15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Major

Ariya Jutanugarn kesti paineet Women’s British Openissa

Huhtikuun hyytymisestä opikseen ottanut thaimaalainen ei päästänyt enää voittoa luisumaan käsistään.

Maailmanlistan kuutonen Ariya Jutanugarn (-16) ylsi sunnuntai-iltapäivänä päättyneessä Women’s British Openissa uransa upeimpaan saavutukseen. Jutanugarn kuittasi nimiinsä kauden neljännen major-turnauksen kolmen lyönnin erolla Mo Martiniin ja Mirim Leehen.

Näin 20-vuotiaasta pelaajasta tuli kautta aikain ensimmäinen major-tittelin voittanut thaimaalainen.

Pitkälyöntinen Jutanugarn venytti johtonsa finaalikierroksen puolivälissä kuuteen lyöntiin, mutta seuraavien neljän reiän jaksossa kolme birdieä tehnyt Lee nousi vielä 13:lla tuplabogin tehneen vastustansa kantaan.

”Luulin tulevani hulluksi sen reiän jälkeen. Mietin, että mikä minua oikein vaivaa. Pysyin kuitenkin kärsivällisenä, ja pelasin lopun todella hyvin”, Jutanugarn sanoi.

Ratkaisureiäksi osoittautui Woburn Golf Clubin Marquess-kentän 17:s, jossa Jutanugarn upotti 7,5-metrisen birdieputin, ja pakeni kahden lyönnin johtoon.

Tämä saavutus on iso asia paitsi itselleni, myös koko Thaimaan golfille. Kun olin pelannut ensimmäisen kilpailuni LPGA-kiertueella, päämääräni oli voittaa major-turnaus. Nyt se on tehty, joten olen erittäin ylpeä itsestäni. – Ariya Jutanugarn

Jutanugarnille voitto toi suuren helpotuksen. Hän johti huhtikuun alussa pelattua ANA Inspiration -turnausta (kauden ensimmäinen major) loppusuoralla, mutta sortui kolmella viimeisellä reiällä kolmeen bogiin, ja Lydia Ko kiilasi ohi.

”Otin opikseni tuosta kokemuksesta. Nyt tiedän, miten kuuluu toimia, kun alkaa hermostuttaa. Tänään viimeisillä rei’illä yritin vain sitoutua lyönteihini.”

Hieman samanlaisen kohtalon Jutanutgarn koki myös vuoden 2013 LPGA Thailand -turnauksessa, jossa hän menetti viimeisen reiän triplallaan kahden lyönnin johtonsa.

Tunnetusti kovaa harjoitteleva Jutanugarn alkoi lunastaa viime keväänä odotettuja lupauksia voittamalla kolme peräkkäistä kisaa naisten Yhdysvaltain kiertueella. Lauantaina hän teki Women’s British Openin uuden 54 reiän kenttäennätyksen tuloksellaan 201.

Palkintorahaa lähes 311 000 puntaa tienannut Jutanugarn noussee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla kolmanneksi. Vielä vuosi sitten hän oli rankingissa sijalla 52. Mestari matkustaa seuraavaksi kotiinsa Thaimaahan lepäämään ja harjoittelemaan, ennen lähtöään Rion olympialaisiin.

”Olen siitä (olympiaturnausta) todella innostunut. Tuskin maltan odottaa.”

Milton Keynesissä pelattu turnaus ei ollut eurooppalaisittain menestys. Skotlannin Catriona Matthew (-9) jakoi parhaana viidettä sijaa. Beatriz Recari (-6), Charley Hull (-5), Azahara Munoz (-5), Nicole Broch Larsen (-5) mahtuivat 20:n joukkoon. Tanskan Larsen oli samalla kisan paras pohjoismaalainen.

Maailmanlistan ylivoimainen ykkönen Lydia Ko (-1) jätettiin sijalle 40. Jutanugarnin sisaruksista vanhempi, Moriya (+3), oli 43:s. Kisan ainoa suomalaisedustaja, Noora Tamminen karsiutui jatkokierroksilta viidellä lyönnillä.

WBO:n St. Andrewsissa vuonna 2013 voittanut Stacy Lewis (-11) oli kisan nelonen. Kakkostilojen ennätysnainen on pelannut vuoden 2014 kesäkuun jälkeen 57 turnausta ilman voittoja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje