoreissa tuomaritehtävät jakaantuvat kahteen, luonteeltaan varsin erityyppiseen rooliin. Ryhmien mukana kävelevät tuomarit tekevät päätökset sääntötulkintatilanteissa, kun avustavat tuomarit puolestaan huolehtivat lähinnä riittävän pelinopeuden noudattamisesta.

Varsinaisiin sääntökysymyksiin avustavat tuomarit eivät puutu, ellei pelaaja tai ryhmän tuomari halua kysyä mielipidettä tai neuvoa toiselta tuomarilta.

Viime vuonna Teittinen käveli kolme kierrosta ryhmän mukana ja toimi kertaalleen avustavana tuomarina.

”Kai se meni ensimmäisellä kerralla hyvin, kun silloin jako oli kaksi ja kaksi”, hän muistelee.

Varsinaista palkkaa tuomareille ei U.S. Openissa makseta, mutta paikan päällä kaikki kulut katetaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Teittinen on ainoa suomalainen kilpailussa. Mikko Ilosen, Roope Kakon ja Mikko Korhosen on toki mahdollista yltää mukaan nousemalla kesäkuun toisella viikolla julkaistavalla maailmanlistalla 60 parhaan joukkoon tai hankkimallapaikkansa kisaan karsintojen kautta.

Kesällä riittää kiirettä

U.S. Openin ei suinkaan ole kesän ainoa arvoturnaus, jossa Teittinen on mukana tuomarina. Syyskuussa vuorossa ovat MM-kisat Meksikon Cancunissa. Kokemus on Teittiselle kolmas laatuaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Suomessa hänet nähdään ainakin Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa ja Evli Ladies Finnish Openissa Hill Sidessa.

Ohjelmassa on myös ns. kabinettitöitä, sillä Teittinen on jäsenenä golfin eurooppalaisen keskusjärjestön EGA:n kilpailutoimikunnassa.

”Kun näitä pyyntöjä näin paljon nyt tuli, niin jättäydyin kokonaan pois työstäni urheilukaupassa kesän ajaksi. Todennäköisesti olen poissa syyskuun loppuun asti. Yritän elättää itsenä nyt tällä hommalla, mitä kukaan muu ei suostu tekemään, eli tuomarin töillä ja sääntökoulutuksilla”, Teittinen nauraa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje